Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Japonské vozy 2012 1/24 Tamiya + Aoshima

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Japonské vozy 2012 1/24 Tamiya + Aoshima

Příspěvekod James94 » 26 bře 2012, 12:30

Jedním slovem nádhera... jinak to už snad říct ani nejde. [-o< Nejvíc se mi líbí líbí Lexus LFA :P
Rozdělané:Lotus Europa Special, Chevrolet pickup 1965, Chevrolet Bel Air ´57, Toyota Supra, Nissan Skyline GT-R Gr.A No je toho dost... mám co dělat :D
Hotovo:Dodge Viper SRT-10, Eunos Roadster, Trabant 601s, Mazda RX-7, Mercedes-Benz SLR
OO SKYLINE OO
James94

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 bře 2012, 13:29

Srdečně Vám děkuji za ohlasy, komentáře a náměty, přátelé, moc si toho vážím. :flower:

Vždy je co zlepšovat, plastové modely aut stavím už přes deset let a přesto se s každým posunu o krůček dál, ať už je to kvalita lakování, čistota provedení či barevné kombinace interiéru a doplňky. Také jsem začínala a nebylo to slavné, podstatné však je vydržet a nevzdávat to. Je to hlavně záliba a primárně to musí člověka bavit. Auta jsou mojí srdcovkou, mám je ráda i v reálu a baví mne s nimi jezdit. Mnoho inspirace jste mi dali i Vy, spoustu věcí jsem dříve neznala vůbec a když jsem pak sledovala práci některých zdejších modelářů, našla jsem v ní celou řadu užitečných informací, zlepšováků a možností, jak postavit model realističtěji. A tak se o to snažím i ve své práci - hledat cestičky ke zlepšení.

Dalším modelem, který jsem letos dokončila, je Nissan Silvia S15 ve verzi Aero od Aoshimy.
*je to už moje páté auto této značky, byť mám další S15ky s různými bodykity, tak tentokrát jsem si více pohrála s detaily v interiéru a udělala kvalitnější lak - kombinace Mica Silver a světle modré perleti, která se pod různými úhly osvětlení zajímavě mění.
*kola Advan RS, kovové stěrače od HD a speciální fólie, jimiž jsem upravila interiér

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Přílohy
084.jpg
092.jpg
088.jpg
099.jpg
103.jpg
081.jpg
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 bře 2012, 13:31

S15 interiér a podvozek:
Přílohy
083.jpg
087a.jpg
094.jpg
100a.jpg
107a.jpg
109.jpg
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 bře 2012, 13:34

A ještě společné foto:
Přílohy
131.jpg
129.jpg
130.jpg
117.jpg
126.jpg
127.jpg
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bejonek » 27 bře 2012, 21:51

Doris, to je takova nadhera!!! U ty S15 je to mica silver a na to TS 58? Nadherna barva. Respekt!
bejonek
bejonek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 27 bře 2012, 23:33

... no prostě paráda. Provedení laku je opravdu motivace ....
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 bře 2012, 07:21

Srdečné díky za ohlasy, přátelé! :flower:
Bejonek: Barva na S15 je přesně jak píšeš = mica silver TS-76 + povrchová slabá vrstva TS-58 - pearl light blue. Krycí lak TS-13 dávám v cca 3-4 jemných vrstvách. Oproti lakování skutečného auta je tohle pohodička... včera jsem stříkala prahy a některé další části na našem stařičkém Nissanu a experimentovala jsem s nanolakem, který by měl být odolnější. Byla to fuška a zjistila jsem, že jsem zase "na začátku" a mám se co učit..... #-o Dnes mne čeká reparát......

Jinak po chvilkách pracuji na dalším modelu Toyota Soarer 2.5 od Aoshimy, má světle oranžový lak stříknutý perletí TS-65, které mi ještě nepatrné množstí zbylo z dřívějška. Docela to ujde, měla bych ji do konce týdne dokončit.

Tady je vidět nalakované karoserie dalších modelů včetně Soareru + nyní již dokončeného Lexusu GS400 (druhá polička zdola), na nichž budu v následujících týdnech pracovat:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

V dolní části je manželova sbírka, sice to jsou originály a ne modely, ale ten obsah je prvotřídní...... :-D
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Eis » 28 bře 2012, 18:15

Vždy obdivuji čistotu tvých modelů =D>
Jen z LFA bych vyhodil figurku, ta se mi tam moc nezamlouvá.

Těším se na další kousky, obzvlášť na ty velké limuzíny. Vypadají náramně v driftu :lol:
Petr Eis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zaloha00 » 28 bře 2012, 20:17

nezkutečná čistota, nezkutečná precinost, neztečný lesk...je to až neuvěřitelné

tohle je pecka!!
Jak šel čas Ferrari: F40, 360 Modena Spider, 250 Testa Rossa, 365 GT4BB, 246 Dino GTS Spider, 348 Ts Spider, 512 Tesstarosa, 612 Scaglietti, F1-126c12 Long Beach, 365 GTB4 Daytona, Mythos, F-355, 328 Gtb, 250Lm, 512BBi, 330 P4, 148 California, 599 SA Aperta Gold Editon, 512BBi, F1-90 641, 348 tb Monte Shell, F50

Rozestavěno: Lamborghini Jota SVR, Ferrari 308GTB Barum, Ferrari F310B
zaloha00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 29 bře 2012, 11:18

Je to naprostá paráda. Jsem rád, že jdou zase vidět auta od tebe na foru :)
Co se týká GT-R a LFA, vše bylo řečené.
Co se týká S15, má nádherně provedenou a vybranou barvu a Advany na tom sedí parádně. Vždycky jsem měl rád S15 s kolama bez límce.

PS: ty máš i Toyotu Crown? 2x? Na stejné poličce jako Soarer. Ten sedan na poličce vlevo :D - Kdyžtak to má onačení GRS 182 - já ho zrovna rozdělal taky, akorát policejní.
http://madish.kedlubna.com/Pics/GRS182/8.jpg
"Každej chce kedlubny!"
http://www.kedlubna.com
"Ronnie Peterson - Narodil se, aby jezdil s čímkoli, ale hlavně bokem"
F1 Racing, 05/2008
Madish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 29 bře 2012, 11:43

Zdravím přátelé a moc Vám všem děkuji za ohlasy, náměty a komentáře! :flower:
Petr Eis: Figurka v LFA je pouze uchycená oboustrannou samolepkou, takže je tam jen na zkoušku. Stejně toho hocha šikmookého asi posadím do jiného stroje, protože mu moc nesedí ruce k volantu a přes plná okna je dost omezeně vidět. Lepší by bylo pro něho nějaké kabrio..... :idea:
Zaloha00: Lakování modelů mi kdysi vůbec nešlo, chce to skutečně cvik a praxi. Není problém udělat slušný lak i ze spreje. Včera jsem dodělala lak i na skutečném autě a mám radost, že to vyšlo. Oproti modelům to byla ale řádná makačka.

Madish: Ty Advany na Silvii mám od Tebe, díky za jejich zajištění. Hodně se mi líbily a dala jsem je nakonec na tento model, který mi vyšel ze všech S15 nejlíp. Origo kola k tomu až tak neseděla.
Na té poličce mám krom Soareru a zlatého Arista ještě dvě limuzíny, jak jste správně poznali, jedná se o Toyotu Crown GRS182, jedna má trochu protažené spojlery, druhá je, řekla bych, v základu. V té policejní úpravě to vypadá dost dobře, parádní práce. =D> =D> Při výběru vozů jsem tentokrát vsadila na tyhle krasavce větších rozměrů a elegantních tvarů a byla jsem docela zvědavá na Aoshimu. Vcelku ty modely jdou a díly mají kvalitně odlitné, ale jeden Crown měl totálně zkroucenou karoserii a na druhém neseděla zadní světla. Ale od toho jsme modeláři, abychom si i s takovými neduhy poradili. :-D
Stavba aut je mojí srdcovkou, dělám ráda i lodě, ale s auty hodně jezdím, dělám na nich drobnou údržbu + "kosmetiku" a mám k nim prostě vztah. :)
Naposledy upravil DORIS dne 29 bře 2012, 12:20, celkově upraveno 1
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 29 bře 2012, 12:19

Aoshima má na tohle slušnej základ. Moje GRS182 má zadní světla docela v pohodě, ale zadní nárazník nesedí vůbec - je jakoby roztažený moc do strany - zkroucený. Ale souhlasim, tyhle velký sedany se mi taky líbí a těšim se zase domu, až budu moct něco udělat na tom policejním :)
Jsem teda na ty Crowny zvědavej, tak jako na Soarera; to byla moje oblíbená Toyota kdysi :D
"Každej chce kedlubny!"
F1 Racing, 05/2008
Madish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bumblebee » 29 bře 2012, 17:05

koukám že nejenom plachetnice máte nádherný, ale i ty auta jsou jako skutečný :D :-D =D> =D> =D>
bumblebee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 30 bře 2012, 09:32

Srdečné díky za ohlasy, přátelé, moc to pro mne znamená!
Na Soarerovi jsem už dokončila karoserii a vlepila skla oken + kovové stěrače, pasovalo to solidně. Zadní světla byla trochu horší co se týče přesného tvaru, ale šlo to jakž takž doladit. Během víkendu ho dokončím, vypadá to dobře, navíc auto samotné má krásný tvar i linie.
U Aoshimy jsem se setkala s tím, že i dva skoro stejné modely mají proměnlivou kvalitu dílů a přesnosti - viz například ty limuzíny. Nárazníky i spoilery pasovaly celkem dobře, ale světla neseděla u jednoho vůbec a u druhého byla zase zkroucená karoserie a to dost. Oproti Tamiyi, kde jsem narazila pouze jednou na zmetkový model, je Aoshima slabší kvalitou, ale modely má vesměs pěkné a vypadají i dost realisticky. Novější auta od Aoshimy jsou už na tom lépe. Největší zklamání mi přinesla Fujimi, kde i přes vysokou pořizovací cenu člověk získal často jen podprůměrný model nejen s ohledem na přesnost a kvalitu dílů, ale bohužel právě onen vzhled a výsledný efekt, který ani nekorespondoval s reálnou předlohou, mne odradil od koupě dalších modelů této značky. :(
Co se týče stavby aut nebo plachetnic, tak auta mne baví víc, protože narozdíl od historických lodí nemusím řešit zda to či ono je na modelu realistické a jak to mohlo vypadat před 400 lety, kdy existovala ona předloha, kterou v modelové podobě stavím. Často mne čekaly nepříjemné předělávky a provázela nejistota. Ráda dělám věci pořádně a zbytečné chyby nebo neznalost, jak to či ono udělat, mi hodně vadí. Při stavbě aut mám zpravidla dostatek informací o předloze, takže si to mohu kdykoliv porovnat s reálem a práci si tím pádem užívám v klidu a pohodě. Navíc se mi auta neskutečně líbí ..... :P
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 30 bře 2012, 12:09

Ono Fujimi dělá už lepší modely. Důkazem je Impreza 2005 a nebo CR-Z. Nové modely už mají parádní, ale nějaké mají hodně cenově přifouklé.
Cos trefila (ta RX-8) bylo to, že to byl ještě starší model před přechodem + tady byla přefouknutá cenovka :)
Kdyby mě táhli civilky víc, tak bych si postavil Imprezu 2005, seriovou, jen pěkně sníženou :D Zde ještě blbnou nárazníky, ale u CR-Z už to sedí vše suprově :wink:
"Každej chce kedlubny!"
F1 Racing, 05/2008
Madish

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie