Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

6/2018

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 6/2018

Příspěvekod nedlloyd » 28 čer 2018, 06:59

mara modelar píše:Martin Martinsos Šiška, Aleš Chmelař, Pavel Švejda, Matěj "KaVečko" Paluda, Adam Wilder, Michael Rinaldi, Karel Rešl, Per Olav Lund, Jan Rosecký

:) to je dobrý, dík...

Já jsem teď Jindřichovi jedno auto poslal...tak třeba zase něco bude :)
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 28 čer 2018, 07:00

mara modelar píše: Z rozhovoru jsem pochopil, že články by možná i byly (myšleno na lodě a auta), ale pan Štěrbáček by upřednostňoval jakési specifické, ne standardní stavby a recenze.

To jsi pochopil úplně správně...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 28 čer 2018, 07:04

Kdysi mě Jezevčík oslovil ohledně možnosti napsat článek a popsat stavbu do Modeláře. Odmítl jsem zdvořile, ač potěšen, z jediného důvodu: čas a tlak termínu. Nepřinutím se a nenajdu čas na pravidelné focení a strukturální členění pro budoucí článek. Všechno by se dalo - i ten sloh, i to focení bych asi dokázal zlepšit, ale jakmile vím, že něco "musím", přestane mě to bavit. Každý je v koníčku jinak nastavený. I doma i na fóru stavím, když se mi chce, vrátím se do tématu za půl roku a nic se neděje. Když bych slíbil článek, měl bych za krkem tlak a stálo by mě to spoustu nervů a času (focení, jak píše Marek Nováček a jiní). Už by to nebyla zábava. Čímž chci říct, že i jiní třeba rádi a docela dobře staví, ale nenajdou morál a časový prostor pro článek...

Závěrem: Miloš mě navnadil o nějakou stránku zpět obsahem čísla 6, tak jsem si ho včera koupil a nelituju. Kupuju nepravidelně, podle obsahu "pro mě". Články i stavby se mi líbí, a preferuju letadla. Na techniku se ještě taky podívám, ale přímo auta mě už tak nelákají. To, že některé techniky se tam opakují, bude tím, že je momentálně trochu stagnace v objevování nového. Resp. přípravky a povrchové techniky tak výrazně poskočily dopředu před pár lety, že je nyní prostor v jejich kombinaci. Až nastane jiný převratný objev a posun dalších novinek v technologiích a dalších technikách, určitě to tam zase bude. A taky: digitalizace pokračuje, tady na fóru je všechno lehce a hned. To, že ještě vychází Modelář v takové kvalitě a lidi ho kupují, je vlastně překvapivě dobře, ne?
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 čer 2018, 07:39

Ať už vyjde 7. Jestli tam nebude auto, je to v pérdeli, pane hrábě.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 28 čer 2018, 19:23

místo 15. stran nářků, jste mohli využít čas na model a třeba i ten článek. To by asi pomohlo víc než tato debata. :?
Černá není barva, to je stav mysli...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 28 čer 2018, 20:55

Misto xxyz..tisíc nářků modelářu v sekci dotazi na Ediky...poradíš též ať raději lepí co je aktuálně k maní a neremcaj?
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 08 črc 2018, 22:22

Jarda Mládek píše:OK.M č.6 mě vyhovuje.Nejvíce oceňuju čl.Petra Doležala.K ostatnímu obsahu nemám zásadních námitek.

Och toš,..to.....děkuji. Budu se snažit!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 17 črc 2018, 18:10

Doline,skromnost stranou.Já jsem se troufale a naivně domníval,občas uznale poplácáván po zádech,že jsem znalec 2.sv.v.a techniky v ní používané.Pak se objevily články a publikace od Tebe,Milana Kopeckého a jiných opravdových znalců a připadám si jak ubohý břídil a diletant.Nepřestává mě udivovat,jak načteno a nastudováno mají i přispěvatelé zde na foru.I když mě,chlapi,zahambujete před sebou samým,dělte se o své informace s námi neznalými,nebo méně znalými.
Ve Tvém archivu bych se vydržel rochnit do absolutního vyčerpání.....
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 06 srp 2018, 11:02

Ale houbelec. Já nevím nic. Sem tam něco publikuju, ale jinak je to o ničem. Jsou zcela jiní a hlavně fundovanější,....já se jen trochu snažím. To je celé.
Ale jsem rád, že si to někdo alespoň přečte. [-o< [-o<
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2018