Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 16 z 32 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod DragonIII » 27 led 2012, 10:21

komisař píše:A ještě k boulím - dnes jsem je odeslal Mirkovi Lazarovi k zaformování. Jakmile budou k mání, dám avízo. :)

Když budou za dobrý peníz ( o kvalitě nepochybuji ), tak bych měl taky zájem.
Modelů jsem už nakoupil plno, teď si ještě musím koupit lepidlo...
DragonIII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 27 led 2012, 18:59

sobi píše:Ahojte Aviatici,diky za info obema. Ohledne podkladu, mam jich docela dost (fotky z webu, LK, WWP, AM atd.,), jen jsem chtel vedet, zda to je necim vyjimecne (ne 100x opakovane fotky z muzea atd.).

Ahoj sobi, výjimečného tam nenajdeš asi nic. Jsou tam pěkné výkresy cockpitu 1/72 i 1/48, na DVD walkarroun ze Kbel. Vše už asi máš.

Cenu odlitků boulí nevím, určí ji AML. Myslím, že vysoká nebude. Jakmile budu vědět více, napíšu sem. :)
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 27 led 2012, 19:43

Pokud jsou 48 péťo tak bych se o jedny přihlasil...samo o ty na mezka, ne že mě v Kopřivnicích něčím majznete po hlavě :lol: :lol:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 28 led 2012, 10:20

Ahoj,
tak jsem si vyrobil výškovky (musel jsem je oddělit, aby to nějak vypadalo, ale asi je nalepím nevychýlené), přičemž jsem zjistil, že usazovací otvory v ploše ocasu jsou oproti sobě vzájemně posunuty, takže pozor [-X . Pokud si usazení nesrovnáte, jednu VOP budete mít výše než druhou. Náprava je jednoduchá, plochým pilníkem na nehty líznete jeden otvor nahoře a druhý dole, aby se zvětšila vůle. Do obou polovin VOP jsem navrtal díry a usadím je do otvorů na drátek, jednak se tím zaručí dodržení geometrie a jednak se zvýší pevnost spoje. 8) Ale teď řeším zásadní otázku před spojením všech podsestav - nýtovat či nenýtovat :? Co se týče fotek, Mezky jsou hladké jak dětská prdýlka, nýty jsou u kamuflovaných mašin patrné až při pohledu hodně zblízka ( tak v měřítku 1/16 ), u hliníkových mašin jsou trochu více patrné, ale až tak u 1/32. Bylo by to asi efektní, nicméně při pohledu na model úplně blbě. I když upřímně, u většiny mašin není vidět ani pořádně paneláž. No, teď jdu s malým drakem plavat, pak se ponořím do opětovného studia těch nemnoha dobových fotek a odpoledne to zkonzultuji se svým odborným poradcem u láhve destilovaných irských slz. No a zítra přijmu odpovědné rozhodnutí, zda začít nýtovat, nebo už přímo kompletovat mašinu.
Pro Houmera: ta tvá idea ohledně Ventury je skvělá, myslím že spoustě lidí vyrazíš dech (a některé budeš mít asi na svědomí - což tě asi nebude moc zatěžovat, protože ten, co je schopen dát do interiéru Mezka šedozelenou, žádný svědomí nemá! :grin: ) . Zbylých dílů Hobbycraftu se milerád ujmu- sirotečka opuštěnýho, pěstounem memilovaného :cry: :cry: :cry: . Strejda Hugoušek ho zahrne vlídnou péčí, skalpílek nabrousí a k pokusům rozličným použije :lol: :-D . Co taky se zmetkem, jehož se zřekl vlastní skorootec :twisted: :lol: . Figury samozřejmě objednám, tu babu budeš mít asi do konce března, ten letec bude až okolo prázdnin. Nechceš zítra po obědě tak okolo 15 hod. dorazit na učenou disputaci? Ale už za mostem si prosím nasaď tu čapku s těmi šedozelenými čertíky a nápisem Heretik (víš, tu jak ti tak sluší, když si ji dáš frajersky na ucho), aby tě pravověrní mohli včas identifikovat a ti méně pevní ve víře se včas dostali z tvého dosahu. Přeci jenom v dnešní době jsou vysmolené sudy nedostatkovým zbožím, ten jeden ve sklepě mám rezervovaný pro tebe a na rozsáhlou epidemii nejsme zařízeni. Ostatní by museli odcházet v obyčejných sudech na PHM a to přeci ani tak zkažený jedinec jako ty, by svým příznivcům nepřál . :mrgreen: !

Zítra budou možná fotky .
Naposledy upravil Černý Hugo dne 28 led 2012, 23:04, celkově upraveno 1
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 28 led 2012, 13:34

Černý Hugo píše:... Ale teď řeším zásadní otázku před spojením všech podsestav - nýtovat či nenýtovat :?

Já bych nýtoval, ale já nýtuju proto, že se mi to líbí (i v 1/72). Líbí se mi hlavně výsledné vzezření, činnost samotná už tak oblíbená není.
Modelařina je především zábava a - ačkoli budu možná označen za heretika, ale s tím se má hluboká a hluboce zkažená duše dokáže srovnat - řešit exaktní shodu se vzorem a jeho modelové zmenšení je až na druhém místě v seznamu priorit. Právě za tou zábavou a možná ještě za něčím dalším.

P.S.: Toto téma sleduji po očku pořád a pořád mě baví :wink:
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 28 led 2012, 22:46

Ahoj,náhradní stroj pořád nikde :x začni rovnou kompletovat,avie byli tmelený a nastříkaný lesklou barvou myslím že spáry a nýty začali vylézat až po nějakém čase provozu a to ještě né všechny :-k dej to dohromady nastříkej tím vaším sprejem a za čtrnác dní seš hotovej :D můžeš se potom pustit do nové avie z pořádného základu se mnou =D> můžem tady prezentovat stavbu avie z různých stavebnic ,případní další stavitelé budou mít možnost porovnat výhody nebo nevýhody různých stavebnic jako výchozího bodu pro stavbu s-199.Až přijde můj super stroj tak se ozvu a začnu zase šachtama, zatím =;
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 28 led 2012, 23:15

Ahoj Houmí,
prozraď národu a hlavně mě, od jakého výrobce bude tvůj super přesný stroj :- ? Třeba ho najdu ve skříni a možná si to s tebou opravdu střihnu znovu :grin: . Je třeba zužitkovat nabyté vědomosti. A teď, když jsou už vrtule, kabiny, obtisky od AML a možná budou boule, tak se budoucnost jeví v růžových barvách. Alespoň ve čtvrtce. Konzultoval jsem s Izákem a nýtovat nebudu. Jednak jsem línej jak prase a navíc, jednou jsem na soutěži viděl krásně postavenou bezpečnostní S-99 (zapůjčenou armádě) a ta řada nýtů, viditelná na křídle v bílé výseči našeho znaku nebyla to pravé ořechové. Docela mě to odradilo od jinak perfektního modelu. Tož zatím a zítra přilepím ty kormidla.
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 29 led 2012, 10:13

Správné rozhodnutí :celeb: ve skříni ho máš určitě,není stavebnice mezka kterou bys nevlastnil :grin:, možná se přidají i další kolegáčkové =D>a já budu moci dále šířit svou herezi :twisted:
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 29 led 2012, 12:11

HomerII píše:Správné rozhodnutí :celeb: ve skříni ho máš určitě,není stavebnice mezka kterou bys nevlastnil :grin:, možná se přidají i další kolegáčkové =D>a já budu moci dále šířit svou herezi :twisted:

Héj, lumpové, já konečně sehnal jak Me-109G-10 Revell, tak i S-199 HC + obtisky Tally Ho!, vrtule AML a ZOOM Eduard, kabinu od Roba a vy utíkáte k jiné stavebnici....
To jsem zvědavý co budu schánět dál....

A ještě opět "ftip" neměl by někdo decle na S-99 Tally Ho! na bezpečáka ?
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DragonIII » 29 led 2012, 12:49

moloko píše:A ještě opět "ftip" neměl by někdo decle na S-99 Tally Ho! na bezpečáka ?

A to hned dvoje? :) Taky bych jedny bral.
Naposledy upravil DragonIII dne 30 led 2012, 06:26, celkově upraveno 1
Modelů jsem už nakoupil plno, teď si ještě musím koupit lepidlo...
DragonIII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 29 led 2012, 13:30

Ano přátelé ,ta naše drahá avie nás přijde opravdu pěkně draho,alespoň mne zcela určitě :grin: Ale bude \:D/
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 29 led 2012, 14:01

Ahoj,
pro Moloko: No, dovol, skoro bych se cítil dotčen. Jestli někam utíkám, tak pouze kupředu k vítěznému cíli :grin: :lol: . Já svůj Hobbycraft nezatratil (na rozdíl od jiného malověrného) a začínám finišovat. Takže se klidně přidej, v množství je síla. Jen nabízím heretikovi z mokřin za Labem, že si to s ním klidně střihnu znovu. Tedy, ne že by mě ta opakovaná vítězství nezačínala trochu nudit :twisted: :lol: ;-I :celeb: :tongue: , ale aspoň mě to udržuje ve formě.

Hej, slyšíš dráteníku (vtipná narážka na Houmího úspěchy v chmelnicích :lol: ), drž se svých létajících krinolín a nefušuj do plnokrevníků :grin: . No, to by bylo, aby nebylo. Po takovéto záplavě urážek a slovních splašků se snad ani jindy stoický filosof Homer neudrží a pustí se opětně do stavby Mezka. I když, zde mě to přivádí opěk k filozofické otázce. Bude to z jiné stavebnice ještě Mezek? Apropó, teď když udeřily ruské kruty, Hugouš by chtěl taky nový kabátek. Vojtina ho dostane a čím se zasloužila, ptám se :cry: !

Slíbené fotky, už není cesty zpět, nýtovat se nebude. Udržet geometrii, když má člověk oko z Kašparovy krávy, toť úkol hodný pravého muže.

PS: dorazíš dneska, kacíři? Romča hákuje, takže nebude muset poslouchat tvé jedovaté teorie a já jsem imunní :lol: .
Přílohy
P1150072.JPG
P1150070.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 29 led 2012, 14:17

Opakovaná vítězství ????? :shock: :?: :?: To rozhodne až Nymburk plantážníku :evil: Mezek to bude,ale pouze z jiné stavebnice [-X a né z H.C. jinak to první vítězství ti plně přiznávám ale to je už hodně let dozadu.Dneska nepřijdu kutím W-29 :P
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 02 úno 2012, 20:45

Ahoj všichni,
koukám, jak se nám to rozjíždí. Plnou parou k propadlišti dějin a potupnému zapomnění :cry: . Shindy někde brázdí sjezdovky naší širší pravé vlasti (Hoch Austria !) a až ho za 20 let najdou, tak bude dělat společníka Otzimu ve vedlejší vitríně, Houmer se zamotal do těch svejch drátů a truhlaří v chmelnicích, no a já, starej vůl, abych to tady zachraňoval :twisted: . Tohodle smajlíka stejně zbožňuji. Ale mě, přátelé, nejste lhostejní ,jako těm dvěma individuím a tak jsem se dokopal k dalšímu pokračování. Co vám budu říkat, moc se mi do té kabiny nechtělo, protože je tam (při mém standartním postupu :lol: ) velká šance to pěkně pohnojit. Vacu kabiny zevnitř vylepuji rámováním z kelímků od hořčice (osvědčil se mi plast f. Albi). Samozřejmě to lepím vteřiňákem, protože nic jiného by mi to nedrželo. Jediný problém je v tom, že člověk má po namazání pásku vteřiňákem jen jeden, časově omezený, pokus o přesné umístění na vnitřní rám kabiny. A do toho samozřejmě foukáním vyhánět výpary z kabiny, aby nedošlo k zamlžení. Ale pokud se to vše zvládne, nastává sladká odměna v tom, že takto "vyztuženou" kabinu lze lepit k trupu jakýmkoli jiným lepem než vteřiňákem (já konzerva používám rámečky rozpuštěné v toulenu) a nehrozí zmléčnění zevnitř výpary z vteřiňáku. Teorie dobrá, mnoha úspěšnými pokusy empiricky dokázaná, nicméně je to vždy balanc na ostří nože. V tomto případě se vše dařilo až do doby, kdy jsem ztratil ostražitost, protože jsem lepil úplně poslední vzpěru k uzavření odsuvné části kabiny. Posedlý ďábelskou pýchou, jak jsem to vše zmáknul (a Houmí bude plakat) jsem dal víc lepidla než bylo nutné a to mi steklo podél hrany rámování. Dvě hodiny jsem rámoval (je nutné vše přesně měřit a umisťovat) za 20 vteřin to podělal a další hodinu a půl to opatrně zevnitř brousil a leštil. Stejně je to vidět. :evil: :cry: Zkusím někde sehnat ten lak FUTURE, jestli to pomůže, pokud ne,tak Mezek bude s otevřenou kabinou, protože tu náhradní jsem si již rozřízl. Toho přetahu rámování si nevšímejte, experimentoval jsem s tím, jak by to vypadalo, kdybych tam černou později udělal těsnící gumu. Už jsem to opravil seříznutým párátkem. A hrubší pigment barvy taky není na závadu, před stříkáním nebo natíráním to přeleštím. Kabina je zatím, samozřejmě, jen volně nasazená, ale na jedné straně tam zůstane asi pod štítkem pěkná fuka. Nu, což, je to výzva :grin: . Tož zatím, mrkněte na fotky a kdo se konečně přidá :x ?
Přílohy
P1150089.JPG
P1150078.JPG
P1150077.JPG
P1150083.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 02 úno 2012, 21:29

Černý Hugo píše:...Ale mě, přátelé, nejste lhostejní ,jako těm dvěma individuím a tak jsem se dokopal k dalšímu pokračování.

Děkuji =D>
:?: S tou kabinkou je to tvrdá práce, tak se zeptám, proč, kdyžs' ji plánoval lepit zavřenou, lepil veškeré rámování? K snadnějšímu lepení by stačil pásek při okraji kabinky - méně lepení, méně šance na chybu. :-k
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 476 • Stránka 16 z 32 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32

Zpět na Rozestavěno