Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ Special Hobby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SH32057/60 Bristol M1C 1/32

Diskuse o výrobcích této firmy
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: SH32057/60 Bristol M1C 1/32

Příspěvekod Hellboy » 17 říj 2014, 14:11

Děkuji. ;-I
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 06 lis 2014, 21:33

Budu zase otravný, ale je nějaký pokrok s motorem?? :sculptor:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan_K » 06 lis 2014, 23:50

Koukni do skříně, nemáš co stavět? :D
Hotovo:МиГ-3 ранний, 1/48, Trumpeter, Nieuport 11, 1/32, Special Hobby
Rozestavěno:Pfalz D.IIIa, 1/32, Wingnut Wings, P-47N, 1/32 Trumpeter
V plánu:Supermarine Spitfire 1/57
Jan_K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 12 lis 2014, 09:11

Pracuje se na něm :paint: , zatím v compu. Až bude modelace hotová, tak ukážu obrázky.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 13 lis 2014, 07:48

Děkuji za odpověď. Tak si počkáme. :P
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 01 pro 2014, 20:41

Modelace očekávaného motoru na našem blogu:
http://www.mpmkits.net/2014/12/le-rhone ... 32057.html
:wink:
zítra vyfotim master
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 02 pro 2014, 13:38

A fotografie jeho masteru z 3D tisku.............
http://www.mpmkits.net/2014/12/5105-le- ... otary.html
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 02 pro 2014, 20:36

Vypadá parádně. Už se těším. :P
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 14 pro 2014, 23:28

Nesmělý dotaz - existuje už nějaký termín na prodej toho resinového motoru? Vypadá parádně, jsem sice na vážkách, protože toho nebude vidět moc, ale přeci jenom je to výrazný detail...
Díky.
TCh
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 15 pro 2014, 14:05

Je v newsletteru na leden 2015. Pokud to nezkazí nějaký Murphy, tak by měl být do konce ledna na trhu.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 11 led 2015, 21:46

Pane Riedel,
mám poněkud sarkastický dotaz - zkoušel jste vy a nebo někdo od Vás (primárně designér obtisků) zkusmo dát obtisky na titulní marking přebalu "Checkers and Stripes"?
Dostal jsem se do této fáze stavby s přestože jsem čekal, že to nebude procházka růžovým sadem, následně mě málem trefil šlak...
S obtisky - přestože jsou velké - se pracuje super, tady problém nemám, ale když jsem je dával kolem trupu, zjistil jsem, že brutálně - a myslím tím opravdu brutálně - na sebe nenavazují. Nevychází mi z toho nic jiného než že designér obtisků musel udělat chybu při jejich návrhu.
Začal jsem dávat obtisky na boky, protože mi přišlo, že to je nejlepší způsob, jak se na modelu "chytit" - vše bylo dle návodu celkem jasné, obtisky pasují tak, jak by dle návodu měly - předpokládám, že záměr byl začít na trupu "pod křídlem". Co mě v této fázi trklo bylo to, že mi boční kokardy přišly na trupu "nízko" a taky to, že asi o půl cm nesedly díry v obtiscích na stupačky. Což jsem si říkal, že snadno opravím. Když jsem ale začal dávat vrchní díl, došlo mi, že je něco špatně. Ve vrchním díle jakoby jedna řada kostiček chyběla a v dolním jakoby přebývala. Záměna dost možná není, spodní obtisk je výrazně delší než horní... namíchlo mě to, ale říkal jsem si, že prostě co přebývá uříznu a dám tam, kde to chybí, ale ouha, kostičky na sebe musí navazovat díky tomu, jak se střídají barvy... Čili jsem v situaci, kdy mám mezi obtisky půl centimetru i víc mezeru a přitom musí na sebe barvy navázat, což se dá udělat jenom tak, že se kostička po kostičce rozšíří, až se vzájemně potkají, výsledkem čehož je, že na jedné straně hřbetu jsou kostičky a na druhé obdélníky (snažil jsem se rozdíl "dohnat" jen na jedné straně, na druhé, kde jsem horní díl navázal na bok, už s obtiskem nehnu - což je pochopitelně blbost)... řešit by to šlo tak, že vrchní obtisk vycentruji a nastavím to trochu na obou stranách, ale na to už je pozdě...navíc si nemyslím, že zrovna tohle byl Váš záměr...
Podle mého názoru jou blbě navrženy boční obtisky, měly by být celé o půl centimetru výše, pak by se vrchní obtisk s nimi potkal a spodní taky.
Jenže pak jsou nejen blbě navrženy, ale blbě je i návod a barva první kostky pod křídlem z obou stran bude jiná (řešením by bylo obtisk posunout, což znamená ho o ca půl kostičky v části pod křídlem zkrátit).
Bohužel už mám obtisky napůl suché a tak je trochu problém se vrátit do bodu nula, celé to oddekálovat a začít znova s nezbytným řezáním, aby to vyšlo... Bývalo to chtělo začít hřbetem, pak bych na to přišel hned...
Nevím, jestli je to srozumitelné, ale když to zkusíte dát na model, myslím, že to zjistíte.
Nějakou modelářskou praxi už mám, tak vylučuji, že jsem udělal nějakou debilní chybu typu že jsem si spletl obtisky......
Nejsem až takový blázen do chmelnic, abych měl letadlo seštudované z reálných fotek, kde by mě třeba něco trklo - šel jsem podle návodu... Ale přijde mi to jako celkem závažný nedostatek, nemůžu si pomoct... Skoro mi přijde, jako by to návrhář blbě namaloval nebo zrcadlově obrátil nebo tak něco...
Jsem trubka já a nebo to fakt máte špatně?
Díky
Tomáš Chmelík
Naposledy upravil Tomáš Chmelík dne 12 led 2015, 09:04, celkově upraveno 1
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 11 led 2015, 23:52

Ještě jsem to doma přeměřoval a vychází mi, že kdyby boční obtisk z levé strany z pohledu pilota (č. 33) v části pod křídlem začínal až červeným čvercem (tj. první barevná plocha vlevo nahoře na obrázku nebyla půlka modrého čtverce, ale červený, tj. tak, jak je to z druhé strany) tak by se celý obtisk posunul asi o 0,5 cm nahoru, čímž by seděly i nášlapné otvory. Pokud by se o stejný kus nahoru posunul i boční obtisk na druhé straně, měl by sedět jak horní, tak i spodní obtisk. Boční znaky by tímpádem taky vyšly víc doprostřed trupu.Toliko hypotéza...

Kdybych to dával znova, tak bych asi začal obtiskem shora (na ten je stejně nejvíc vidět), boční obtisky bych ustříhnul za čtvercem co končí za náběžnou hranou, dal oba zadní boční a spodek. Boční obtisky pod křídlem bych pak napasoval podle tohodle nakonec. Pokud mne moje domněnky neklamou, je potřeba je na horní straně zkrátit. Pokud se začne z boku, jako jsem začal já (tj. chytá se hrany křídlo-trup pod křídlem), k čemuž navádí jak obtisk, tak návod, tak jsou boční obtisky moc dole, horní k nim nepasuje (vzniká mezera, přitom ale vzor kostek by měly navazovat) a dole to naopak přebývá (a taky by to mělo navazovat).

Nebo jsem megatrupmeta, ale nenapadá mě, kde bych udělal chybu...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 12 led 2015, 01:10

A do třetice... :-)

Jen dotaz - obrázek na krabičce ukazuje, že na VOP jsou pruhy v barvách červaná - bílá - modrá. Návod a obtisky ukazují, že jsou tam jenom červené pruhy (na stříbrném podkladu). Rozumím, že obrázek může být umělecká licence, ale přeci jenom - je to tak a nebo má odlišnost obrázku a návodu nějaký důvod (přesnější informace o stroji poté, co byl namalován obrázek)?

Díky

TCh
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 12 led 2015, 10:13

Podle mě by bylo nejlepší začínat tím horním panelem (č.30 tuším) a chytat se na otvor plnění paliva a od něj postupovat do stran.
Co se týče barev VOP, myslím, že správnější je krabička. Kromě toho se mi trochu nezdají kokardy na pravém "náhradním" křídle, myslím, že jsou příliš malé.
Přílohy
C4995_2.png
C4995_1.png
Josef Žák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 12 led 2015, 10:16

A ještě si dovolím přispět svým Monoplanem v 1/72 od Pegasusu v tomhle zbarvení:
Přílohy
M1C.jpg
Josef Žák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Special Hobby