Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL WILLIAM 1719/1:90/vlastní projekt

Odeslat odpověď
Příspěvků: 237 • Stránka 7 z 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL WILLIAM 1719/1:90/vlastní projekt

Příspěvekod bonaventura » 08 kvě 2012, 19:14

Doris,

tie koliky v palube vyzeraju fakt perfektne. A to zábradlíčko ? ..... [-o< [-o< [-o<
Radost pozerat. =D> =D> =D>
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 08 kvě 2012, 19:40

Srdečně Vám děkuji za ohlasy, přátelé, :flower: moc to pro mne znamená a zároveň je i zavazující, aby výsledky mé práce byly i nadále hodny Vašeho ocenění!
Dnes jsem dokončila šikmá zábradlí podél schodiště, doplnila chybějící část horní paluby na zádi a zároveň jsou již kompletní dva okruhy osvětlení - použila jsem silně svítivé LED a zároveň klasické LEDky s menším osvitem, aby se povedlo docílit lepšího efektu v interiérech a zároveň slabšího osvětlení v prostorách nad horní palubou - na přídi, kde bude lodní kuchyně a za hlavním stěžněm, kde dvojice LED jemně nasvětluje vstup do lodní nástavby a též schodiště vedoucí na nižší palubu.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Zároveň jsem dnes mohla ukázat Royal William i dokončený Sovereign of the seas našemu kolegovi Otovi/Ronniejames, který mne poctil svou návštěvou. Moc děkuji za příjemné odpoledne a spoustu zajímavých informací o lodích a modelaření. [-o< [-o<
011.jpg

EDIT 9.5. Konečně se trup RW zvedá o další patro, došlo k nepatrné úpravě kostry lodi, aby přepážky nevycházely v místech, kde jsou otvory střílen. Záď lodi se protáhla o dalších cca 5 cm.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 10 kvě 2012, 20:37

Poslední patro mohutného trupu je zhruba dokončeno, celková délka modelu je v tomto okamžiku téměř 70cm. Vše překryje ještě další vrstva obšívky. Nyní se práce přesune opět do interiéru lodi. Pokud byste měli někdo přesnější popis nebo obrázek, kde se na těchto lodích co nacházelo, moc by mi to pomohlo. :?: :idea: Lodní kuchyni mám vyřešenou, na zádi bude určitě jídelna pro důstojníky a kajuta kapitána.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod westwood » 10 kvě 2012, 20:45

paráda Doris tá paluba a imitácia hřebů ti vyšla super =D>
Aj trup sa už pekne rysuje, už sa neviem dočkať na finálnu obšívku.

Aká imitácia dreva je tá paluba a z akej fólie bude finálna obšívka ?
Ahoj a držím palce.
D
westwood

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 11 kvě 2012, 07:56

Velice děkuji za pochvalu a přání! Ty kolíky na palubě jsem zvládla hlavně díky Tvému návodu, moc za něj děkuji, opravdu výborný a přitom snadný způsob, jak tyto detaily zrealizovat. 8-)
Paluba je z fólie imitující bukové dřevo:
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... -stredni-/
Prošla však jemným washem, který odstín dřeva nepatrně změnil a ztmavil.
Obšívku trupu budu dělat z podobného materiálu, jaký jsem použila i na SoS, něco v tomto stylu:
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... se-svetla/
nebo
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... run=0&pg=3
Trup pod čárou ponoru:
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... ile-drevo/
Podklad pro výzdobu - horní části trupu:
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... run=0&pg=1
Interiéry (tam budu hodně používat i skutečné mahagonové dřevo)
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... y-stredni/
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... -kalvados/
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... e-cerveny/
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... gon-tmavy/
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... tle-hnedy/
Boční lišty budou dřevěné, mám k dispozici mahagon, lípové a ořechové dřevo, ale nejvíc se mi osvědčil právě ořech.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 kvě 2012, 09:50

Počasí za moc nestojí, ale ještě jsem stihla přebrousit dolní část trupu a přestříkat ho karosářským plničem od Dinitrolu. Po vytvrdnutí plniče se trup znovu přebrousí jemným smirkem 1200-1500 a pak začnu pracovat na povrchové úpravě, jako tradičně použiji fólie. Jak jsem se mohla přesvědčit, tak jejich trvanlivost nejen na papírových modelech je lepší, než použití nátěru. Přes 12 let už tím máme upravená garážová vrata, použila jsem je i v interiéru a motorovém prostoru skutečného auta, kde jsou extrémní změny teplot, a dodnes to je jako nové. Takže na modelech se trvanlivosti těchto fólií vůbec neobávám. :)
Práci na interiérech jsem kvůli broušení trupu a nežádoucímu prachu zatím odložila a taky se už těším, až RW dostane povrchovku a bude vypadat jako dřevěný model. Zároveň ještě stále pátrám po podkladech a obrázcích, které mi pomohou ztvárnit interiér RW co nejblíž k realitě. Velice děkuji všem, kteří mi již zaslali obrázky a náměty k této problematice. :flower:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 12 kvě 2012, 11:06

Vidím, že další krásné dílo utěšeně roste. Radost pohledět. :)
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 kvě 2012, 14:15

komisař: Moc děkuji za komentář. :flower: Stavba RW mne skutečně baví a to se zrcadlí i na výsledku. :)
Obšívka na pravoboku je dokončena, fóliování šlo krásně, tentokrát jsem lepila pásy vcelku od předního až k zadnímu vazu. Po dokončení levoboku se trup lodi důkladně prohřeje teplým vzduchem, aby lepidlo na fólii získalo dokonalou adhezi. :idea:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

EDIT: Dokončen i levobok, tak hurá na horní část trupu. :D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Zatím zůstane dolní část trupu bez nátěru, později získá matný krémově bílý odstín s velmi jemnou patinou.

Příprava horních částí trupu pro výdřevu; černý 0,5mm silný karton se ještě kompletně nabarví a po jemném přebroušení ho překryjí pásy fólie imitující dřevo:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 13 kvě 2012, 12:08

Podkladová vrstva z černého kartonu je na levoboku dokončena. Karton byl dále opatřen 3 vrstvami nátěru černé a tmavě šedé akrylátové barvy od Taymie, která povrch zaizoluje a vyhladí pro dokonalou adhezi nalepených fólií. Vše se ještě přebousí jemným smirkem. Nyní začnu s výdřevou. :)

EDIT: Výdřeva levoboku je z cca 80% dokončena. Použila jsem fólii od D-C-FIX, imitace dřeva olše.
http://www.fototapety.cz/4174-imitace-d ... run=0&pg=3
Povrch má zatím saténový lesk, což postupně upravím, aby bylo dřevo tmavší a matnější.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

A zde jest hotovo:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod westwood » 13 kvě 2012, 18:40

=D> super, nádherná práca Doris
...bol som preč cez víkend a teraz sa nestačím diviť ako si za tak krátku dobu pokročila, neuveriteľné ! Z dreva by to bolo asi nereálne...
Ta "olše" je perfektná, osobne by som ju už nestmavoval max upraviť lesk-mat alebo trochu patiny ale podľa fotiek sa mi to páči ako to je.

Díky za linky na fólie
westwood

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 13 kvě 2012, 22:06

Děkuji za pochvalu! :flower: Počasí bylo přes víkend mizerné a venku se nedalo skoro nic dělat, tak bylo víc času na záliby..... :)

Dotáhla jsem ještě některé boční lišty a připravila dolní černý pás pro obložení. Horní lišta je ve dvou místech přerušena, budou tam později vsazené úponové lavice. V těchto místech je zevnitř trupu vlepený hranol, do něhož zapustím kovové výztuhy, jež budou vycházet z úponových lavic. Díky podrobným plánům si mohu vše pěkně dopředu připravit, což je přesný opak SoS, kde jsem skoro až do konce stavby netušila, kam například umístit některá úvazná zařízení nebo jiné prvky vyžadující pevné ukotvení nebo nalepení do těžko přístupných míst na modelu, což mi hodně znepříjemnilo stavbu.
RW, ač je mnohem náročnější projekt, je skutečně požitek stavět, za což vděčím i týmu skvělých lidí, kteří mi pomáhají po odborné i modelářské stránce posunout moji práci dál.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
A ještě několik záběrů na denním světle:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 17 kvě 2012, 16:12

Pravobok dokončen, zároveň jsem provedla první fázi patiny "dřeva" pomocí akrylátových barev od Tamiye ( matné odstíny hnědé XF-52, 68 a 72 + černá XF-1) . Trup jsem barvila vícekrát velmi řídkou patinovací barvou, byla průběžně stírána a opětovně nanášená, jak zachycují fotky. Po zaschnutí jsem dřevo nepatrně přeleštila voskem, což mu dalo saténový lesk a rozbila se nepřirozeně vypadající jednotnost zcela matného povrchu.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod westwood » 17 kvě 2012, 17:56

=D> =D> =D>
jedným slovom nádhera !
Páčilo sa mi to aj bez patiny ale toto je vážne luxus. Už sa teším ako sa vyhráš s tou bielou časťou aby to nekričalo.
D
westwood

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milo00 » 17 kvě 2012, 19:11

Ahoj Doris, je to fakt krásný. Jako kdyby byla ze dřeva. Jen tak dál... =D> Těším se na tvoje sochařské umění.
milo00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 17 kvě 2012, 19:58

Srdečně děkuji, přátelé, :flower: mám radost, že se Vám má práce líbí. Ještě mne čeká mnoho úprav a vylepšení, než to bude vončo. :)
Při této barevné úpravě RW jsem se nechala inspirovat Batavii:
batavia_3.jpg
Batavia chainwale PS_2.jpg

A sochaření už pomalu trénuji, i když zrovna tyto figurky jsou určené pro jiný model:
Pro zajímavost, soška ženy je velká cca 2cm.

Na RW bude pár set plastických ozdob, už se na to těším. :)
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 237 • Stránka 7 z 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno