Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 80 z 137 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod vorel64 » 21 úno 2011, 11:16

Nikdo nemá zkušenosti s http://www.super-hobby.cz?
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 21 úno 2011, 11:58

Asi ne ,tak tam nakup a pak nám řekneš ...
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 21 úno 2011, 12:43

vorel64 píše:Nikdo nemá zkušenosti s http://www.super-hobby.cz?

Ty ceny tam jsou po přepočtu na kč docela síla. Co jsem se díval na auta 1/35, všechno cca o 100 - 200 kč dražší než u konkurence :roll: .
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 21 úno 2011, 14:32

Niektoré ceny sú fajn ale čo mňa osobne zarazilo je strašná výška poštovného. Záleží to síce na hmotnosti ale poštovné je aj tak sila.
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 22 úno 2011, 10:13

Jak dlouho vám šly v poslední době objednané balíky zaslané z Japonska do ČR jako SAL?
Chci si objednat z HLJ jednu u nás nikde nenabízenou scifárnu asi za 1500Kč a nevím, jestli to ještě stihne dojít do 1.dubna.
Posílat to letecky nemá smysl, model váží skoro kilo.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bigolin » 22 úno 2011, 10:21

z HLJ nevim, ale jako SAL mi prisel balik z japonska z HobbySearch za necely tri tydny
Rozestavěno:
Dokončeno:
Antena 3 Yamaha D'Antin YZR500
Yamaha FZR 750 R + Honda NSR 250...Honda NSR 500
bigolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skka » 22 úno 2011, 10:22

172flogger píše:Jak dlouho vám šly v poslední době objednané balíky zaslané z Japonska do ČR jako SAL?
Chci si objednat z HLJ jednu u nás nikde nenabízenou scifárnu asi za 1500Kč a nevím, jestli to ještě stihne dojít do 1.dubna.
Posílat to letecky nemá smysl, model váží skoro kilo.

Ze specifikace tý služby vyplývá, že to letecky putuje tak jako tak. Namalovali kvůli tomu takovej moc hezkej obrázek:

sal_flow_en.gif
sal_flow_en.gif (10.39 KiB) Zobrazeno 2393 krát

Nicméně mám pocit, že trvalo kolem dvou týdnů.
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zabra » 22 úno 2011, 10:44

začátkem února jsem měl zásilku, ale přes EMS (měli akci) a pošťák u mne zvonil třetí den od podání zásilky v Japonsku...
Podle průvodky se to na české celnici zdrželo 12 minut, ale to přičítám, že to šlo EMSkou. balík byl cca 1,1 kg
zabra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 22 úno 2011, 10:52

Jj, díky, ale jde spíš o ten čas, jestli to má ještě smysl.
Třeba z číny jsem si objednal 2x něco z HobbyEasy a 2x z LuckyModelu. Vše nejlevnější cestou. 3x to šlo něco mezi 2-3 měsícema a počtvrté malý balíček s jedním modelem jsem ve čtvrtek v noci zaplatil, v pátek přišel mail o odeslání a v pondělí(!!!) ráno jsem čuměl jak vyvoraná myš na balíček s modelem doma. Asi náhoda, ale když mi někdo v pátek pošle modely z ČR, přijdou až v úterý.
Já myslím, že by to SALem z Japanu ještě mohlo dojít před snížením limitu pro DPH.
FEDEX a EMS je rychlostí jiná liga, ale platit za poštovné o 400Kč víc se mi fakt nechce, to by bylo stejné jako připlatit DPH. Oni už měli zase akci na levnější EMS? Ach jo, zase jsem to prošvihl.

Jinak jednu objednávku z HLJ jsem si teď udělal a komunikace je dobrá, ale ochota až tak moc ne. Objednal jsem si tři scifárny a k nim přihodil F-35B od Fujimi. Váhu to mělo komplet necelé kilo a půl, takže do SAL limitu 2kg by se to vešlo i s krabicí, ale problém byl v objemu. Modely zůstaly jako zarezervované, ale museli by to poslat jako dva balíky a poštovné by se dost zásadně zvýšilo. Mailem mi sami nabídli odstranění F-35 z objednávky a zaslání jen jedním balíkem. Model byl stále In Stock a já ho zarezervovaný měl. Ale než jsme to spolu dořešili, zrovna se jim vyprodal. Místo in stock je doba restocku 4-6 týdnů. Já teda udělal druhou objednávku a dal do ní ještě jeden model a k němu opět F-35. A hned jim vše napsal mailem s prosbou, zda vyjmutý model z první objednávky použijou do druhé, když je to stále stejný zákazník.
Přestože jsem měl model v první objednávce stále ještě zarezervovaný, odmítli to, že "na model už čeká někdo jiný" a já budu muset na F-35 ty týdny počkat. Škoda, myslel jsem, že s tím problém mít nebudou.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skka » 22 úno 2011, 11:15

U FedExu, UPC apod. (tj. jakoby těch "kvalitnějších") hlavně bacha na jejich zastupování u celního řízení. Jednak je to za poplatek, druhak přes celníky proženou všechno a poctivě. Po pokusu o odmítnutí takovýho komfortu mě hnali na letiště ať si to s celníkama řeším sám.

Netvrdím že je to pravidlo (byť se mi to stalo třikrát ze tří pokusů (zásilky kolem 100USD bez pošty), asi blbá karma), ale jestli to jde, těmhle společnostem se u prkotin raději vyhnout.
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 22 úno 2011, 16:24

Balík od HLJ poslaný přes SAL 14.2. dnes 22.2. vyzvednutý na poště myslím,že víc než slušný ... To někdy dokáže i ČP po Česku :lol:
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 25 úno 2011, 07:39

To je fakt. Omlouvám se za off topic, případně to smažte.

Dnes mi dorazil pohled s přáním k Vánocům posílaný 20.12.2010. #-o
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sakisen » 27 úno 2011, 11:58

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s platbou do obchodu http://www.hobbyeasy.com..
Jde mi o to, jaký způsob přepravy si tam mám vybrat(preferoval bych leteckou dopravu..) a dále jestli se zde platí nějaké clo a tak. Případně zda mám připočítat nějakou cenu(a jakou..) za případné poplatky bance za převod peněz.. Dám příklad:
Chci si objednat např. Junkers Ju-88 C-6 od Tamiye, cena je 438,73 Kč, (ano, Kč..), platbu zvolím: Small Packets (AIR)-Registered: Koruna 181.62
Celková cena je tedy 620,35,- Kč. Zaplatím tedy pouze tuto cenu nebo jsou k tomu nějaké příplatky a tak?

A příklad č. 2 - objednám to samé, ale budu k tomu chtít ještě
F4U-1A Corsair , cena: Price: Koruna 301.47, poštovné zvolím stejné, které je však nyní: Small Packets (AIR)-Registered: Koruna 157.11
Dále přidám 2x Moskyto od tamky po: Koruna 294.12.. Jak mi tedy vypočítají poštovné a jak je možné, že je pokaždé vlastně jiné?
Omlouvám se za dlouhý dotaz, ale chtěl bych si objednan tato letadla a zajímá mě, jestli máte někdo zkušenosti s platbou a mohli byste mi poradit.. Děkuji, Radek
Hotovo 1/72: Avia B-35.1, Saab J-21A, F4U-1D Corsair, Hawker Tempest,
Dále na modelforu: Kyushu J7W1 Shinden, Curtiss SC-1 Seahawk, Focke.Wulf Fw 190A-8, Messerschmitt Bf 110 G-4
Hotovo 1/144: 2x MiG-21 1/144
sakisen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 27 úno 2011, 12:31

sakisen píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s platbou do obchodu http://www.hobbyeasy.com..
Jde mi o to, jaký způsob přepravy si tam mám vybrat(preferoval bych leteckou dopravu..) a dále jestli se zde platí nějaké clo a tak. Případně zda mám připočítat nějakou cenu(a jakou..) za případné poplatky bance za převod peněz.. Dám příklad:
Chci si objednat např. Junkers Ju-88 C-6 od Tamiye, cena je 438,73 Kč, (ano, Kč..), platbu zvolím: Small Packets (AIR)-Registered: Koruna 181.62
Celková cena je tedy 620,35,- Kč. Zaplatím tedy pouze tuto cenu nebo jsou k tomu nějaké příplatky a tak?

F4U-1A Corsair , cena: Price: Koruna 301.47, poštovné zvolím stejné, které je však nyní: Small Packets (AIR)-Registered: Koruna 157.11
Dále přidám 2x Moskyto od tamky po: Koruna 294.12.. Jak mi tedy vypočítají poštovné a jak je možné, že je pokaždé vlastně jiné?
Omlouvám se za dlouhý dotaz, ale chtěl bych si objednan tato letadla a zajímá mě, jestli máte někdo zkušenosti s platbou a mohli byste mi poradit.. Děkuji, Radek

Vyber si leteckú dopravu - Small Packets (AIR) - Registered: - pri tomto spôsobe ide o leteckú dopravu, zásielka je registrovaná (niečo ako doporučene), neviem, ako je to v Čechách, ale poplatky banke sú bezvýznamné (tuším 0,13 centov - v súčasnosti už 0,15 centov).
Zaplatíš iba tú cenu, ktorú si uviedol, resp. zaplatíš cenu podľa aktuálneho kurzu v deň transakcie.
Inak, poštovné sa ráta od hmotnosti - iný model = iná hmotnosť = iná cena ...
Clo platíš iba pri prekročení hodnoty zásielky viac ako 150.- €, - samotné clo je bezvýznamná záležitosť, ale DPH (v Čechách by to malo platiť od apríla - ak si to dobre pamätám) platíš po prekročení 22.- € ...
Cez colnicu Ti môže prejsť model veľkosti F-16 (Tamiya 1:32) bez DPH, alebo napr. loď od Hasegawy za 84.- € bez DPH, ale napríklad som už platil DPH 4.- € za auto, kde som prekročil limit 22.- € o 10 centov ...
Small Packet (Air) je rýchly spôsob doručenia - rekord je za 4 dni (ale nesmie Ti to zostať trčať na colnici ...).
Naposledy upravil Hansi dne 27 úno 2011, 12:32, celkově upraveno 1
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 27 úno 2011, 12:31

sakisen píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s platbou do obchodu http://www.hobbyeasy.com..

Z hobbyeasy jsem objednával poštu volím "Small Packets (AIR)" cenu máš na jejich webu.
Poplatek za platbu je u každé banky jiný, musíš si to najít na stránce banky co ti dala kartu bude tam i ceník.
Zde je příklad
http://www.postovnisporitelna.cz/Pravni ... ?tab=Cenik
http://www.kb.cz/cs/verejna-sprava/zahr ... styk.shtml

V rámci EU neplatíš CLO a mám pocit že ani DPH protože ho platíš u prodejce.
Mimo EU platíš CLO od 150 EUR za hodnotu zboží bez poštovného.
DPH platíš (od 1.dubna u zboží nad 22 EUR)
http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavo ... fault.aspx
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

MilanHS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 80 z 137 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna