Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelař 11/2018

Odeslat odpověď
Příspěvků: 478 • Stránka 13 z 32 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Modelař 11/2018

Příspěvekod martin němec » 13 lis 2018, 23:03

Huryta Pavel píše:.....já modelářskému bohu nebudu stát ve štěstí.

Pavle, to myslíš vážně? Je to škoda, takhle rezignovat :(
http://www.kpmmarlazne.estranky.cz/
KPM Mar. Lázně na Facebooku
martin němec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Huryta Pavel » 13 lis 2018, 23:12

Martine ano ,muj častý souboj modely WWI s doktorem odnáší lidé okolo mě, nestraní rozhodčí a nové vedení svazu urážkami .už mě to ......
Nevím proč dobře postaveny model wwi a tím nemyslím můj nemůže vyhrát soutež nebo nad bohem
Ale jen doplníme bůch není a pokud přece jen ano tak se nejmenuje Šebesta
Jsem členem SPL Liberec 8-)
Huryta Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 13 lis 2018, 23:19

Ámen.
Naposledy upravil švihy dne 14 lis 2018, 00:36, celkově upraveno 1
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Huryta Pavel » 13 lis 2018, 23:27

Ještě k vaší rejpavé odpovědi na Nymburském fóru
Máte pravdu že jsem v Telfordu byl třetí a vy samozřejmě první ale zapomněl jste dodat že se tam hodnoti jinak a naše modely jsou v jiných kategoriích
A také jste zapomněl na minulý rok kdy jste byl s Baufighterem na Mčr první a v Telfordu kulový a já měl zlato.
Máte to zapotřebí se takhle chovat ?
Jsem členem SPL Liberec 8-)
Huryta Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 13 lis 2018, 23:33

Já bych si dovolil malou technickou, stránku zpět se rozebíralo, jaké limitní množství bodů je možné získat za uzavřený vs otevřený kokpit. Jak by to bylo třeba u letounu Su-34? Kabinu z konstrukčního hlediska otevřít nelze. Dejme tomu že ji modelář udělá opravdu dobře, precizně a prostě bude špičková, ale řekněme na té dvaasedmině vzhledem k prosklení třeba nebude úplně dobře vidět na přístrojovku, pedály atd. Když k tomu modelář přiloží fotografie zhotoveného kokpitu ještě před uzavřením do trupu popřípadě zalepení kabiny, v jakém rozmezí možnosti získat body za prostory osádky se bude pohybovat?
Věřím, že je tu dost kompetentních lidí se k tomu vyjádřit. Doufám, že odpověď nebude taková že je tohle letadlo nevhodné k bodovačce z důvodu ztráty bodů za kokpit.
Předem děkuji
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Š » 14 lis 2018, 00:03

Vážený pane Huryto, budeme si tedy znovu vykat , když chcete. Z Telfordu jsem měl úplně stejný pocit z Vás , že se mi vyhýbáte. Na rozdíl od Vašeho předsedy Pavla Kloučka se kterým jsem se normálně a v klidu pobavil a vyjasnili jsme si některé věci. Mé připomínky k průběhu MČR nebyly v žádném případě mířeny na Vaši osobu , ale na práci rozhodčích v dané kategorii a nemožnosti podat protest , když nevidím počet bodů v jednotlivých kategoriích .Šel jsem do toho , když mi mé domněnky o přebodování Vašeho modelu potvrdil i ředitel soutěže Petr Šámal a stále věřím, že k tomu došlo nedopatřením a ne úmyslem. Nevyzýval jsem nikdy k vrácení ceny či opakování ceremoniálu , jak se o to nyní demonstrativně pokoušíte Vy . Vím ,že jste výborný modelář , který staví krásné modely a mrzí mne Vaše reakce. Pavlínu Šámalovou jsem ve svém komentáři nezesměšnil. Vím , že stejně jako David Lengyel bodovali poprvé a byli z nedostatku rozhodčích nominováni jako regulérní rozhodčí do tříčlenných komisí . Trvám však na tom, že svými názory nemohli oponovat ostříleným kozákům na pozici hlavních rozhodčích P. Kloučkovi a Vl.Seidlovi .Medaile z Telfordu opravdu nemám spočítané jako Vy , pamatuji si jen ty poslední dvě z uplynulého víkendu. Byl bych nerad , aby se tato debata přenesla i do samotného fungování svazu. Jak už jsem řekl v rozhovoru , myslím si že nové předsednictvo projevuje snahu řadu věcí změnit a zprůhlednit a některé z nich již realizovalo . Oceňuji především komunikaci Petra Filipa. Objevila se řada návrhů a myslím ,že to bylo hlavním smyslem této diskuze .Například Sláva Vaňous z našeho klubu na základě této debaty již projevil zájem stát se rozhodčím a možná přibudou i další z jiných klubů.
Zdeněk Š

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 14 lis 2018, 02:02

Na mou otázku proč by nemohl Roland dostat stejně bodů za podvozek a motor jako Tempest mi Miloslav doporučil prostudovat si pravidla ,což jsem zevrubně učinil .
Nenašel jsem v nich nic co by naznačovalo např., že malý a jednoduchý motor by byl znevýhodněn proti motoru velkému a složitému a nemohl získat třeba i maximální množství bodů ,rozhoduje shoda se vzorem a kvalita zpracování detailů .
Zkusme ty řeči o nadhodnoceném Rolandu otočit , nemohl být nadhodnocen Tempest ? Víme určitě, že by stejný model, ale postavený neznámým modelářem dostal tak vysoké ohodnocení ?
Pavla Hurytu jsem měl možnost potkat na několika soutěžích naposledy v Litoměřicích =; jeho modely jsem si měl možnost prohlédnout a myslím ,že tvoří novou normu pro to jak má být zpracován dnešní dvaatřicetinový model, má mou plnou podporu a uznání.
Zaráží mne proč redaktor tohoto časopisu neoslovil nového mistra a nepokusil se modelářskou obec seznámit s jeho prací , možná by se pak snížil údiv nad tím jak mohl malý model chmelnice získat mistrovský titul .
Dobrou noc všem.
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 14 lis 2018, 06:05

.
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 14 lis 2018, 07:08

Huryta Pavel píše:Tímto žádám Svaz SMČR o mojí diskvalifikaci ze všech předchozích MČR a opakování ceremoniálu vyhlášení Mistra kategorie Ia a nejlepšího modelu pro MUDr. Zdeňka Šebestu a jeho model Tempest Mk.V.
Prosím o potvrzení, kde a kdy mám předat neoprávněně získanou trofej ( pohár za rok 2018)
a ostatní plakety a diplomy. Doufám, že se tímto Vlk nažere a svaz zůstane celý a vše se rychle uklidní.
A bude se konat i opakování slavnostního ceremoniálu?
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 lis 2018, 07:27

Včera sem si toto číslo koupil,..myslíte, že by mě ho pan Šebesta a Hutyra mohli podepsat? :arrow:
(a ano doufám, že tu už neztrácíme i smysl pro nadhled a humor - peace)
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 14 lis 2018, 08:19

Stále se tu opakuje mantra bodů za motor. Jen bych rád upozornil, že tato položka se jmenuje Pohonné jednotky a krom motoru do ní patří třeba také nádrže (mají oba modely), chladiče (dtto), vrtule (Rolandova dřevěná bez krytu je podle vás méně pracná než na Tempestu?)... Takže pokud je jediný rozdíl v tom (předpokládám špičkovou kvalitu zpracování u obou kolegů modelářů, ale modely jsem neměl možnost si podrobněji prohlédnout), tak neviditelnost vany motoru u Rolandu mi na půlbodový rozdíl přijde naprosto adekvátní. U podvozků bychom o tom mohli asi diskutovat déle, vzhledem k tomu, že v kategorii byly tři chmelnice a jediný stroj se zatahovacím podvozkem a i ty chmelnice bylo potřeba kvalitativně rozlišit to zřejmě kolegům vyšlo takto nahuštěné. Já bych si asi dovedl představit bodový rozestup mírně větší, ale to bych opět musel modely nejdřív prostudovat, abych tohle tvrdil jistě.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Beren » 14 lis 2018, 08:21

HomerII píše:Zaráží mne proč redaktor tohoto časopisu neoslovil nového mistra a nepokusil se modelářskou obec seznámit s jeho prací , možná by se pak snížil údiv nad tím jak mohl malý model chmelnice získat mistrovský titul .
.

Naprosto stejně to vidím i já.
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 14 lis 2018, 08:32

Pavel Klouček píše:... vrtule (Rolandova dřevěná bez krytu je podle vás méně pracná než na Tempestu?)...

Tady si troufnu tvrdit, že dřevěná vrtule na Rolandu, na kterou je potřeba ručně namalovat vrstvy laminace nebo ji vyrobit ze sendviče tmavé a světlé překližky, opravdu je pracnější než vrtule na Tempestu.
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 14 lis 2018, 08:41

A taky tu někdo tvrdil, že se neodvážíme zveřejnit bodovací listy. A proč ne? Tady je ten za čtvrtky, tedy za kategorii, kterou jsem hodnotil. Upozorňuji, že některé z modelů neměly přiloženou žádnou dokumentaci, proto v položkách, kde je třeba porovnávání s předlohou mají citelné bodové ztráty.
Přílohy
bodovací list Ib.pdf
(476.42 KiB) 110 krát
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 14 lis 2018, 08:54

Budou i dvaatricetiny Pavle?
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

PředchozíDalší