Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelař 11/2018

Odeslat odpověď
Příspěvků: 478 • Stránka 21 z 32 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Modelař 11/2018

Příspěvekod PetrB » 16 lis 2018, 17:24

to Pete: no teď jsi tu "objektivitu" úplně zabil :-D
BTW: to nic nemění na tom, že je Tempest je fakt pecka
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Pelej » 16 lis 2018, 17:28

diamond píše:No , jako průměrný obyčejný lepič...

Stejně panem doktorem tak omílané "k pracnosti se přihlíží" je dost diskutabilní. ... A kamufláž a patina která nakonec rozhodla o vítězi znovu mluví pro Roland. Perfektní znázornění dřeva a lozenge je určitě pracnější než fádní britská kamo byť mistrně provedená.

Víš o tom, že to dřevo a lozenge je s největší pravděpodobností obtisk? Kryt vrtule a přední kryt motoru bez jediného škrábance i když zbytek éra jeví známky provozního opotřebení Ti taky nějak uniklo, že? :wink:

Tímto nechci nijak shazovat práci pana Huryty, sám bych to takto nezvládl
Tom Model Kits na FB

VLÁKNO O UKRAJINĚ ZAMČENO, RUSOFILNÍ ŠPÍNY DOSÁHLY SVÉHO. GRATULUJI!!!
Tomáš Pelej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod diamond » 16 lis 2018, 18:09

Tomáš Pelej píše:

Stejně panem doktorem tak omílané "k pracnosti se přihlíží" je dost diskutabilní. ... A kamufláž a patina která nakonec rozhodla o vítězi znovu mluví pro Roland. Perfektní znázornění dřeva a lozenge je určitě pracnější než fádní britská kamo byť mistrně provedená.

Víš o tom, že to dřevo a lozenge je s největší pravděpodobností obtisk? Kryt vrtule a přední kryt motoru bez jediného škrábance i když zbytek éra jeví známky provozního opotřebení Ti taky nějak uniklo, že? :wink:

A to že je lozenge obtisk nějak snižuje pracnost znázornění??? Nanést dokonale obtisky lozenge, porty a napatinovat tak aby to vypadalo věrohodně je trochu náročnější, než nastříkat dvoubarevné kamo, to bez urážky, nebo bez snižování hodnoty a úrovně něčí práce... Stejně tak dřevo. To asi obtisk navíc ani nebude a i kdyby bylo, platí to stejné co u lozenge... Postavit chmelnici tak jak to předvedl pan Huryta zvládne málokdo.
Ale je zbytečné se dohadovat. Jak Roland, tak Tempest tu bude mít své zastánce a odpůrce... Oba modely jsou špičkové a dokonalé. oba jsem viděl na vlastní oči, nad oběma jsem se pokochal, ani jednoho z autorů osobně neznám, ani jednomu nenadržuju,práci obou obdivuju a jen jsem si dovolil vyjádřit svůj soukromý názor že za mě Roland vyhrál oprávněně a ne podvodem jak bylo v modeláři naznačeno. To je celé (:)
diamond

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 16 lis 2018, 18:10

To se vše jako točí kolem těchto dvou modelu??
Ten rozkrytovanej Tempest...versus chmelnice??Pokud ano ,u mě by vyhrál Tempest...už jen svou náročností.Velikost ,patina...motor co má více dílu jak celá chmelnice.
Jen muj laický názor.Srovnávat nesrovnatelné?!A to nejsem zastánce žádného éra ,ale zeptám se blbě...posuzuje se i náročnost modelu ,ruzné podsestavy ?
Ve smyslu chmelnice 20 dílu...Tempest se vším tak stovka ??To jako vážně né?
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 16 lis 2018, 18:17

Tomas 77 píše:To se vše jako točí kolem těchto dvou modelu??
Ten rozkrytovanej Tempest...versus chmelnice??Pokud ano ,u mě by vyhrál Tempest...už jen svou náročností.Velikost ,patina...motor co má více dílu jak celá chmelnice.
Jen muj laický názor.Srovnávat nesrovnatelné?!A to nejsem zastánce žádného éra ,ale zeptám se blbě...posuzuje se i náročnost modelu ,ruzné podsestavy ?

Přesně jsi předvedl způsob, jakym se v Masters nehodnotí...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 16 lis 2018, 18:49

Tomas 77 píše:To se vše jako točí kolem těchto dvou modelu??

Trosku na odlahcenie ku tym brutalne jednoduchym chmelniciam
:)
WNW Roland 140 dielov
Special Hobby Tempest 120 dielov
Samozrejme bez extra doplnkov .
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 16 lis 2018, 18:59

Ono kdyby si někteří přečetli bodovací pravidla v tématu SMČR bylo by možná méně takových příspěvků.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 16 lis 2018, 19:11

si děláš kozy? :-D....to dřevo je obtisk?...:-D ...jsou to oleje ...pěkně hand made;-)
Tomáš Pelej píše:

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 16 lis 2018, 19:13

onysx píše:Ono kdyby si někteří přečetli bodovací pravidla v tématu SMČR bylo by možná méně takových příspěvků.

Myslím že 95 procent modelářu ,kteří posuzují modely na soutěžích pouhým okem...a oko není vagína...nezná a nehodlá číst nějaká pravidla v bodování ,než li pojedem na soutěž
jako diváci.
Já a dalších 95 procent modelářu posuzuje stylem hmmm...pěkný a deset tleskaču zde na MF =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Proto klidně večer spíme :|
Je to stejné ,jako když někdo fnuká nad drahym Tempestem od Edy,vždyt má méně dílu než li jako Fokouš...hm ,no jo...ale von je totiž větší ,nárošnější na vše...i
více barvy se na něj vejde.
Prostě obyčejný dotaz od obyčejného smrtelníka modeláře (:) ,nehodlám se tu protahovat vašema pindíkama na cca dvaceti stránkách o chujovinách ,na kterých my sprtelníci nelpíme.
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 16 lis 2018, 19:29

Serte už na to. Vždyť už to nemá žádnej smysl...
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Pelej » 16 lis 2018, 19:57

PetrB píše:si děláš kozy? :-D....to dřevo je obtisk?...:-D ...jsou to oleje ...pěkně hand made;-)

Nedělám, proto jsem psal pravděpodobně, protože vím, že se jako obtisk dělá a hojně využívá. Ale pokud je to skutečně oleji tak velká poklona autorovi a příspěvek beru zpět
Tom Model Kits na FB

VLÁKNO O UKRAJINĚ ZAMČENO, RUSOFILNÍ ŠPÍNY DOSÁHLY SVÉHO. GRATULUJI!!!
Tomáš Pelej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 16 lis 2018, 20:46

cpl. Pete píše:Nerad bych rozbouřil nějakou pekelnou vlnu, ale přece si dovolím ještě něco podotknout.
Absolutně nic nemám proti panu Hurytovi. Vlastně ho považuji za PANA MODELÁŘE s velkým "M". Podle toho co jsem od něj mohl vidět. V žádném případě nejde o nějaké přeměřování pindíku, ale o předložení svědectví o porovnatelnosti partií na Rolandu ws Tempestu. A to pro poučení do budoucna jak dále přistupovat k hodnocení skupin, partií atd. Tempesta jsem stavěl téměř souběžně s panem Šebestou a při konzultaci s ním, mi nabídl pomocnou ruku, a poslal mi nějaké fotky.
Posuďte sami:

Ta fotka z haly proti sadě profi fotek je dost nefér. Ale krásné pokoukání na špičkovou práci.
Ale také vidím, že motor Tempestu je svěšený dosti dolů oproti paneláži u sundaného krytu nádrže a dále za ním. Linie výfuků by s ní měla být rovnoběžná.
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laďa72 » 16 lis 2018, 20:59

Původně jsem otevřel tuhle rubriku jako vždy. Abych si přečetl něco o novém čísle modeláře a nechal se eventuelně přesvědčit, že ho fakt potřebuju, když už ho neodebírám pravidelně. No, za 21 stran jsem to nezjistil. Místo toho jsem se ocitl ve válečné zóně, kde sice jsou zdánlivě 2 znepřátelené tábory, ale celkový dojem po přečtení všech příspěvků je, že jsou všichni proti všem. Protože zkusit najít ze všech přispívajících, nevím, dejme tomu 5 lidí , kteří by si nad řešením zmíněných trablů ,obrazně řečeno, nerozbili během 5 minut hlavy, snad ani nejde... Práci většiny z vás se zájmem sleduju, rád se k vašim stavbám vracím a někdo by nejspíš řekl, občas i nekriticky obdivuju, ale na tyhle stránky palec nahoru, nebo tleskač fakt nepatří...
Laďa72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Beren » 16 lis 2018, 21:53

diamond píše:No , jako průměrný obyčejný lepič bez soutěžních ambicí, co se na soutěže jezdí pokochat výtvory šikovnějších kolegů a s igelitkou v ruce nakoupit čeho si moje srdce žádá :) jsem po přečtení Modeláře a zdejší diskuse musel nutně nabýt dojmu, že Roland pana Huryty vyhrál neprávem, byl nadhodnocen, panu doktorovi bylo ublíženo, byl zaříznut rozhodčím a Roland vyhrál jen proto, že autor byl z pořádajícího klubu... Za mě trošku nešťastně a netaktně rozpoutaná a vedená diskuse a vůbec se panu Hurytovi nedivím, že reagoval takto podrážděně.
Přitom vyjádření hlavního rozhodčího co dannou kategorii rozhodoval je naprosto jasné. Sešli se dva špičkové a téměř dokonalé modely dvou špičkových modelářů, co ve výsledku dostaly stejný počet bodů. A jelikož bylo nutné vybrat jen jednoho vítěze (proč nemohou být dva ponechme stranou) a protože Tempest pana Šebesty vykazoval drobné chyby v geometrii a jedinou chybou u Rolandu je pouze výběr typu, vyhrál oprávněně Roland. To jestli u Tempestu uvedené chyby v geometrii opravdu jsou nebo ne, ví asi jen pan doktor a rozhodčí. Ale jeden kolega tu třebas objevil chybu v rytí na spodní ploše Tempestu ke které se pan doktor jaksi raděj nevyjádřil. Jistě naprostá, naprostá prkotina, ale neměly by u dvou špičkových a dokonalých modelů rozhodovat právě takové prkotiny? Stejně panem doktorem tak omílané "k pracnosti se přihlíží" je dost diskutabilní. Ano u motoru a podvozku má pravdu, ale v celkovém pohledu na oba modely i v tomto směru vede Roland. Udržet celkovou geometrii u modelu letounu s více nosnými plochami je určitě pracnějsí než u klasického jednoplošníku. A co výplety? Určitě pracnější než u letounu bez jediného drátu či antény... A kamufláž a patina která nakonec rozhodla o vítězi znovu mluví pro Roland. Perfektní znázornění dřeva a lozenge je určitě pracnější než fádní britská kamo byť mistrně provedená. Stejně tak dřevěná vrtule vůči černé... Zde platí daň za výběr typu zase Tempest. Za mě vyhrál Roland naprosto oprávěně a vkrádá se kacířská myšlenka zdali nebyl vlastně hned z rozjezdu nadhodnocen spíše Tempest? Pak má tako kauza ale dost zvláštní pachuť...

Naprosto přesně vyjádřené moje dojmy po přečtení jak článku v Modeláři tak i po diskuzi tady!
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Beren » 16 lis 2018, 21:55

cpl. Pete píše:Nerad bych rozbouřil nějakou pekelnou vlnu, ale přece si dovolím ještě něco podotknout.
Absolutně nic nemám proti panu Hurytovi. Vlastně ho považuji za PANA MODELÁŘE s velkým "M". Podle toho co jsem od něj mohl vidět. V žádném případě nejde o nějaké přeměřování pindíku, ale o předložení svědectví o porovnatelnosti partií na Rolandu ws Tempestu. A to pro poučení do budoucna jak dále přistupovat k hodnocení skupin, partií atd. Tempesta jsem stavěl téměř souběžně s panem Šebestou a při konzultaci s ním, mi nabídl pomocnou ruku, a poslal mi nějaké fotky.
Posuďte sami:

Toto má být objektivita? Vážený pane, toto je manipulace!!! Toto nejhrubšího kalibru!!
Něco jiného bylo pokud by na stejném počtu fotografií byl takto zobrazen i Roland! Nemyslíte?
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 478 • Stránka 21 z 32 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 32

Zpět na 2018