BTW: to nic nemění na tom, že je Tempest je fakt pecka
diamond píše:No , jako průměrný obyčejný lepič...
Stejně panem doktorem tak omílané "k pracnosti se přihlíží" je dost diskutabilní. ... A kamufláž a patina která nakonec rozhodla o vítězi znovu mluví pro Roland. Perfektní znázornění dřeva a lozenge je určitě pracnější než fádní britská kamo byť mistrně provedená.
Tomáš Pelej píše:diamond píše:No , jako průměrný obyčejný lepič...
Stejně panem doktorem tak omílané "k pracnosti se přihlíží" je dost diskutabilní. ... A kamufláž a patina která nakonec rozhodla o vítězi znovu mluví pro Roland. Perfektní znázornění dřeva a lozenge je určitě pracnější než fádní britská kamo byť mistrně provedená.
Víš o tom, že to dřevo a lozenge je s největší pravděpodobností obtisk? Kryt vrtule a přední kryt motoru bez jediného škrábance i když zbytek éra jeví známky provozního opotřebení Ti taky nějak uniklo, že?![]()
Tímto nechci nijak shazovat práci pana Huryty, sám bych to takto nezvládl
Tomas 77 píše:To se vše jako točí kolem těchto dvou modelu??
Ten rozkrytovanej Tempest...versus chmelnice??Pokud ano ,u mě by vyhrál Tempest...už jen svou náročností.Velikost ,patina...motor co má více dílu jak celá chmelnice.
Jen muj laický názor.Srovnávat nesrovnatelné?!A to nejsem zastánce žádného éra ,ale zeptám se blbě...posuzuje se i náročnost modelu ,ruzné podsestavy ?
Ve smyslu chmelnice 20 dílu...Tempest se vším tak stovka ??To jako vážně né?
Tomas 77 píše:To se vše jako točí kolem těchto dvou modelu??
Ten rozkrytovanej Tempest...versus chmelnice??Pokud ano ,u mě by vyhrál Tempest...už jen svou náročností.Velikost ,patina...motor co má více dílu jak celá chmelnice.
Jen muj laický názor.Srovnávat nesrovnatelné?!A to nejsem zastánce žádného éra ,ale zeptám se blbě...posuzuje se i náročnost modelu ,ruzné podsestavy ?
Ve smyslu chmelnice 20 dílu...Tempest se vším tak stovka ??To jako vážně né?
Tomáš Pelej píše:diamond píše:No , jako průměrný obyčejný lepič...
Víš o tom, že to dřevo a lozenge je s největší pravděpodobností obtisk? Kryt vrtule a přední kryt motoru bez jediného škrábance i když zbytek éra jeví známky provozního opotřebení Ti taky nějak uniklo, že?![]()
Tímto nechci nijak shazovat práci pana Huryty, sám bych to takto nezvládl
onysx píše:Ono kdyby si někteří přečetli bodovací pravidla v tématu SMČR bylo by možná méně takových příspěvků.
PetrB píše:si děláš kozy?....to dřevo je obtisk?...
...jsou to oleje ...pěkně hand made;-)
cpl. Pete píše:Nerad bych rozbouřil nějakou pekelnou vlnu, ale přece si dovolím ještě něco podotknout.
Absolutně nic nemám proti panu Hurytovi. Vlastně ho považuji za PANA MODELÁŘE s velkým "M". Podle toho co jsem od něj mohl vidět. V žádném případě nejde o nějaké přeměřování pindíku, ale o předložení svědectví o porovnatelnosti partií na Rolandu ws Tempestu. A to pro poučení do budoucna jak dále přistupovat k hodnocení skupin, partií atd. Tempesta jsem stavěl téměř souběžně s panem Šebestou a při konzultaci s ním, mi nabídl pomocnou ruku, a poslal mi nějaké fotky.
Posuďte sami:
diamond píše:No , jako průměrný obyčejný lepič bez soutěžních ambicí, co se na soutěže jezdí pokochat výtvory šikovnějších kolegů a s igelitkou v ruce nakoupit čeho si moje srdce žádájsem po přečtení Modeláře a zdejší diskuse musel nutně nabýt dojmu, že Roland pana Huryty vyhrál neprávem, byl nadhodnocen, panu doktorovi bylo ublíženo, byl zaříznut rozhodčím a Roland vyhrál jen proto, že autor byl z pořádajícího klubu... Za mě trošku nešťastně a netaktně rozpoutaná a vedená diskuse a vůbec se panu Hurytovi nedivím, že reagoval takto podrážděně.
Přitom vyjádření hlavního rozhodčího co dannou kategorii rozhodoval je naprosto jasné. Sešli se dva špičkové a téměř dokonalé modely dvou špičkových modelářů, co ve výsledku dostaly stejný počet bodů. A jelikož bylo nutné vybrat jen jednoho vítěze (proč nemohou být dva ponechme stranou) a protože Tempest pana Šebesty vykazoval drobné chyby v geometrii a jedinou chybou u Rolandu je pouze výběr typu, vyhrál oprávněně Roland. To jestli u Tempestu uvedené chyby v geometrii opravdu jsou nebo ne, ví asi jen pan doktor a rozhodčí. Ale jeden kolega tu třebas objevil chybu v rytí na spodní ploše Tempestu ke které se pan doktor jaksi raděj nevyjádřil. Jistě naprostá, naprostá prkotina, ale neměly by u dvou špičkových a dokonalých modelů rozhodovat právě takové prkotiny? Stejně panem doktorem tak omílané "k pracnosti se přihlíží" je dost diskutabilní. Ano u motoru a podvozku má pravdu, ale v celkovém pohledu na oba modely i v tomto směru vede Roland. Udržet celkovou geometrii u modelu letounu s více nosnými plochami je určitě pracnějsí než u klasického jednoplošníku. A co výplety? Určitě pracnější než u letounu bez jediného drátu či antény... A kamufláž a patina která nakonec rozhodla o vítězi znovu mluví pro Roland. Perfektní znázornění dřeva a lozenge je určitě pracnější než fádní britská kamo byť mistrně provedená. Stejně tak dřevěná vrtule vůči černé... Zde platí daň za výběr typu zase Tempest. Za mě vyhrál Roland naprosto oprávěně a vkrádá se kacířská myšlenka zdali nebyl vlastně hned z rozjezdu nadhodnocen spíše Tempest? Pak má tako kauza ale dost zvláštní pachuť...
cpl. Pete píše:Nerad bych rozbouřil nějakou pekelnou vlnu, ale přece si dovolím ještě něco podotknout.
Absolutně nic nemám proti panu Hurytovi. Vlastně ho považuji za PANA MODELÁŘE s velkým "M". Podle toho co jsem od něj mohl vidět. V žádném případě nejde o nějaké přeměřování pindíku, ale o předložení svědectví o porovnatelnosti partií na Rolandu ws Tempestu. A to pro poučení do budoucna jak dále přistupovat k hodnocení skupin, partií atd. Tempesta jsem stavěl téměř souběžně s panem Šebestou a při konzultaci s ním, mi nabídl pomocnou ruku, a poslal mi nějaké fotky.
Posuďte sami:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník