Taky držím palce, vypadá to perfektně. Koukal jsem i na další tvoje stavby a krása, nejvíc se mi líbí Sd.Kfz.222 Škoda že tam nemáš víc fotek toho Panzerspähwagen s hotovými figurkami, ten velitel vozu je skvělý
Včera vypadlo forum, zrovna když jsem to potřeboval nejvíc:( to Kalixtus III. na dokončení 222ky si musím počkat i já, protože na té podložce přibude ten humber, nebo bren prostě něco britského:)Ale nic z toho momentálně nemám. Můžu tam postnout fotky s hotovým nahatým střelcem, ale asi to nemá cenu, stejně se mi moc nepovedl a budu ho muset ještě doladit.Ale jsem rád, že se ti "machula" jak jí říkám líbí:)
Chieftain je na pásech a kromě velitelovy věžičky ready na černou.
Nemůžu se rozhodnout nad kamufláží, ale asi vyhraje variace na toto:
Moje amatérské schéma rozložení polí. Je to kombinace několika fotek. Jestli někdo máte více info o britských vzorech nebo tak sem s tím:)
maskovat to budu Tamiya páskou, TAck-it se mi moc neosvědčil ale uvidím. VAŠE názory a připomínky ke kamo jsou vítany!! než to tam fouknu.
Já jsem půl včerejšku koumal fotky a kreslil.... Oni to mají jako by po skupinách, některé mají veliké pole (myslím černou) třeba jen dva pruhy napříč tankem, jiné zase třeba 5 úzkých polí s různou délkou a tvarem. Viděl jsem dokonce i samostatné ostrůvky černé... sem z toho takový, no nechci si to pokazit:(
Tak chlape, jaký je pokrok? Dovolená ti končí a práce hodně. Stavba tak jak ji sleduji je vydařená. Vydržet! Já už svůj dovolenkový úkol splnil a překročil. viz. viewtopic.php?f=6&t=57962.
Nazdar, no pokrok je takový jak ho vidíš. Bohužel už teď vím, že ho nestihnu a do toho jiné problémy. Fakt se těším na pondělí... počítejte, že budu extrémně protivný:) Sledoval jsem ty tvoje malé mrchy, byť se o 1:72 moc nezajímám a máš to povedené... včetně letadla BTW: Našel jsem další dva shopy co mají zajímavé ceny, tak se těš:)
Děkuju Roman, jsem moc rád, že sa ti líbí. Tvoje T-72 v okopu je taky parádní!!Inspirativní stavba
Já mám stříknutou svou první dvoubarevku v životě a docela se mi to i líbí Je tam sice tuna věcí na opravování a urval jsem si spoustu titěrností, ale základ camo je hotový. Je to přesně to moje schéma co jsem si namaloval akorád jsem na infrák přidal trochu černé. Z Tamiya pásky jsem vyřezal tenké cca 2-5mm silné proužky a těma udělal obrys, potom jsem zkoušel vyplnit pole páskou, ale nešlo mi to a tak jsem to vyplnil vlhkým ubrouskem. Nikdy sem to u nikoho neviděl a dost sem se bál, co to udělá s barvou ale SUPR, vyšlo to a jědině na pár místech jsem to podfouk. Takže já jsem spokojený!!
foceno hned po nástřiku
tady je výsledek, docela jsem trefil i barvy na foťáku. Světlejší stopy barvy na zelené jsou zbytky vody.
tady už mě barva trochu ujela a neopatrnou manipulací si "lehlo" zrcátko
Prosím o radu: potřebuji pomoct zorientovat se v obtiskách. Jde mi o číslo 56 v kolečku - co to znamená? Malé číslo na levém blatníku naproti VPZce? předpokládám že se jedná o označení jednotky, ale nevím to jistě. To samé malé číslo v černém poli na blatníku - jde i v tomto případě o označení jednotky??? Bílo-červené pruhy? - předpokládám něco jako domovenka, tedy i na vozidlech pohybujících se po domovině (stroje v zahraničí mají navíc britskou vlaječku na blatníku) Zbytek tuším co je, ale jde mi o to, které obtisky budu moct použít a které ne.
56 je hmotnostní číslo,váha vozidla v tunách.Zbytek vysvětlí borci(třeba Pavel Klouček) na britskou téchniku .Kamo se povedla a je to paráda.Odvádíš výtečnou práci na modelu starém 30-40 let.Superb.
Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Ty bílo černý pruhy tam jsou kvůli odhadu vzdálenosti při jízdě v koloně. Těma číslama na blatníku si nejsem jistý. Prej se takhle na blatník ve formátu měsíc/rok psal termín poslední generálky. Ale pokud vim, tak ta flekatá mašina tam má 3/63 a to ukazuje přeci jen na něco jinýho, vzhledem k tomu, že se Chieftainy začly sériově vyrábět až v roce ´67...
Díky moc za pomoc, obě tedy můžu použít. Ty malé čísla ale na tom blatníku... viděl jsem čísla jak 2/4 tak i třeba 32/60 (na fotkách) takže mi to smysl nedává a ty teda nepoužiju. Co mi udělalo čáru přes rozpočet je vpzka. Já vůl jsem se o to měl zajímat dřív. Tamiya nabízí tyto tři možnosti viz "tabulka": vpz - kde skončil - původní verze taknu 04EB35 - sešrotován leeds - mk.II 00EB54 - střelnice Lulworth - mk. II 00EB57 - střelnice Warcop - mk.II
Takže ani jedno nemůžu použít, leda že bych udělal kompromis. Tanky verze mk.III měly značení XX FA YY až XX FD YY, kde čísla XX= 00-07 a YY=00-99 (je to zjednodušeně napsáno). Mám obtiskový arch na výrobu obtisků, ale teď nemám tiskárnu, takže si je můžu vyrobit někdy až v budoucu:( Pokud už budu vyrábět novou VPZku, řekl jsem si, že ho i pojmenuju. Napadl mě buď: PUNISHER, DEMOLISHER nebo BALDY nebo nějak jinak agresivně...ale to ještě uvidím. Dneska budu opravovat chyby na camo a dodělávat detaily. a večer konec na dlouhou dobu