Zároveň jsem dnes mohla ukázat Royal William i dokončený Sovereign of the seas našemu kolegovi Otovi/Ronniejames, který mne poctil svou návštěvou. Moc děkuji za příjemné odpoledne a spoustu zajímavých informací o lodích a modelaření.
Počasí za moc nestojí, ale ještě jsem stihla přebrousit dolní část trupu a přestříkat ho karosářským plničem od Dinitrolu. Po vytvrdnutí plniče se trup znovu přebrousí jemným smirkem 1200-1500 a pak začnu pracovat na povrchové úpravě, jako tradičně použiji fólie. Jak jsem se mohla přesvědčit, tak jejich trvanlivost nejen na papírových modelech je lepší, než použití nátěru. Přes 12 let už tím máme upravená garážová vrata, použila jsem je i v interiéru a motorovém prostoru skutečného auta, kde jsou extrémní změny teplot, a dodnes to je jako nové. Takže na modelech se trvanlivosti těchto fólií vůbec neobávám. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] Práci na interiérech jsem kvůli broušení trupu a nežádoucímu prachu zatím odložila a taky se už těším, až RW dostane povrchovku a bude vypadat jako dřevěný model. Zároveň ještě stále pátrám po podkladech a obrázcích, které mi pomohou ztvárnit interiér RW co nejblíž k realitě. Velice děkuji všem, kteří mi již zaslali obrázky a náměty k této problematice.
super, nádherná práca Doris ...bol som preč cez víkend a teraz sa nestačím diviť ako si za tak krátku dobu pokročila, neuveriteľné ! Z dreva by to bolo asi nereálne... Ta "olše" je perfektná, osobne by som ju už nestmavoval max upraviť lesk-mat alebo trochu patiny ale podľa fotiek sa mi to páči ako to je.
Srdečně děkuji, přátelé, mám radost, že se Vám má práce líbí. Ještě mne čeká mnoho úprav a vylepšení, než to bude vončo. Při této barevné úpravě RW jsem se nechala inspirovat Batavii: