Ty pálení kraby tomu hodně pomohly, ale fiály bych si být tebou nechal vypálit samostatně. Ony se totiž v reálu zužují a tak jak je máš vypadají hodně divě.
já jsem rád, že vůbec něco mám, víc chtít nemohu. pokračování stavby - všechny opěrné zdi jsou na místě, dodělány ozdoby na sakristii, dvě věžičky, začíná tvorba zastřešení hlavní věže.
poznámka pod fotkou, mezi zlatými andělíčky je opravdu i jeden vyleštěnej do stříbrna a pro ty, co se jim náhodou výsledek moc nepozdává, tak ještě jedna fotka
a pak nastala "státní maturita" - střecha věže. V samotném modelu je střecha udělaná hrůzně - na odélníkovou základnu navazuje jehlanovité zešikmení a vršek střechy je jen 2D !!! Pokusil jsem se střechu slepit ze dvou modelů, ale nebylo to ono, tak jsem si musel udělat vlastní. problém je v tom, že základna je obdélník, ale ten pomalu přejde v osmiboký, jehlan s dvojicí rozměrů jednotlivých stran. No na druhý pokus jsem cosi podobného spáchal. Pak ještě další rébus - přizpůsobit barevně kreslenému modelu. Výsledek je zde vpravo [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Již jen nalepit na věž, pak okolo kostela položím dlažbu a budu čekat na druhou zásilku laserových dílů od kolegy. Poslední operací tedy bude nalepení hromady křížků na všechny ty stříšky.
Původní model měl 8 dílů. Zatím můžete tipovat, kolik dílů jsem použil doposud ke stavbě ..........
dík za chválu ale zas tak super to není. Ale co je důležitý, pomalu se to blíží do finále. Takže první z řady budu mít za sebou. Mě se ten kreslenej styl docela líbí, mám rozpracovaný ještě Olomouc a již jsem si ve stejném duchu přinesl zvětšené i Brno. Jelikož na těch modelech se neklade důraz na absolutní modelovou přesnost, přemýšlím o tom, že až jednou za X let postavím všech pět katedrál, co mám a budu se snažit vytvořit nějaký vlastní model některé z těch, co se nedělají, pak bych se mohl pokusit jí vybarvit ve stejném duchu. Jen kdybych na to malování nebyl tak levej
dlouho jsem nepřidal žádný pokrok, tak to nahradím. Katedrála v Plzni je hotová, je v galerii. Sv.Vít je v základu hotov, chybí boční žebra, a začal jsem s úpravou předních věží. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
co je ale zcela nového - zahájil jsem stavbu Sv.Barbory z Kutné Hory. Tento model je měřítkově největší - 1:250, nicméně při srovnání s Vítem je dělaný poměrně jednoduchým způsobem, takže se dočká dosti úprav. Pár fotek z postupu práce [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Koukám jako blázen s kým a s čím jsem tu setkal. V prvé řadě zdravím Šandíka. Vidím, že uděluje své dobré a podmětné rady i zde.
To MG Šandíkových rad se drž. Jsou jak rozumné, tak kultivovaně podané.
S těma papírovýma "kostelama" jsi mně teda dostal! Je to fajn a jak jsem prolezl vlákno, tak se Ti to i vylepšuje.
Až nebudeš vědět roupama co bys, tak mrkni do zahraničí. Třeba sem http://www.schreiber-bogen.de/ Nebo dej do googlu Scale Architectual Paper Model nebo Paper Model Cathedral a budeš mile překvapený.
Jen se divím, že to prezentuješ zde a ne na DF papirovemodelarstvi.cz. Že by špatná zkušenost?
Ať se Ti daří. Modelřině zdar a modelům z papíru zvlášť!
Dík za podporu, každá rada je jistě dobrá, pokud jí dokážu zrealizovat, jsem za ní vděčný. Ty odkazy většinou znám či jsem viděl. Můj úchylný nápad je časem postavit všechny český katedrály. (nápověda, je jich 10), jen je problém, že v současnosti se jich plná polovina nevyrábí v žádném stupni složitosti, ani jako model, ani jako 3D puzzle.