Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

12/2018

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 12/2018

Příspěvekod Vladimír Šuma » 17 pro 2018, 20:26

Mariane...
máš pravdu...

- nikdo neurážel Hurytu... urážel se Roland, nebo vlastně Mistr republiky, který ho postavil... tak proč se mu omlouvat [-o<
- nikdo nejmenoval Liberecký klub... urážel se vlastně jen a pouze pořádající klub... atd.. tak proč se jim zase omlouvat #-o
- nikdo nejmenoval rozhodčí... ale všichni stojí za pendrek... :'-(

a Jindra... hodně mne zklamal... sorry :cry:

PROBERTE SE LIDI !!!!!!!! nebo jděte pěstovat ředkvičky...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 17 pro 2018, 20:54

Roberte je úplně jedno jestli to bylo v Bratislavě a kdo byl v menšině. Podstatou problému je to, ze se nikdo z přítomných nepostavil veřejné před Jindru a nerekl mu do oči to co tu píše pod rouškou anonymity svého profilu a jeste ma drzost tu vyzývát k odvaze. Ano, ted jsem to trochu přitáhl za vlasy, ale je to tak.
Vůbec tu neřeším kdo koho poškodil při hodnocení nebo kdo co uveřejnil v Modelari.
Jde mi o ty konkrétní pokrytce co zde drzkuji a při osobním setkání sklopi oči a změní směr chůze.

A k otázce tvé disproporce. Ano, mas pravdu, ale nějak ti z toho vypadlo, ze cast toho starého špatného vedení tam je i ted a to přímo nebo nepřímo. Psal jsi tu něco o trestním oznámení a s tím s tebou opět souhlasím. Musíš si však uvědomit, ze by to postihlo i zmíněnou cast staronové části vedení, protože o trestné činnosti celá léta vědělo a nic s tím neudělalo, čímž zapříčinilo nárůst konečné škody. Takze bych je až tak nevychvaloval.
Byla by docela sranda kdyby ex předseda podal na rezignujici členy minulého vedení trestní oznámení za pomluvu a třeba hned podle odst.2, protože byl v jejich rezignaci uveřejněné zde na veřejně přístupné počítačové síti obviněn ze zpronevěry a krádeže. Ted to neber vážně, ale ta myšlenka je celkem zábavná.
Jinak až se zase někde potkáme, tak o tom všem můžeme hodit řec. Určitě to bude smysluplnější než to resit tady.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 17 pro 2018, 21:11

Vladimíre můžeš mi prosím ukázat kdy a kde Jindra nebo p. Šebesta urážel zmíněny model nebo mistra ČR?

Nezajima mne tvůj pojem “nikdo”, kterým věc zobecňujes na všechny. Ptám se na tyto dvě konkrétní osoby od kterých se požaduje omluva.
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Beren » 17 pro 2018, 21:54

No vidím, že svým prezentovaným názorem a především nickem jsem trnem v oku.
Takže popřadě:

síra píše: ... muj původní příspěvek byl smerovan na jedince co tu požaduje po Jindrovi omluvu a snaží se navodit dojem, ze k ni Jindra nema odvahu a přitom se sám schovává za anonymitu svého profilu. A takových tu je víc a jeste se jisti zakládáním nového neprovflakuteho profilu.

Já jsem po panu Štěrbáčkovi omluvu nepožadoval, to za prvé! Já jsem pouze doufal, že bude rozprouděna smyslu plná debata, že bude mít prostor k vyjádření svého názoru p. Huryta. Bohužel nebyla ze strany pana šéfredakotra Štěrbáčka uveřeněno ani písmeno o tom, že kontaktoval p. Hurytu s žádostí o stanovisko! Nic, pouze pár nic neříkajících frází. Je mi líto, ale dle mého vnitřního přesvědčení pokud uveřejním to co bylo v čísle 11/2018, tak bych očekával, že profesionální novinář si zjistí všechny dostupné informace a dá prostor pro prezetování názorů i napadené strany, v tomto případě p. Hurytovi či klubu, který pořádal soutěž, tady KPM Liberec. Nikde nic!
Co se týče mé anonymity, tak pokud jsem vešel s kýmkoliv zde na fóru v přímý kontakt, tak se za svůj nick neschvávám, ale uvedu své celé jméno. Nemám potřebu zakládat nové profily a tento můj profil je zde téměř již rok.

síra píše: Pouze jsem se pozastavil nad tím, jak tu před měsícem každý “diskutoval”, ale když měl možnost to říct naživo tak se promenil v lesní vůni. No a ted s novým číslem Modelare mu opět stouplo sebevědomí natolik, aby se mohl projevit.

Zajímává interpretace. Ostatně, kde bylo prezentováno, že bude pan Šterbáček živě diskutovat? Bohužel, ke mě se tato informace dostala až ex post. A ohledně mého příspěvku: Pouze jsem projevil zklamání nad stanoviskem, jaké k celé záležitosti pan Štěrbáček v čísle 12/2018 prezentoval. S mým sebevědomín to nemá co do činění, ale pouze a jen s pocitem, že je něco špatně.

síra píše:Roberte je úplně jedno jestli to bylo v Bratislavě a kdo byl v menšině. Podstatou problému je to, ze se nikdo z přítomných nepostavil veřejné před Jindru a nerekl mu do oči to co tu píše pod rouškou anonymity svého profilu a jeste ma drzost tu vyzývát k odvaze.

Taky velice zajímavá interpretace. Za mne to velmi výstižně popsal Robert Horáček. K jeho příspěvku nemám co bych dodal.

síra píše:Vůbec tu neřeším kdo koho poškodil při hodnocení nebo kdo co uveřejnil v Modelari.
Jde mi o ty konkrétní pokrytce co zde drzkuji a při osobním setkání sklopi oči a změní směr chůze.

Tak tady Vám mohu pouze říci, že takového jednání jsem opravdu dalek. Za prvé za své názory se nestydím. Za druhé s panem Štěrbáčkem jsem zatím neměl tu čest se setkat osobně, a tudíž jsem ani nemohl sklopit oči a možnost změnit směr chůze, jak mi podsouváte vy.

Já osobně souhlasím s příspěvkem Roberta Horáčka, že ze strany pana Štěrbáčka, se jednoduše nejedná o profesioální přístup novináře!

MIchal "Beren" Válek
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 17 pro 2018, 22:11

Koukám další co všude byl a všechno zná.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 17 pro 2018, 22:19

Pane Válku nejste trnem v oku. Celkem srozumitelně jste napsal co postradate a co vás zklamalo.
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Beren » 17 pro 2018, 22:47

síra píše:Pane Válku nejste trnem v oku. Celkem srozumitelně jste napsal co postradate a co vás zklamalo.

Děkuji pane Bunc, že jste mne pochopil.
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mustang51 » 18 pro 2018, 01:45

huba vam vsem"jede"...co s tym? do politiky s vami!!!
mustang51

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 18 pro 2018, 07:59

Mariane, pokud jsi si dobře přečetl můj příspěvek, nikde nepožaduji omluvy od Šebesty ani od Štěrbáčka...
reaguji na tvé posty, že NIKDO nejmenoval, nikdo nikdy nenapadal...

když jsem si obě témata průběžně pročítal a sledoval... byl jsem osobně dost v šoku, co a jak se tam řeší...
znám naprostou většinu zainteresovaných osobně, některé JEN od vidění (že vím kdo to je) a nechápal jsem, co je možné...

jak píši, čekal jsem hlavně nějaké vyjádření od Jindry... bohužel...

držím palce, ať se podaří spousta novách změn a nápadů, a podobné do budoucna nebudeme muset řešit...
mějte se a jdu makat
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fedez_01 » 18 pro 2018, 09:56

síra píše:Ne, pochopit to není těžké. Jenomže ono to dopředu oznámeno bylo a co jsem se hned ráno bavil s lidmi tak se to i vědělo. Takže asi tak.
Je velkou škodou, ze se to k Vám nedoneslo, mohlo to být přínosnější a možná i ostřejší.

Mohu se zeptat, kde to bylo zveřejněno? Můžete poslat odkaz nebo jste si psali, kluci co spolu mluvíte, e-mailem?
Děkuji.
fedez_01

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 18 pro 2018, 10:22

Když si přečtete zpravodaj cituji:

Proběhlo 28.9.2018 na výstavišti v Lysé nad Labem během akce E-day 2018, který pořádá firma Eduard M.A. a
která je hlavním sponzorem obou mistrovských akcí. Pořadatelem pro letošní rok byl KPM 060 SPL Liberec.
Mistrovství bylo letos jednodenní a je třeba přiznat, že bylo pro pořadatele velmi hektické. Nakonec se podařilo
časový harmonogram dodržet. Modelů bylo letos zhruba o desítku méně, než v předchozích ročnících. Soutěžní
modely byly na velmi vysoké úrovni a následné ohlasy, kdy někteří soutěžící, bohužel ex post, vyjádřili svůj
nesouhlas s pořadím, rezonuje s výše uvedeným faktem. Vždyť některé modely od sebe dělilo jen 0,5 bodu. Na
základě tohoto byla vedena diskuse s modeláři prostřednictvím modelářského fóra a na jejím základě se uvažuje o
úpravě bodovacích listů a pravidel, aby příště nebyla dána příčina ke sporům.

Tak já na rozdíl od jiných budu očekávat a pečlivě sledovat jaké kroky a úpravy budou realizovány. Doufám, že vedení SMČR bude nejen reagovat ale tak dopředu a včas informovat o změnách tak aby to co se nazývá "Mistrovstvím ČR" nebylo je "mistrovství několika klubů" , bohužel spektrum rozhodčích a soutěžících bylo v r.2018 záležitostí jen omezeného počtu klubů (což je i podle výsledků snadno doložitelné).
A proto je to co si přeji já sobě a všem modelářům v r, 2019.

Add Modelář a reakce šefredaktora.. pokud jsem si všiml tak "kotel s jezevčíkem" bývá docela pravidelně na "větších akcích" což bývá uvedeno v informacích pořadatelů těchto akcí... jisté výše uvedené reakce hovoří o omezenosti (myslím schopnost vyhledat a sledovat příslušné informace) některých diskutujících. #-o
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 18 pro 2018, 11:33

fedez_01 píše:
síra píše:Ne, pochopit to není těžké. Jenomže ono to dopředu oznámeno bylo a co jsem se hned ráno bavil s lidmi tak se to i vědělo. Takže asi tak.
Je velkou škodou, ze se to k Vám nedoneslo, mohlo to být přínosnější a možná i ostřejší.

Mohu se zeptat, kde to bylo zveřejněno? Můžete poslat odkaz nebo jste si psali, kluci co spolu mluvíte, e-mailem?
Děkuji.

V soutěžích měla PZ vlastní chlívek a tam byl vyvěšený plakát. Matně si vzpomínám na vyfocený usmívající se obličeje Jezevčíka a Honzy Moravčíka a pak pod nima téma debaty, který znělo tak atraktivně, že jsem dvakrát usnul, než jsem ho přečetl celý.
To, že tam Jezevčík bude, se vědělo. Jenom pořád nechápu třeba Marianovo přesvědčení, že by bylo OK na cizí půdě relativně velký mezinárodní soutěže vytahovat čistě interní problémy český modelářský scény...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fedez_01 » 18 pro 2018, 11:36

zbynek.skopan píše:Když si přečtete zpravodaj cituji:
Add Modelář a reakce šefredaktora.. pokud jsem si všiml tak "kotel s jezevčíkem" bývá docela pravidelně na "větších akcích" což bývá uvedeno v informacích pořadatelů těchto akcí... jisté výše uvedené reakce hovoří o omezenosti (myslím schopnost vyhledat a sledovat příslušné informace) některých diskutujících. #-o

Kotel bývá během E-Day a snad i v Brně, ale o tom si jist nejsem.
O žádných dalších větších akcích, kde se Jezevčík zpovídá, neřkuli pravidelně, nevím. Ale nezaznamenal jsem jsem, že by rozdával svá "moudra" třeba v Telfordu ani v Mošoni.

Pokud chtěl své názory šéfredaktor zveřejnit, konfrontovat, obhájit, jedno jak to nazveme, měl dát vědět předem a z logiky věci, primárně zde. Zde se vedla debata k tématu, kterou sledoval, jak sám přiznal.

Co se týče omezenosti, vaše definice je úsměvná, hledat informaci o akci, o které nelze tušit, že se vůbec bude konat - trochu nesmysl, že? Pokud tak činíte, jste šťastný člověk, který neví co s volným časem.
fedez_01

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 18 pro 2018, 11:44

fedez_01 píše: .... vaše definice je úsměvná....

úsmevné je tu vystupovať anonymne pod účelovým novým mesačným nickom , to je taký problém tu vystupovať a debatovať pod svojím menom ?

(edit) malo by to podľa mňa väčšiu váhu ... keďže v podstate po prečítaní príspevkou z 11/2018 s tebou(vami) súhlasím ....
Naposledy upravil Lubomír Kerék dne 18 pro 2018, 21:46, celkově upraveno 2
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 18 pro 2018, 13:09

Nekrmte trolla. Ono ho to přestane bavit.
Aleš R.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2018