Zdesko: Papoušek je de facto pořád venku, když jsme doma, jinak dost hlasitě hvízdá a prosazuje si volnost. Na druhou stranu je hodně mazaný a ví, kam má jít, aby nedělal binec. Miluje fotoaparát, tak se mu to pokaždé líbí, když může stát v záběru. Modelu si nevšímá, nepoškodí ho. Tak mi je aspoň veseleji, když tuhle lodičku stavím.
Výzdoba levoboku téměř dokončena, počet zlacených ozdob na modelu již přesahuje tisícovku:
Sovereign má již stojan, avšak trup je provizorně podepřen kartonovými nosníky kvůli stabilitě a bezpečnosti. Ve finále bych mohla nechat trup pouze na těch dvou ozdobných sloupcích, nicméně pro jistotu zvažuji dát tam další dva jemné sloupky po stranách ve stření části trupu. Přecijen je to hodně velký a těžký model.
Edit: Upravila jsem stojan do finální podoby, musela jsem nakonec volit cestu kompromisu vzhled/stabilita + příprava pro elektroinstalaci a štítky se jménem lodi. Střední část trupu tedy podepírají úzké lichoběžníkové vzpěry s dřevěnou povrchovou úpravou, na nichž bude ve finále umístěný zlatem zdobený štítek nesoucí jméno lodi a rok jejího spuštění na vodu. Vzpěry budou tedy z velké části skryté, nicméně v tomto provedení je model ke stojanu jak přikovaný a nehne se ani o chlup.
Dnes jsem udělala ještě pár ostřejších fotek za denního světla, ozdoby jsem se snažila vyrobit co nejpřesněji vůči předloze Payne/Van Velde. Už jsem se v jejich výrobě celkem zacvičila, tak snad to na pravoboku půjde stejně dobře, jako dosud.
Jedna ze vzpěr stojanu:
Naposledy upravil DORIS dne 26 lis 2018, 09:33, celkově upraveno 1
Doris
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.