Sháním obtisky v 1/72: slezské orlice: 8 x 4,9 mm* 5,5 mm; 8 x 8,9 mm* 8,9 mm; 8x 18,8 mm*18,8 mm zbytky obtisků Panthera Austf. G od Hasegawy - znak DAS REICH Obtisky na sov. esa - Prošenkov - AML
Stále mám dilemu a nevyriešený problém, či sa predné spodné dvere pre posádku otvárali nadol, alebo nahor. Zatiaľ sa kloním k tomu, že nahor, dovnútra trupu. Tá fotka spredu s rebríkom nie je moc jasná na rozlíšenie, ale predsa len sa mi vidí, že dvere tam nie sú vôbec vidno, to jest, nemohli sa otvárať dolu. Ale či je to naozaj tak, v tom istotu nemám. Bolo by to aj bezpečnejšie voči samovoľnému otvoreniu sa tých dvierok, keby sa zaklapli zhora... Ale to sú iba špekulácie. Vie niekto niečo viac v tejto otázke?
Momentálne mi toho veľa nepribúda. Doplnil som zopár valčekov a kociek do predného interiéru, ale ešte to tam nie je komplet
a z dielcov, ktoré poskytla stavebnica som si vyrobil kopytá na nové kabínky - pretože to, čo stavebnica ponúka ako kabínky, sa mi nepáči kvôli rámovaniu - nie je to "to pravé" pre mňa a navyše, v prednom presklení sú veľkostne chybne dve okná, takže to skúšam nahradiť úplne novými kabínkami z fólie... zatiaľ sa mi ale ešte nepodarilo vytiahnuť dielec s ktorým by som bol spokojný.
Stále sa s prestávkami venujem prednému cockpitu a pokračujem veľmi pomaly, pretože chcem, aby ma to stále bavilo a nie, aby som sa cítil pod tlakom, že niečo musím.
Na fotkách momentálny stav maskovania preskleného čumáka, na ktorom bude aj jedno "otvorené" okienko - tak ako aj na jednej z fotiek skutočného stroja.
Ahoj Robert, Používám překladatele Google, prosím, omluvte se, pokud mám chyby. Velice mě zajímá způsob imitace plátna. Jaký plastový materiál jste použili pro linky na trupu a jak jste jej připojili, protože vypadá velmi úhledně. Jaký typ lepidla zde byl použit k roztavení tenkých plastových linií a nezanechávání stop na zbytku trupu?
linky, ktoré som nalepoval na povrch, sú nite, vytiahnuté nad plameňom. Materiál - hnedý plast bol použitý z rámčekov priamo z tejto stavebnice.
Nite som ťahal na čo najmenšiu veľkosť. Mali asi 0,1mm priemer.
Náročky som ich chcel tmavej farby, aby som mal jasný kontrast k bielemu povrchu - aby som ich ľahšie kontroloval, kde sú.
Linky som lepil Tamiya extra thin. Najskôr zafixovať koniec v správnej polohe a smere (pretrieť zhora štetčekom, ktorý je súčasťou vrchnáku lepidla) a potom natiahnuť niť v požadovanom smere a pretiahnuť štetcom - lepidlom. Snažil som sa nitku vždy "podliať" lepidlom zboku. Niekedy však štetec vytlačil nitku z jej polohy, takže to bolo treba všetko robiť s veľkou opatrnosťou.
Následne - Surfacer 1000 (používam spray) a potom prebrúsenie Tamiya hubkou 2000 v smere nití až kým sa objavila hnedá farba nití. Zopakovať Surfacer a prebrúsenie až k nitiam ešte raz. A nakoniec je to nastriekané Surfacerom.