Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

König Tiger 1:16

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: König Tiger 1:16

Příspěvekod Radek3057 » 28 črc 2012, 18:05

nahoď nějaký fotky jak to vypadá, mě např zajímá i stavba a potom si rozmysli jak to budeš chtít dělat a zeptej se tu přítomných na radu.

a ohledně šedé barvy,tiger 2 ji opravdu na sobě nikdy neměl a tak to ve finále vyzní jako by byl třeba červený,nebo modrý,tam pak půjde nějaká snaha o realitu do pryč.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 28 črc 2012, 18:34

Tady se koukni na 1/16 od Miga a zvaž zda to uděláš štětcem. Bez vybavení pistolí bych do té stavby nešel.

http://migjimenez.blogspot.cz/2009/12/9 ... tiger.html
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 28 črc 2012, 18:40

ke každý blbosti každej strká sirky a mince nebo sirky,ale tady k tomu ne...to je potom těžký si představit jak je to vlastně veliké
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Direct » 28 črc 2012, 19:00

Štětcem jsem do toho ani nechtěl jít... hledal jsem kompromis, ale sám vím, že bez airbrushe to prostě nepůjde. V tomto ohledu mám hold svázané ruce, leda jen čekat a šetřit.
Určitě jsem dám i fotky z postupu, ale jak už jsem říkal, model nestavím jen já.. takže nezbývá než čekat. (dovolená)
Jinak barvu určitě ještě probereme, ale výsledný rozhodnutí přece jen není na mě.
Můžu i vybalit nějakou část tedy pro porovnání velikosti, ale popisy rozměru bych řekl že se dají i někdy najít.
Direct

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert C. » 28 črc 2012, 21:00

Celý model by měl být dlouhý 50.5 cm a široký 18.8 cm.Stavebnice obsahuje 1850 dílu + plechy.
A jen mě tak napadá Directe jak se o něj budete dělit až to postavíte?
Robert C.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kytli » 28 črc 2012, 22:40

ten kompresor co ho pouštím do světa rozhodně není na použití se sousedem s lehčím spaním [-( jinak já kompresor (tradiční fengdu) koupil na aukru novej s dvouletou zárukou ... nějakej eshop tam točí pravidelně kompresor, různý pistole a další doplňky fengda s vyvolávačkou tak o 20-25% levnějc naž nejlevnější eshopy ... a většinou to moc nenaskáče
"Češi jsou našimi spojenci a jejich ženy jsou současně mimo zákaz o sbratřování se s místním obyvatelstvem, jak to platilo v Německu. A proto hurá do Československa a ke sbratřování!"
"Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou." G.S.Patton

Edvard Beneš se nezasloužil o stát
kytli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Direct » 29 črc 2012, 02:36

Po dostavbě se s modelem rozloučím :)... určitě né na dobro a možná ho i uvidím při nějakých slavnostnějších chvílích :D Záleží kam si ho vystaví. Osobně mi to nevadí, jsem rád že můžu pomoct, stejně jsme do toho šli v tom, že to bude společná práce, ale model přece jenom není můj.
Direct

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rajmund » 29 črc 2012, 06:43

Po dovolenke som nahliadol na modelforum a som nesmierne rád,že nie som jediný šialenec ktorý sa púšťa do stavby trumpeteráckých bytových doplnkov.Kedže vidím že tých 16-károv je tu viac,rád by som sa opýtal,kam na doplnky.Osobne sa chcem pustiť do M16,ale s prerábkou na IDF variant.Tieto ale boli samé vrece,pytel bágl.A kedže práve toto je v tejto mierke skutočne nedostatkové zbožie rád by som prosil o radu kdo takéto doplnky vyrába.Čo sa týka toho náteru,ja som zástanca štetca,osobne som robil štetcom už i také psie kusy ako je kamufláž na flower korvetu od Revellu,tupovanie,ale v tomto prípade by som aj ja odporúčal kompresor a pištol.Dúfam tiež že s pustupom prác sa pochváliš.čibo
Rajmund

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 29 črc 2012, 17:06

Direct o nemeckých kamuflážach viem toho dosť. Keď si už zainvestoval toľko peňazí do kvalitnej stavebnice a chceš mať realisticky a pekne vyzerajúci model, tak nech je kamufláž historicky verná a nerob tu nejakú scifi obludu v panzergrau. Mimochodom jednofarebná kamufláž sa patinuje horšie ako trojfarebná. Nechápem myslenie ľudí, čo stavajú model a spravia na ňom kamufláž, ktorú nikdy neniesol len preto že sa im to páči. Radšej nech stavajú scifi modely panzerwaffe 1946 a what if... a neprznia reálne stroje!
Mit donnernden Motoren, So schnell wie der Blitz, Dem Feinde entgegen, Im Panzer geschützt. Voraus den Kameraden, Im Kampfe ganz allein, Steh'n wir allein, So stoßen wir tief In die feindlichen Reihn...
BR214

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 29 črc 2012, 17:48

Tady ti dám pár fotek mého Tigera . Jde o kompletně překopaný model od Henglong . Vše je funkční a hýbací . Čtyři roky čeká na dodělání drobných detailů . Elektronika je kompletně předělaná a doplněná o několik nových funkcí .
Co je potřeba přepracovat tak to jsou převodovky . V bytě to je dobré ,ale venku v terénu to má problémy . Až bude někdy chuť tak je předělám .
Klapky na výfuku jsou také funkční . Tam byla celkem honička to vyvážit tak , aby to ten závan proudu vzduchu s kouřem z pc větráku který je uvnitř dokázal ty klapky nadzvednout . Úchyty nářadí jsou taky funkční a s odstupem času mohu říci je zcela zbytečně .
Přílohy
DSCF3595.jpg
DSCF3795.jpg
DSCF3799.jpg
DSCF1078.JPG
DSCF1075.JPG
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 29 črc 2012, 17:53

A ještě Sherman . Ten je postaven z vraku koupeného na Ebay . Přes internet se mi podařilo sehnat i vybrané rámečky z nové stavebnice díky kterým jsem to mohl zkompletovat. Oproti fotkám je už i vybaven hotovým nářadím a bagáží . Snad ho taky někdy dodělám .
Přílohy
DSCF5946.JPG
DSCF6134.JPG
DSCF6129.JPG
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Direct » 29 črc 2012, 18:20

Tiger i Sherman určitě dali zabrat, opravdu se mi líbí povrch především u Shermena. Čím se dá dosáhnout tak různorodý povrch? Zejména na samotné věži to jde nejlépe vidět.
Nedávno jsem četl o "Slané metodě".. tedy o použití soli a tužidla mezi vrstvami barev. Výsledný efekt je dokonalý, tak by mě zajímalo jestli má někdo nějaké zkušenosti. Napadá mě že by následně šlo samotnou kamufláž dělat i pomocí štětce, protože většina barev by šla následně pryč, popřípadě je nějak do sebe nechat vpít, aby nevytvářely tak ostré rysy.
Direct

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 29 črc 2012, 18:22

je to hodně inspirativní o tom žádná,ale mě mrzí že tu není ten KT,něco takového by mě určitě lákalo někdy v budoucnu postavit s tím měřítkem už se dají dělat věci a zas tak drahé to není.
Zbytečně jsem se nechal navnadit a kde nic tu nic,nemyslím že je nejlepší nápad zakládat téma stavby když vlastně není ani nic na stole,hodit dotaz do "jak na to" dozvědět se že štětkou ne a potom to vybalit ve velkym stylu rovnou s ochutnávkou v podobě fotek,prostě standart.
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 29 črc 2012, 18:36

Radku: trpělivost přináší růže... nebo taky nervy v kýblu.. :-D ale já doufám že se stavby dočkáme..
Directe: ještě tu ej taky možnost, že pokud máte s kámošem někdo v blízkém okolí, šikovného, technicky nadaného a zručného jedince, můžete mít kompresor z ledničáku... a pistole už tak drahý nejsou..=)) Já sice kompresor z ledničky nemám, mám fengdu AS.. ale je zd ena fóru spoustu spokojených uživatelů.. 8-) a mylsím si, že tohle je právě ten kompromis pro "chudého studenta" :twisted:
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Direct » 29 črc 2012, 18:46

Radek3057: Pravda, to mě přece jen nenapadlo. Dobrá, pro příště nic nepsat... za týden pokračujem :lol:

Osobně jsem se ptal známých i kamarádů jestli náhodou nemají byť jen kompresor na půjčení a překvapilo mě že nikdo nemá... mohl bych ještě zkusit zajít do sběrnýho dvora se poptat, jestli by bylo možné nějaký ten kompresor odmontovat, uvidím jak pochodím.
Direct

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno