Nádhera... Mám malý dotaz... jak to bylo u takto kamuflovaných strojů s různými výstražnými "popiskami" ?(přiznávám se, že mě až překvapilo, kolik jich u OEFFAGu je) Byly pod nátěrem a nebo byly na stroj napsány až po nanesení takovéto "kamufláže"?... Doma mám Albatros D.III OEFFAG 253 a láká mě kamufláž s červeným srdcem...
..jako vojenské stroje podléhaly určité disciplíně a předpisům a tak by to na letounech mělo být. Ale je pravda, že ne vždy je lze najít. Snad je to kvalitou fotografíí..snad jejich opravdovou absencí.. Nicméně letoun serie 253.116 měl alespoň některé tabulkové údaje a další nápisy stříknuté i přes kamufláž. Na fotce je vidět alespoň stříkaná tabulka pod motorem..(ta byla jen vlevo, na pravé straně byl jen znak fi Oeffag). Za pozornost stojí u tohoto konkrétního stroje i levé kolo z Berga (serie 238.18) Jenže s takřka totožným emblémem létal i Oeffag D.III serie 253.06 a na něm není vidět nic. Ani ta tabulka.
Přílohy
Albatros D-III Oefag_serie253-116-sign01.jpg (9.19 KiB) Zobrazeno 1173 krát
..ano je to "KáDéčko" Branďák..konkrétně letoun serie 28.69 . P.A. Tesař tento nátěr interpretuje jako tmavě zelený podklad na kterém jsou žluté spirálky..