Ja už nad nim slintam dva roky, ale zatim jsem vždy jen vytahl krabici, podival se a zas schoval. Ted už jsem se rozhodl, chtel bych ho mít do konce roku hotovy M.
Držím palce snad mě to taky nakopne. Samotná stavba myslím pujde rychle, lepty paráda. Řeším jen jak složit křídla k trupu tak aby se vše jednou nerozpadlo a pak mohutné noční lozengy. Ty budou opravdovou noční můrou.
Paráda taky se těšim. Já kdysi stavěl G.IV viewtopic.php?f=303&t=32143 a stavba neni nijak hrozná, klasickej Roden. Lepty vypadaj fakt dobře, i výběr kamo se mi líbí. Osobně bych měl strach z obtisků. Kvalita Rodeňáckej dekálů je žalostná a ty to můžou pohřbít. Možná by stálo za úvahu nějaký koupit, nebo mě napadlo je naskenovat a vytisknout si je sám. Ale třeba v tvojí stavebnici budou OK.
Hmmm, přiznávám se, že bych na něco takového nenašel odvahu a prot smekám ... Mně by děsila už jen představa lepení lozengu jak na trup, tak i na křídla... a co se týká vzpěr mezi křídly... Pro mne by to bylo horší, nežli hlídat pytel blech...
..jestli si vzpomínám, tak všechny výkresy a tudíž i tento kit (ostatně i ten barevný bokorys)..vystavují na odiv šípovitá křídla.. Hmm, ale Gé pětky je měly rovný.. U letounů G.II, G.III a G.IV se já osobně vůbec nedokážu rozhodnout, jestli ta křídla rovná byla taky, nebo zda byla šípová. V podstatě se mi zdá, že existovaly obě varianty..(i když se tuším píše, že šípová křídla dostala jako první až G.III.. ) Ale nechme starší stroje být.. když se podíváte na tuhle fotku..je tam šíp, nebo není..?
zdesko píše:jedinej jakoby důkaz veliké šípovitosti křídla u Gé pětek by mohl být tenhle obrázek..
Na této fotce šíp je, viz stín na zemi. Navíc letadlo je foceno ne přímo z boku ale je z takové 7-8 hodiny a vzpěry se všechny zakrývají, tzn. křídlo šíp mělo, ale ta fotka výš, tam je opravdu rovné prkno. Nejspíš ty křídla byla dvojí...
Tak jsem trochu popojel. Dokončil jsem detaily v interieru ( jen jsem se modlil, aby mi nic neodstřelilo z pinzety, to by se dost těžko rozdýchávalo ), ale zadařilo se tam dostat vše. Ted už to začnu kompletovat. M
Opět o malý kousek k cíli. Připravil jsem si podklad pod Lozenge, jsem zvědavý jak se mi bude dělat s dekály od Rodenu, zatím jsem moc chvály neslyšel. Doufám, že to nebude nic nepřekonatelného. M