Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HGW Weathering Wash, HGW Weathering Pigment

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HGW Weathering Wash, HGW Weathering Pigment

Příspěvekod Martin Pohl » 13 led 2011, 21:12

Dawnloader píše:Alebo neviete aj niejakú prípadne zahraničnú stránku kde by som to za dobré nízke poštovné vedel objednať na Slovensko ?

Můžeš je vzít přímo od výrobce - jedna flaška i s poštou vyjde na 7 liber, platba například pohodlně PayPalem a doručení je velmi rychlé (do týdne).

Tu je link.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DemolatorTom » 01 črc 2011, 18:23

Ahoj,
skúšali ste dať HGW wash na akrylový lak, aké s tým máte skúsenosti?
Ja som skúšal na Sidolux, akrylový lak Revell a akrylový lak Tamiya (viac vrstiev, preschnuté 24 hodín) a vždy mi to vyžralo nepekné fľaky, ktoré sa nedajú odstrániť. Syntetický lak neplánujem.
Pomohol by orig. HGW lak, alebo je to vážne len na syntetiku?
Dík.
DemolatorTom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brzdič » 04 črc 2011, 11:16

Já to pužívám. :)

Na Surf jsem nanesl akrylovou Tamku a hadi jsou z Valleja. A na to Vallejo matnej lak a potom kompletně natřeno tím Washem.

Před
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Potom
Hotovo: [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Brzdič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DemolatorTom » 04 črc 2011, 17:24

A dá sa ti to v pohode zotrieť? Nezažiera sa to do laku?
DemolatorTom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ardent » 04 črc 2011, 17:38

Nevím zda ti to pomůže, zkusil jsem hnědý wash na nezalakovaný povrch Lifecolor (moje blbost) a kompletně mi to sežralo barvu až na plast. Laky HGW mi nepřijdou špatné, ale wash mě moc nenadchnul.
Dan Smolík
ardent

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DemolatorTom » 04 črc 2011, 19:07

No zjavne sa tie Washe namajú radi s akrylom. Takže asi prejdem na Promodeller washe, keď sa dajú kúpiť už aj v modelhope.
DemolatorTom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 04 črc 2011, 19:56

Brzdič píše:Já to pužívám. :)

Na Surf jsem nanesl akrylovou Tamku a hadi jsou z Valleja. A na to Vallejo matnej lak a potom kompletně natřeno tím Washem.

Před

Potom

A kde je ten wash ? moc ho není vidět, HGW jsem nakoupil a totální nespokojenost, je to nevýrazné, vžírá se to do podkladu a na techniku nepoužitelné. Koupíš něco od MIGa či AK ( to samé) a máš vystaráno a máš jistotu že po akrylovém vlaku se ti nic nestane a výsledek bude stát za to,nebo obyč olejovky se zippo benzínem které si dotonuješ jak chceš a to samé. ty HGW se hodí leda tak na nějaké auta, či dopravní letadla,nebo tam kde chceš jemňoučkou vrstvičku která zanikne jak na fotkách tak v reálu....
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brzdič » 05 črc 2011, 13:13

DemolatorTom píše:A dá sa ti to v pohode zotrieť? Nezažiera sa to do laku?

Jo jde to, ale musí se to nechat pořádně vyschnout a pat to třeba setřeš navlhčeným uchošťourem nebo hadříkem, ale nesundáš to vše, řek bych tak 90%.

DemolatorTom píše:A kde je ten wash ? moc ho není vidět, HGW jsem nakoupil a totální nespokojenost, je to nevýrazné, vžírá se to do podkladu a na techniku nepoužitelné. Koupíš něco od MIGa či AK ( to samé) a máš vystaráno a máš jistotu že po akrylovém vlaku se ti nic nestane a výsledek bude stát za to,nebo obyč olejovky se zippo benzínem které si dotonuješ jak chceš a to samé. ty HGW se hodí leda tak na nějaké auta, či dopravní letadla,nebo tam kde chceš jemňoučkou vrstvičku která zanikne jak na fotkách tak v reálu....

Ta spodní fotka je tmavší, ten rozdíl tma je vidět.
Jinak od MIGa jsem teď koupil neutrální wash a je to úplně někde jinde, pokud jde o kvalitu a i sytost. HWG nikterak nechválím, jen říkám že ho taky používám a dá se s tím pracovat, ale žádná hitparáda to není.
Používám to i na wash podložek, kde do toho kápnu i trochu Valleja a pak tím ty podložky napouštím, na to se mě to zdá super. A že bych to vyhodil? to ne, to by byla škoda peněz. :)
Hotovo: [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Brzdič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 05 črc 2011, 13:36

Nechci aby moje odpověď na HGW wash vyšla tak moc negativně jak jsem jí prezentoval, musím přiznat že je to převážně v rukách a když někdo umí tak umí s tímto, já mám osobně na technice wash silnější, výraznější,někomu sedí jen lehkej a na to by se hgw hodil asi lépe než olejovky, spíš jsem jen chtěl vyjádřit to že pokud někdo dělá techniku a začíná s washem že jsou na trhu výrobky které efekt zprostředkují lépe za o něco vyšší cenu, já jsem se s tím docela trápil a sem tam to udělalo mapy a prostě se to vsáklo do laku a nešlo to ven, to se mi např u miga AK či olejovek nestalo.
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brzdič » 05 črc 2011, 16:12

Já HGW koupil v MPM protože MIGa neměli. :-D A chtěl jsem to vyzkoušet. Ale určitě bych doporučil MIGa, to s tebou souhlasím.
Brzdič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 13 črc 2011, 11:46

Používám od HGW jak lak (akryl - lesk i mat) tak i wash (black). Po 5-ti vrstvách laku (neředěno a záleží jak moc chcu lesk a jak moc jsou lesklé dekály) dávám dekály a pak asi po 1-2 vrstvách abych ty dekály "schoval" dávám wash. Wash pak chytnu 1-2 vrstvou laku.
Lak schne rychle, dobře se s ním dělá, dělám štětcem.
Wash schne rychle, občas se mi ho sice nedaří udržet tam kde chci (lehce se vytahuje) ale dobře to jde dolů když zaschne tam kde není třeba. Dá se s tím i napouštět do spár, ale není to jako olej.
Nikdy se mi nestalo že by se mi ten wash zažral do laku.
Jinak dávám to na barvy jak syntetika (Humbrol, Revell, Tamyia) tak i akryl (Tamyia). Možná tady hodím ještě fotky právě dokončeného modelu kde je výše popsané použito.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod luke88 » 01 lis 2012, 18:33

Ahoj.zrovna sem tenhle krám nanesl na zalakovanej model(polomat humbrol).Zatykalo to krásně do spar a tak,ale po zaschnuti bordel všude okolo a tam kde to bylo zatekly je čisto... :mrgreen: a vůbec to nejde smyt..nevíte někdo,co s tím,nebo aspoň jak to dostat dolů?
luke88

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 01 lis 2012, 19:11

Já zalakovávám akrylovým lesklým lakem, potom dávám Miga do spár... Z polomatu by měl jít migovým ředidlem... ale ze syntetiky, no nevím:-/
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod luke88 » 01 lis 2012, 20:21

Njn,já předpokládal,že 2 přípravky na rozdílné bázi nebudou reagovat...tak aspoň zkusím to redidlo..dik
luke88

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 01 lis 2012, 20:35

Teď koukám - omlouvám se za dezinformaci, HGW by syntetiku sežrat nemělo. Takže jediný možný problém by mohl být polomatný nebo nedostatečně vyzrálý povrch
Honza Jezl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna