Minulí rok dokončená moja prvá figúrka v tejto velkosti, no asi zároveň aj posledná. Presvedčil som sa že figurkár zo mňa nebude! Dávam ju sem len preto, lebo pár figúrok tu mám rozrobených a aby bolo vydno že aspoň jednu som dokončil. Aspoň tu bude ako príklad ako sa to robiť nemá. Je to stará skladacia figúrka z ČSSR od Arti Ak si chcete ušetriť šok, neklikajte na fotky.
taky ji mam doma na tom se ani nic namalovat neda takze zadny takovy ze s tebe figurkar nebude to muze byt temer skohokoliv otazka je na jakej urovni musi to bavit pak je jedno jestli ma 3 oci nebo dve diry do prdele
Jo, jo. Tenhle, tedy přesněji Rakušák, byla moje úplně první figura. Někdy v roce 1990. Tehdy jsem jich nabouchal půl vitríny. Dneska jsou passé. Proporčně úplně v pr.... . Nevzdávej to.Talent má málokdo. Spíš se to musí vydřít.
hlavná vec, že sa o to pokúšaš, moja prvá bola od Miniartu a pravdu poviem, keď sa na ňu pozriem je horšia ako táto tvoja. Chce to len maľovať a maľovať, občas preštudovať rady, ktoré sa na fóre dajú nájsť a nie je ich málo. S každou ďalšou figúrou to bude lepšie a lepšie, skús a uvidíš to sám na sebe. Mimochodom svoju prvú figúrku doma mám odloženú a používam ju ako príklad na porovnanie. Prosto prvá je vždy prvá......
Zle som sa vyjadril, nemyslel som to tak že už nikdy žiadnu figúrku. Môj hlavný záujem sú ale lode, figúrky len také oddychovky popri. To že je to asi posledná 54mm, som myslel tak že ja blb chcem skúsiť ešte menšie - 1:72. Pri figúrkach ma totiž najviac lákajú historické diorámy do začiatku 20 stor. Pri mojich priestorových a hlavne finančných pomeroch sú jednoducho 54-ky privela, tak ostávajú 72-ky.Ako som pozeral nové sety z východu, hlavne Zvezda ich má velmi pekné a ako som pozeral na http://www.bennosfigures.com tak niektorý ich vedia aj naozaj pekne namalovať. Mám teraz objednané tri sety napoleonského obdobia na jednu diorámu a rozmýšlam aj nad Turkami kontra Španieli, no uvidím ako mi to pôjde.
Ku čomu link? Ešte ich nemám ani doma,už dva mesiace na ne čakám z Modelshop-u. Ak si myslel link na tie čo som si objednal teraz na začiatok tieto 3 od Italery, zatial som nenašiel na Slovensku kto dováža Zvezda figúrky v 1:72. V Čechách Válka a Bílek, nad ktorým aj rozmýšlam, len neviem ako je to s poštovným od nich a či nie sú niečo na spôsob Válku, že môžem čakať aj rok! http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=200 -nepoužijem všetky, len dvoch husárov a zo 5 dôstojníkov http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=201 - len voz z pohoničmy, ostatných v dlhých kabátoch nie http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=202 - tu nepoužijem "strielajúce" figúrky, iba z povozu Predstavu mám obyčajnú klasiku, po hlavnej ceste ide povoz z delom, popri nom sa mocú aj dvaja husári z sady od dôstojníkov. Z vedlajšej cesty prichádzal zásobovací voz, ale kvôli kolone ho zastavili a dôstojník čo ich zastavil, z mapou v ruke žiada ciel ich cesty. Na kopčeku nad križovatkou postávajú další 2-3 dôstojníci a dalekohladom obzerajú dalšiu cestu do ciela konvoja. Popri ceste 2-3 stromy.
No aj ja len dúfam že moje to vydržia. Pôvodne som na miesto voza z vedlajšej cesty chcel dať zo 5-6 pechoty tiež od Italery a voz dať do Gazdovského dvora od Miniartu, ako naň nakladajú proviant, ale potom som to radšej zredukoval na túto úroveň.
Tak sa zdá že predsa len budem mať další pokus s 54mm. Včera sa mi podarilo dohodnúť výmenný obchod. Za 2 lode dostanem z napoleonského obdobia francúzsku polnú sanitku aj s obsluhou a muničný voz, obe od Historexu + ešte od Le Cimier gardového granátnika. Na fotkách to nevypadalo zle, uvidíme aké to bude v reále. Nemáte niekto prípadne s nimi skúsenosť?
Vďaka. Došiel mi balík z setmy od Historex. Moje dojmy sú rozpačité, no čo by som už mohol chcieť za tie peniaze? Samotná sanita je perfektná, plno drobných detailov, komplet interiér a podľa mňa perfektne naznačený drevený povrch. Dobré sú aj kone s kompletným detailným postrojom. Jedine figúrky sú slabšie. Spracovaním aj spôsobom zloženia mi veeeelmi pripomínajú práve sériu ČSSR figúriek od Slavkova. Neboli tie naše náhodou prevzaté od nich? No na moju úroveň sú vhodné. Len rozmýšlam že by som vymenil hlavy a ruky za nejaké krajšie. Poradíte mi nejaké vhodné, aby sa hodili do daného obdobia (fúzy, cop, atď.) a najlepšie ak by sa dali zohnať niekde v našich krajoch? Potrebujem na 5 figúrok. Prípadne nemate niekto navyše, na predaj?