Mně se, Kubo, moc nelíbí, že sis ušetřil práci s maskováním pomocí tackitu, a vyšly ti tak plynulé přechody barev. Všechny záběry těchto předválečných kamufláží ukazují ostré přechody.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Toto období našeho letectva mne pro značný výskyt létajících srátovaných prkýnek a ne pořádných eroplánů nechvává chladným. B-9 spolu s B-35 jsou asi jediné kousky, co jsem ochoten stavět, takže detaily opravdu nestuduji a neřeším. Je to vitrínkový kousek, max. někam do SIGu.
Pár postřehů k obtiskům. Jsou krásně tenké a vyžadují opravdu jemné zacházení (podařilo se mi zničit budík žáka), toliko plus. Mínusy jsou méně čitelné popisky/sériové číslo, na dvou praporech byl mírný přesah bílé v oblasti hrany modré (zamaskováno, přefouknuto) a hlavně bílá je jen v jedné vrstvě, tedy poněkud prosvítající. Problém s bílou mi nastal u plukovních znaků, které byly přes dvě kamuflážní barvy a rozhraní tak pod znakem prosvítalo. No zamaskoval jsem to a přefoukl, ještě to trochu utlumím washem aby nafoukaná bílá tolik nesvítila proti zbytku (na fotkách svítí ještě víc díky blesku).
Gratuluji k dokončení. Vypadá docela dobře. Jen ta venturiho trubice by chtěla máznout černou a přední štítek posunout dopředu. Ten motor jsi vytunil, nebo to je odlitek?
Ta trubice je kde? U tvé jsem si všiml doplněné pitotky na vzpěře, tady marně pátrám po něčem, co by trubici připomínalo. Se štítkem jsem bojoval ještě na hotovém modelu. Jak jsem ho měl hezky zamaskovaný tak se barva nedostala až pod něj a musel jsem ho odtrhnout, dobarvit trup a zas přilepit. Motor je Radial engines & wheels (Miško), nádherný odlitek (při barvení jsem si všiml že mi upadla jedna z trubek na zadní straně). Jak jsem psal, chlubit se tím nikde nebudu, je to spíš takový pokus o prvorepublikové éro do sbírky.