Vladimir Kafka píše:Petře nechceš teda naplno napsat...
bodoval jsem jinou kategorii a tedy nemůžu "naplno" napsat, a ani nevím, kdo to rozhodl... můžu napsat, že já bych se rozhodl stejně, a hledal bych rozdíly, až bych vybral toho jednoho, toho kdo bude mistr republiky, a předpokládám, že právě tak se rozhodovali i ti, kdo to hodnotili.
add Mošoň... a jak to tedy funguje? třeba tak, že rozhodčí obodují, ale nevybírají vítěze... mají určená "pásma", a pokud model přesáhne počtem bodů dané "pásmo", je mu přidělena příslušná medaile... to opravdu není potřeba mít zvlášť "koule" na rozhodování...
aby bylo jasno, já tím nechci znevažovat umístění v Mošoni... konkurence je tam výborná a každý úspěch má rozhodně svou váhu.... chci tím říct, že tam není důvod k zvláštní "osobní odvaze" rozhodčích, protože prostě "jen zařazují do kategorií".... ty úvozovky prosím vnímejte důkladně...
ono se opravdu hodnotí jinak s vědomím, že prostě když to bude na hraně tak budou "na bedně dva" a jinak s vědomím, že musíš rozhodnout a potom se na tebe sesypou příznivci tábora co zrovna ten rok nevyhrál... a je to tak každý rok... jen je to silnější, nebo slabší, podle toho, který tábor to zrovna je, a jak silný ten "fanclub" je...
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire