Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ducati Monster S4

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ducati Monster S4

Příspěvekod joker.j » 02 srp 2011, 09:41

Grooverider píše:Chlapi, nemáte někdo, prosím, ve zbytcích obtisků ze staveb 2ks Termignony? Potřeboval bych je na laufy. 8) Klidně pošlu nějakej úplatek.
Díky

Hned jak přijdu z práce domů, kouknu na zbytky...možná tam něco najdu :) .
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vendoj » 02 srp 2011, 11:34

Groove, koukal jsem, ale bohužel nemám.
vendoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 02 srp 2011, 14:38

Určitě něco mam. Myslim, že i ve víc velikostech
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 02 srp 2011, 17:44

Groove mam 2 kousky, jestli chceš, jsou tvoje.
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 29 zář 2011, 12:36

Trošku napráskám, že tohle povezu na Eday. Kola budou v zelené, černý rám, výfuky Termignoni, sem tam karbon a barva? To se nechte překvapit. :D Nevím, jestli stihnu dodělat nějakej káblík navíc kvůli časovýmu vytížení, ale dnešní odpoledne musí být finální, tak uvidíme. Jestli se mi to odpoledne v tom shonu povede, hodím sem nějaký fotky, ale vlákno doplním fotkama až po Edayi. Jen jedno můžu říct... svatá Tamiya. Už jsem úplně vyřízenej z toho maskování a dělání 1 celku naněkolikrát. Prostě porod!!! Tak čaute v sobotu 8)
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 29 zář 2011, 12:43

Tak na tento kousek jsem obvzlášť zvědavej, z toho popisu musí vypadat exkluzivně...těším se i na setkání nás všech a jestli bude nějaký ten pokec, rád se zůčastním. :)
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 29 zář 2011, 18:41

Na to jsem zvědavej pane :wink:
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 03 říj 2011, 09:42

Doufám, že aspoň někomu z vás, co jste byli na Edayi, se Monster líbil, když se ani neumístil. :) Během týdne dodám fotky pár detailů s popisem, co jsem dělal na modelu navíc a pak fota celýho biku do galérky. Původně jsem s tímhle chtěl přispět do Paddocku, ale nefotil jsem během stavby,tak uvidíme. A taky je otázka, jestli jsem dostatečně urudovaná osoba na daný téma (moc si tak nepřipadám :D).
Rozestavěno:
Naposledy dokončeno:
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 03 říj 2011, 13:11

Chceš slyšet pravdu :?: Já Ti to stejně řeknu i když nechceš :-D Trochu mě zklamalo finální lakování. Doufal jsem, že bude tricolora. Motorka není moc výrazná a osobně začínám bejt trochu alergickej na logo Monster, protože se to objevuje skoro všude a Ty jsi s nima taky nešetřil. Každopádně 100 lidí, 100 chutí jako skoro u všeho. Další věc je, že Italeri se nedá srovnávat s Tamkou a jelikož tu skoro nic jinýho nestavíme tak jsme zvyklý na nějaký standart detailů což stavebnice Italeri toho moc nepobraly. Přitom na tom měřítku 1:9 by bylo vše mnohem líp vidět. Je to škoda.
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vendoj » 03 říj 2011, 18:53

Monster se mi líbil, hlavně kvůli neobvyklému měřítku na soutěžích (ani jsme ho nestačili probrat). Na rozdíl od Wíti se mi líbil černý matový lak, ale rovněž i já jsem zmlsaný Tamiyí. Více detailů by si toto měřítko určitě zasloužilo.
vendoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 03 říj 2011, 21:26

Nápad se mi líbí, ale asi bych taky raději viděl trikoloru - ve kterou jsem doufal. Každopádně se mi to líbilo, vejfuk je pěkně zabarvenej a matnej lak je poněkud netradiční. Ovšem možná bych víc vytáhl rám a udělal ho taky v zelený barvě
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 04 říj 2011, 05:11

Mě osobně se ten Monster moc líbil, ten matnej lak byl pro mě nevšední.A kombinace černá - zelená se mi líbila. Moc pěkný =D> .
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 19 říj 2011, 19:51

Tak něco ke stavbě. PO té, co jsem kdysi zatmelil hrozný schody po přilepení půlek motoru k sobě, jsem ulomil "zadní kyvku" i zadní brzdovej třmen. Uloženo do krabice a po dlouhé době jsem to vzal a ten základní blok motor+kyvka stříkl lesklým hliníkem. Pak jsem slepil rám, jehož součástí byly i výfuky se svodama až k rozdvojení svodů vzadu pod motorem. Jelikož by se mi tyto celky dávaly špatně dokupy, svody jsem asi cenťák po laufem odřízl a nalepil a zakitoval k těm, co vedou od válců.
Rám jsem stříkl do černé a začal nanášet karbon na gunmetal, pak smoke a zalakoval. Výfuky i černou část rámu jsem zamaskoval, abych stříkl hliníkem držáky výfuků a stupaček.
Nejhorší přišlo asi na motoru a to bylo nanesení karbonu na kryt na pravé straně. Pak jsem natřel šrouby zlatým titanem, řetěz, kotouče, vše nějak spíš podle fotek, než podle návodu. Pak vše zamaskovat a stříkat solo výfuky a snažit se o nějakou tu patinu, tady ne úplně zdařilou, přiznávám.
Zadní ulomený odpružení jsem rozřezal a nechal si jen horní část, zbytek je dotvořený ze zbytků co mi zůstaly po dodělaných modelech. Zadní třmen nastaven jakousi plastovou destičkou a všechny třmeny polepeny brembem od CM. Dodělány víčka nádobek na brzdovku, víčko na motorku a na dolívání oleje, stojan je krátkej, motorka taktak drží a navíc je podle mě dělanej zrcadlově opačně.
Na přední vidli je kluzák z chrom folie, naznačení držáků blatníku elektrikářskou černou páskou, dodělanej něco jako bovden k tachometru s držákem na blatníku.
Pro mě tohle bylo něco, co jsem chtěl dodělat a mít hlavně hotový a Eday pro mě byl taky motivačním faktorem, ale popravdě to byl nejhorší model, co jsem kdy stavěl. Nikdy jsem nezažil tolik maskování a kitování a na to, že je to 1/9, tak jsou detaily dost mizerný a kdyby z toho chtěl někdo udělat věrohodnej model, musel by si vyrobit spoustu věcí sám a na to já neměl čas ani náladu.
Zbarvení jsem si zvolil podle vlastního uvážení a Monster logo už někomu může lézt krkem, ale ve spojení s tou matnou černou a zelenýma kolama to je podle mě fajn. Nemyslím si, že má cenu se tu dál rozvádět o podrobnostech, jen kdyby někdo chtěl něco vědět, tak at se zeptá. ;)
Fotky v galerii zde: viewtopic.php?f=164&t=60287
Rozestavěno:
Naposledy dokončeno:
Grooverider

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno