Ahoj všem, tak jsem jdu dát PRŮBĚH mého dalšího pokusu o mini RC tančík. Jelikož můj opravdu nejoblíbenější tank je PZ III a je docela poměrně malý (pro přestavbu na rc) beru to jako výzvu. Již mám vyzkoušeno, že přijímač se do něj vejde, tak ho zkusím zprovoznit. Koupil jsem si od revellu variantu M, a dle mých informací byla nejčastěji přestavovaná na plamenometnou variantu (kterou jsem již jednou postavil http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=47563&p=908692&hilit=Flampanzer+III#p908692). Momentálně se budu zabývat nejnáročnější částí stavby, podvozkem a jeho zprovozněním. Jelikož dle mého názoru měl Pz III a Pz IV stejné pásy použil jsem gumáky od masters kits pro Pz IV. JEŠTĚ V POSLEDNÍ ŘADĚ, JAKOU BY JSTE ZVOLILI KAMUFLÁŽ PRO TENTO PLAMENOMETNÝ TANK????
Přílohy
Naposledy upravil Piponek dne 07 úno 2011, 12:27, celkově upraveno 1
Budem sledovať a strašne sa teším na postup . Neviem či si si všimol, ale poslal som ti už dávnejšie SZ, s neakými otázkami a tak podobne. Pri stavbe držím palce a čakám čo najviac fotiek postupu.
to luban: díky za inspiraci ta posledni kamo vypadá velmi ale velmi zajímavě, ale pochybuji, že bych ji stříknul takhle od oka, myslíš použít nějaké lístečky na překriv nebo jak by jsi to stříknul? Ještě mě velmi laká klasická šedivka byl v ní vůbec někdy flamm?
pokavad mas hridel z jedny strany na druhou .. jak to bude zatacet?
Tritt nie auf einen grünen Steín, denn es könnt ein Grennie sein! Hart wie Kruppstahl, schwarz wie Neger .. Das sind unsere Fallschirmjäger! Er ist kein Mensch, er ist kein Tier, er ist ein Panzergrenadier...
tak odzkoušeno a přece se točí!, Naneštěstí my včera odešla frezička, takže jsem zvolil bastl variantu bez převodové skříně, nicméně převodovka funguje výborně, teď už jen udělat tu druhou . Postup nafotím potrobneji kdyby jste to někdo zkoušel take. to 2Pix, samozřejmně to bylo jen ilustračni pro představu
Kamo jedině vymaskovat maskovací páskou a postupně stříkat a domaskovávat. Ale to spíš poraděj zkušenější. Jinak ohledně šedivky, tak můj názor je ten, že přestavby na plamenometnou verzi se týkaly pozdějších verzí, kdy už byl jiný předpis o kamuflážích. Takže němeská žlutá.
Právě na stole: PzKpfw III Ausf.F (Attack), PzKpfw III Ausf.H (Attack), PzKpfw III Ausf.L (Revell), PzKpfw III Ausf.M (Revell)
Já bych si nastříhal tamiya pásku na malé obdélníčky, na spoustu malých obdélníčků , a nastříkal žlutý základ. pak nalepit první várku lepítek, nastříkat třeba zelenou a pak druhou várku a hnědou. všechno sloupat, dát spoustu lesklého laku a případné schody zbrousit 2000 papírem pod vodou a zase lak.
a šup s tím do tanku, teď už jen dvě pojezdová kola napínací kladku a budu tam rvát rc a testovat již se těším a hlavně aby to jelo a nepadaly pásy držte mě palce
Přílohy
osička s kolečkem pozor průměr osičky je cca 1,15 mm ale pod ozubeným kolem je nepatrně větší aby na ní drželo