Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Panther G - 1:35 Dragon

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Panther G - 1:35 Dragon

Příspěvekod Milcek » 06 bře 2011, 19:50

korki píše:to je dobré, keď vieš kde máš rezervy, ja som to len napísal, keby si náhodou nevedel... :wink:

No vím, že někomu tvé reakce nemusí ležet v žaludku. Ale mě to ze židle nezvedá, jsem v klidu a vím, jak jsi to myslel. Jsme na fóru a každý se snaží svým zbůsobem poradit kolegovi, co a jak vylepšit. Někdo je velmi mírný a druhý si zase nebere servítky. Hlavní je, aby na dalším modelu byly vidět pokroky. Někdo je dělá během měsíce, jiný za roky - záleží kdo a jak se nad sebou zamyslí.
Milan Šupálek "Milcek"
Litina? Náhrada za dubové dřevo. Škoda, že s ní nejde topit.
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 06 bře 2011, 22:57

1) bahno vypadá jako bahno, ani se mi nechce věřit že jsi to někde neprotáhl po poli =D>
2) hnací rozeta, lépe řečeno zuby této rozety by určitě měly nést opotřebení na kov, z fotky to moc poznat nejde, může to být samozřejmě kvalitou fotografie
JInak ostatní je velmi pěkně a s citem udělané, to co korki označil za nedostaky je ve většně případů spíš z pohledu - jak by to udělal on. Nechci vyvolávat FLAME a už vůbec né zpochybňovat korkiho kvality, jeho modely jsou opravdu parádní kousky, ale zastávám názor, že nedostkem je fakt, kdy odřenina nevypadá jako odřeniny, rez nevypadá jako rez,nebo kdy model obsahuje technické nelogičnosti . Ale pokud tu není fotka konkrétního stroje a model není jeho přesnou zmenšeninu- kopií, je vše v úrovni autorovi fantazie a kvalifikovaného odhadu. NIkde není napsané, že každý model musí být orezlý jak liška, odřený na krev a zaprášený a zabahněný až po věž. Mimo jiné spadají pode mně velké mechanizmy (bagry, nakladače, mobilní drtiče apod) a krom toho jsem si užil dvouletou prezenční službu právě jako řidič tanku. Tak že pánové, realita je velmi nudná. Právě tento model, se nejvíce blíží stavu, který bych označil jako velmi reálný(nikoliv nudný), cokoliv navíc by bylo už teatrální, asi efektní, ale teatrální. NEchci tvrdit, že neexistoval identický tank s větší mírou opotřebení, ale stávající stav je stejně reálný, jako ten, který navrhuje korki. Opravdu nechci se do něj navážet, chraň bůh. Jen si myslím, že názor "jak bych to ztvárnil já" nemůžu druhému vytýkat jako nedostatek. Stínování a odlišení ploch od jiných, tohle je hodně citlivá záležitost, v reálu to opravdu neexistuje v míře jaké je dnes prezentována. Jsou situace, kde to má logiku, ale u stroje který je materiálově jednodruhový, byl ve fabrice stříknutej podle technologického předpisu a vyjel (nestál půl roku někde na dvorku a by jej vyšisovala sluníčko), se inenzita barvy bude lišit na podvozkové části a na spodku vany (trupu) oproti tomu co je nad podvozkem. Stínování čeho?. Pokud použiji standardní metodu fadingu , ten sám osobě by měl rozbít barevnou jednolitost. Pokud model vypadá příliš jednobarevný, spíš bude problém ve fotce, ale to chce vidět in- natura. Takto je to jen teoretické žvatlání.
Jinak znovu =D>
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 06 bře 2011, 23:37

=D>
Slušné!!!!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj.v » 07 bře 2011, 17:02

ty přídavný pásy vypadají jako by prošly žíháním a následně je někdo nechal několik týdnu venku - máš je moc moc rezavý - hlavně na nich je moc světlé rzi - tohle ti udělá opálenej plech -
juraj.v

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj.v » 07 bře 2011, 17:06

ale co se mi líbí je , že mezi pásama máš perfektně zalisovanou tu trávu - vypadá to opravdu skvěle !
juraj.v

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 07 bře 2011, 21:09

Mě se model moc!!! líbí [-o< , to nejdůležitější ti napsal Korki. Buď to ber jako aroganci, ale já Ti doporučuji to brát, jako konstruktivní kritiku, která tě může posunout hodně dopředu (na špičku).
http://www.kpmct.ic.cz/
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 07 bře 2011, 22:36

Korkiho rady sú dobré a sú modelárovi na úžitok len nie vždy ich vie tak podať aby to daný modelár dokázal stráviť bez toho aby sa naňho nahneval alebo urazil . Ale v poslednom čase si na formáte a obsahu svojej kritiky dáva viac záležať a mám taký pocit, že to ide aj lahšie strávyť :-D
Naposledy upravil Adi3 dne 07 bře 2011, 23:18, celkově upraveno 1
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 07 bře 2011, 22:44

Jiří Anděl píše:Mě se model moc!!! líbí [-o< , to nejdůležitější ti napsal Korki. Buď to ber jako aroganci, ale já Ti doporučuji to brát, jako konstruktivní kritiku, která tě může posunout hodně dopředu (na špičku).

Jako aroganci to neberu. Vystihl realitu. Myslím, že model je líbivý - pro laika, kdo je zkušenější, tak ty chyby vidí (a někomu ty chyby přímo bijí do očí). No na špičku se jen tak neposunu - není tolik talentu a času. Uvidíme jestli bude na příštím modelu vidět nějaký ten krůček ke "špičce". I když upřímně není špička jako špička!

Dolin píše:=D>
Slušné!!!!

Doline při stavbě jsem myslel na to, co tomu pak řekneš. Sice to není 100%ní shoda s předlohou, ale mám pro tuto kamufláž slabost.

Všem díky za reakce včetně od Korkiho - dost mě to motivuje.
Milan Šupálek "Milcek"
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 07 bře 2011, 22:48

Adi3 píše:Korkiho rady sú dobré a sú modelárovi na úžitok len nie vždy ich vie tak podať aby to daný modelár dokázal stráviť bez toho aby sa naňho nahneval alebo urazil . Ale v poslednom čase si na formáte a obsahu svojej kritiky dáva viac záležať a mám taký pocit, že to ide aj lahšie srávyť :-D

Jo, kde sou doby, co na MF "chválil" Jiří z Rožnova.
Milan Šupálek "Milcek"
Milcek

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky