Od virtuálního modelování jsem si odskočil k tomu reálnému. A také abych v praxi otestoval sestavitelnost mnou tvořených modelů. Jelikož máme stále problémy s decály (marně na ně čekáme už bezmála tři měsíce), tak jsem zvoli Bestiolu, kde si vystačím s maskami. Nejdříve jsem od podpěr oddělil co se kokpitu, motoru a přední části trupu týče. Začistil a dal do barvy.

Na podlahu jsem přilepil ovládání kormidel a sedačky. Knipl a jsem nechal na později aby se při maskování vnitřku neulomil a přední část trupu jsem uzavřel. Vše šlo a pasovalo v pohodě. Poté jsem dovnitř dolepil palubku. Jelikož je v přední části trupu spousta otvorů celkem velké velikosti. tak je tento postup dle mne ideální. Jedny dveře jsem vlepil hned (sedly perfekně) a druhé ponechal, že je udělám otevřené. Poté jsem si připravil i druhou část trupu.

Spoje přední části trupu jsem začistil Debondérem. Po prvním prohlédnutí jsem konstatoval, že tmelení bude pramálo. Tak jsem přiložil zbylou část trupu. Seděla dobře. Tak nezbylo, než ji přilepit.

Nachystal jsem si křídla, přilepil koncové oblouky a pro jistotu jsem je jemně stříknul surfem 1000 a přeleštil 800 smirkem pod vodou. Zafixoval je k trupu a přilepil. Správnou polohu jsem si zajistil vložením křídelních vzpěr nasucho.

Následovalo celkové stříknutí surfem, ať se objeví všechny nedokonalosti, hlavně na spojích. Několik nepatrných nedokonalostí na spojích jsem přetmelil a přebrousil opět jemným smirkem pod vodou. Tmelu jsem potřeboval opravdu velmi pramálo. A následoval finální následný nástřik surfem pro sjednocení.

No a jdeme do barvy. To ale až příště.