Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Hurá na škatule!
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hurá na škatule!

Odeslat odpověď
Příspěvků: 142 • Stránka 5 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10
  • Odpovědět s citací

Re: Hurá na škatule!

Příspěvekod navi » 02 pro 2018, 13:13

Dobrý den.pánové.Tak já osobně už krabičku měnit nebudu,jen si tedy dovolím jedinou úpravu a to přidání kábliků k rozdělovači,ty bohužel b krabici nejsou.Jinak díly jsou momentálně v brutální přípravě (odmaštování),
.Chci se ještě zeptat ,kde se bude prezentovat? v tom to vlákně nebo se založí samostatná stránka každého jednotlivce v sekci Rozestavěno #-o
Rozestavěno Lotus 78,McLaren 4/5B
navi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 02 pro 2018, 13:33

udělal jsem skupinové téma, kam to můžete dávat svoje stavby separátně...
Skupinové a tématické stavby

viewforum.php?f=973
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 02 pro 2018, 13:53

Vladimír Šuma píše:udělal jsem skupinové téma, kam to můžete dávat svoje stavby separátně...
Skupinové a tématické stavby

viewforum.php?f=973

Zásah hodný admina. A v pravý čas! Veľká vďaka! ;-I
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 02 pro 2018, 14:48

Zdravím Vás!

Dobrovoľne sa priznávam, niekoľko dní som prehliadal názov tohoto vlákna. Vždy ma len prekvapilo, že ho admin ešte nezmazal, lebo to znelo ako pozvánka do erotického klubu... :lol:
Včera som však zaostril zrak a zbadal aj meno zakladateľa, preto som ho prelúskal. Bol som v šoku! Podozrievam Luboša, že na Plastikovej zime si v nejakom tajnom stánku šňupol poriadnu dávku modelárskej chuti. Toľko entuziazmu, nadšenia pre myšlienku stavby z krabičky - to som už dávno nečítal...
Beriem to od neho ako satisfakciu za chvíle, keď nám svojimi stavbami a úpravami na hranici nano technológie, bral veškerú chuť niečo stavať. Odpúšťam mu tieto škaredé zvyky, ba stalo sa niečo ešte horšie. Nakazil ma... :shock:

Takže sa so svojou malou modelárskou dušičkou a ešte menším telíčkom, hlásim k jeho myšlienke a pokorne prosím o prijatie za člena tlupy ,,škatulkárov". Chcel by som do konca roka 2018 postaviť tento model.

SAM_1588.JPG

SAM_1589.JPG

Ako máte možnosť vidieť, nie je to žiadny rekordér v počte dielov. Aby som to nemal jednoduché, zistil som po rozbalení, že chýbajú dekále... :'-( Druhou komplikáciou je, že prakticky jedinou farebnou možnosťou je žltá. Na čistú prácu jedna z najnáročnejších farieb a tak idem hľadať alternatívu... :-k

Nech Vám to riadne ,,odsejpá" a prebieha bez sebemenších prúserov. Idem brúsiť... :sculptor:
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod suri03 » 02 pro 2018, 15:01

Tak se taky přidám. Pracovat na amg se mi teď nějak nechce, tak se pustím do Skyline od fujimi. Tenkokrát to bude KPGC10 v decentním tuningu. Model teď nemám u sebe, ale možná najdu fotku v mobilu. Přidám jenom karbonovu kapotu, jinak to bude bez motoru.
Edit: fotka nalezena (kvalitnější přidám později)Obrázek
suri03

• Odpovědět s citací

Příspěvekod suri03 » 02 pro 2018, 15:10

Ještě se zeptám, tmel je povolen?
suri03

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 02 pro 2018, 15:32

Kuku píše:POSLEDNÁ A FINÁLNA VERZIA PODMIENOK "HURÁ NA ŠKATULE".
(tajomník mi asi odtrhne...ušiská, nevadí aj tak dobre nepočujem) .......

Jojky, další změna. :o Takže konečné pravidla? Pokud jsou snad v plánu další úpravy, mužete prosím rovnou dopředu popsat další změny s výhledem na příští týden, nebo lépe měsíc ? :grin:
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 02 pro 2018, 15:35

suri03 píše:Ještě se zeptám, tmel je povolen?

Joo, tmel určitě. :-D Pokud tedy můžu mluvit za zakládající ....
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 02 pro 2018, 15:44

Hanz.77 píše:No Michale oni ty terminy jsou tak nejak dané. Doby kdy jsem si lepil Wolfa a McLaren pro svoji radost jsou uz pryč. A jak jsi se asi vsimnul tak ani tento model neni pro mě. :-) A u tehle staveb se terminy prostě musi drzet. ;-)

Tak to se omlouvám, nějak mi to nedošlo. No a neni to škoda, že doby lepení pro radost jsou pryč ? Osobně si nedovedu představit, že bych stavěl pro někoho. Nebo je to tak výnosný ? Pokud to tedy není firemní tajemství, tak to trochu víc rozveď když už je to vedený jako stavba na zakázku. Je to pro soukromou osobu, nebo firmu a na kolik taková stavba vyjde pro zákazníka ? Promiň za moje otázky, ale to je zajímavý a asi taky ne moc rozšířený a nemám s tím žádnou zkušenost, tak nemám ani žádnou představu jak to chodí.
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 02 pro 2018, 15:49

Fairfax píše:
Hanz.77 píše:No Michale oni ty terminy jsou tak nejak dané. Doby kdy jsem si lepil Wolfa a McLaren pro svoji radost jsou uz pryč. A jak jsi se asi vsimnul tak ani tento model neni pro mě. :-) A u tehle staveb se terminy prostě musi drzet. ;-)

Tak to se omlouvám, nějak mi to nedošlo. No a neni to škoda, že doby lepení pro radost jsou pryč ? Osobně si nedovedu představit, že bych stavěl pro někoho. Nebo je to tak výnosný ? Pokud to tedy není firemní tajemství, tak to trochu víc rozveď když už je to vedený jako stavba na zakázku. Je to pro soukromou osobu, nebo firmu a na kolik taková stavba vyjde pro zákazníka ? Promiň za moje otázky, ale to je zajímavý a asi taky ne moc rozšířený a nemám s tím žádnou zkušenost, tak nemám ani žádnou představu jak to chodí.

Nechceš toto řešit přes SZ? Zbytečné zaplevelování vlákna.
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 02 pro 2018, 15:50

Fairfax píše:

Tohle je stavba pro kamarada. Stavebnici si nakoupil sam. A dela pro me hodne veci, takze tohle je zadara. Jinak kdyz se dela neco jako treba modely pro Aero pod firmou tak je nutne vse spocitat a dobre odhadnout. A to co se odhaduje fakt spatne jsou hodiny stravene nad tim jednim kusem. Jednou ti to muze klapnout a podruhe se na necem zasekas a jsi hned v minusu. :-) Takze asi tak. Ja si tady spise plnim slibene resty abych pak mel klid na ty sve rozdelane stavby.

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 02 pro 2018, 15:52

Fairfax píše:
Kuku píše:POSLEDNÁ A FINÁLNA VERZIA PODMIENOK "HURÁ NA ŠKATULE".
(tajomník mi asi odtrhne...ušiská, nevadí aj tak dobre nepočujem) .......

Jojky, další změna. :o Takže konečné pravidla? Pokud jsou snad v plánu další úpravy, mužete prosím rovnou dopředu popsat další změny s výhledem na příští týden, nebo lépe měsíc ? :grin:

Dúfam, že posledná, Michal. To vieš, sme mladí a flexibilní ľudkovia a učime sa celý život :) Už len mastiť modely a zakladať vlákna...

Milan, jednoducho "ďakujem"! Som rád, že sa pridáš. :wink:

Suri: Jasnačka! Úplne normálna stavba, len bez "špecialít". Vitaj. :)
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 02 pro 2018, 15:57

Hanz.77 píše:Tohle je stavba pro kamarada. Stavebnici si nakoupil sam. A dela pro me hodne veci, takze tohle je zadara. Jinak kdyz se dela neco jako treba modely pro Aero pod firmou tak je nutne vse spocitat a dobre odhadnout. A to co se odhaduje fakt spatne jsou hodiny stravene nad tim jednim kusem. Jednou ti to muze klapnout a podruhe se na necem zasekas a jsi hned v minusu. :-) Takze asi tak. Ja si tady spise plnim slibene resty abych pak mel klid na ty sve rozdelane stavby.

Díky za odpověď, takže odhad normohodin, materiálu, prostě klasická práce .... 8-)
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod awan07 » 02 pro 2018, 16:42

Já se teda, jestli Vám to nebude vadit, taky přidám. Uvažuji o 2 možnostech, ale asi vyhraje hasičák. Je to větší krabice, tak bude dobře když zmizí a u te sklopky bych chtěl přidat třetí nápravu a to už je asi úprava :-k :-D

IMG_20181202_154715.jpg

IMG_20181202_155954.jpg

Stavím pomalu,ale jistě
awan07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 02 pro 2018, 18:18

Kluci mi o tom povídali na Kanci, tak jsem si to přečetl a zúčastnil bych se taky s Toyotou Estima. Jen jsem zaslepil sedačky destičkou a dotmelil. Jestli to nebude vadit teda... Destičky a tabulky bych odsouhlasil, protože se používaly dávno před lepty a odlitky, když někdo potřeboval něco upravit, nebo opravit. Víc cizího materiálu nepoužiju. (:)
IMG_4807 (1280x960).jpg

"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 142 • Stránka 5 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Zpět na Hurá na škatule!