Ahoj,
přidávám fotky mého Mustanga. Stavebnice je léty prověřená (provařená) Tamiya, stejně tak i kamufláž - Petie 2nd.
Stavba čistě z krabičky, jediné použité doplňky jsou leptané pásy Eduard. Barvy Agama Red Line. To asi rozhodně nejsou ideální barvy pro "natural metal finish", nicméně jsem na ně zvyklý. Snažil jsem se alespoň o rozlišení jednotlivých druhů povrchu. "Tamiyácký" Mustang se staví skoro sám. Jediné tmelení bylo v místě spoje polovin trupu - pro jistotu, aby "nevylejzal" pod barvou. Bohužel, stáří stavebnice - nějakou dobu ležela nejenom v mém kitníku - se podepsalo na dílech překrytu kabiny. Oba díly byly napůl vylomené z rámečku. Trhliny vedou do hloubky dílů, takže na překrytu jsou viditelné vady, které sebelepší leštění nezachrání. Samostatnou kapitolou byly obtisky. Tamiya obtisky jsou nechvalně známé jako "prkna" a dlouhé skladování jejich "prkennost" ještě násobí. Nepomohla ani horká voda. Ve finále se mi hvězda na křídle roztrhla po tom, co jsem se ji použitím Hypersolu snažil donutit kopírovat povrch v místě naznačeného náhonu křidélka... Nicméně jsem rád, že jsem nakonec stihl dokončit model v termínu.
Dan