Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelař 11/2018

Odeslat odpověď
Příspěvků: 478 • Stránka 11 z 32 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Modelař 11/2018

Příspěvekod Dolin » 13 lis 2018, 12:48

Toto bude nejvíc nejprodávanější číslo Modelářa! :-D :-D :-D
Ten Ford T je hezký! Aj mě chytla slina,........zatr sakr
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 13 lis 2018, 12:49

No, mohl by sem někdo hodit scan dotčených článků.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 lis 2018, 12:51

Mílo, tvůj názor na věc tě neupírám a respektuji ho. Když ale od tebe čtu v zásadě jedno a to samé na několikáté stránce, v několikátém příspěvku, to už je podle mě prudění.... ve stylu jako báby na trhu. Stěžuješ si neustále na obdobnou věc , jestli mě rozumíš. Já tě velmi dobře rozumím co tobě vadí. Nejsi sám komu to vadí dle příspěvků modelářů, ale v momentální situaci buhužel není jiné řešení, než připustit aby i rozhodčí mohli soutěžit. Jinak nastane to co, jsem psal o dvě nebo tři strany nazpět- klidně si to vyhledej.

Ne, nikdo sem sken článků dávat nebude, nehodlám zase poslouchat Jindrovo výkřiky. Jestli se tu nějaký sken ukáže, okamžitě ho smažu!
Vyjímka nastane, pokud obrázky článku vloží sám Jindra.

El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 13 lis 2018, 12:57

Predpokladám, že v kategóriách Hobby tiež súťažili aj ľudia, ktorí rozhodovali. Podobne ako na iných veľkých akciách, napríklad v Mošoni.
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lahita Imrich » 13 lis 2018, 13:01

Martin, prosím ťa, nemohol by si túto debatu, napriek tomu, že je rozbehnutá na základe článkov, preniesť do temy na to vhodnej. Už to dlhšie nie je o časopise a jeho obsahu, ale o naťahovaní, kto má väčšiu pravdu. Ďakujeme

Osobne sa mi toto číslo páči a aj otvorenie témy o suťažení môže byť prospešné. No iné som chcel. Pri článkoch od Miga mi vadí, že neodprezentuje fotky predlohy, či inšpiračné obrázky. Napríklad u tej BTR 80 som nevedel, že má natáčanie náprav "vzadu". V skratke : nemá to logiku.
Zato Ford ka je skvelá.
[url=20933939_10203643802013100_702260371489961673_o.jpg[/url]
Lahita Imrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 13 lis 2018, 13:07

Martin Černý 'Černoch' píše:Mílo, tvůj názor na věc tě neupírám a respektuji ho. Když ale od tebe čtu v zásadě jedno a to samé na několikáté stránce, v několikátém příspěvku, to už je podle mě prudění.... ve stylu jako báby na trhu. Stěžuješ si neustále na obdobnou věc , jestli mě rozumíš. Já tě velmi dobře rozumím co tobě vadí. Nejsi sám komu to vadí dle příspěvků modelářů, ale v momentální situaci buhužel není jiné řešení, než připustit aby i rozhodčí mohli soutěžit. Jinak nastane to co, jsem psal o dvě nebo tři strany nazpět- klidně si to vyhledej.

Ne, nikdo sem sken článků dávat nebude, nehodlám zase poslouchat Jindrovo výkřiky. Jestli se tu nějaký sken ukáže, okamžitě ho smažu!
Vyjímka nastane, pokud obrázky článku vloží sám Jindra.

Dobře, vyříkano.
Ale teď mi řekni jednu věc.
Celá tato záležitost se odvíjí od nejakého bodování dvou modelů, ve dvou kategoriích. Klouček píše jak to bylo OK. Dobře, budeme mu věřit, ale jak to dokáže.
Dá sem kopie bodovacích listů?
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 lis 2018, 13:24

Na to tě nedokážu odpovědět. Letos jsem nebyl ani rozhodčí ani účastník. Asi se tě nebude líbit co napíšu, ale za tato kauza se teď již nevyřeší. Jedniné co z toho plyne- vzít si ponaučení do dalšího ročníku. Důležitá je nastartovaná debata, ještě důležitější bude jestli z ní vzniknou nějaké konkrétní návrhy na předsednictvo a přistoupí se k nápravným krokům.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 13 lis 2018, 13:25

Martin Černý 'Černoch' píše:Na to tě nedokážu odpovědět. Letos jsem nebyl ani rozhodčí ani účastník. Asi se tě nebude líbit co napíšu, ale za tato kauza se teď již nevyřeší. Jedniné co z toho plyne- vzít si ponaučení do dalšího ročníku. Důležitá je nastartovaná debata, ještě důležitější bude jestli z ní vzniknou nějaké konkrétní návrhy na předsednictvo a přistoupí se k nápravným krokům.

;-I
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 13 lis 2018, 13:30

Dolin píše:Toto bude nejvíc nejprodávanější číslo Modelářa! :-D :-D :-D
Ten Ford T je hezký! Aj mě chytla slina,........zatr sakr

Naprosto souhlasím! Je parádní. A je to auto a nikdo tu nejásá, že mu bylo konečně vyhověno. :D
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 lis 2018, 13:36

to Imrich - ted už to nechám asi být.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 13 lis 2018, 15:19

Václav Hochmuth píše:Predpokladám, že v kategóriách Hobby tiež súťažili aj ľudia, ktorí rozhodovali. Podobne ako na iných veľkých akciách, napríklad v Mošoni.

Myslím že zásadní slušností v hobby je, že se soutěže neúčastní členové pořádajícího klubu. Myslím všechny, ne jen ty co hotnotí modely.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L. Jareš Annetra » 13 lis 2018, 18:58

Byly doby kdy jsme ročně bodovali 14 - 15 soutěží, přičemž bývalo obvyklé, že v kategorii bylo 15 - 20 modelů, na některých soutěžích (třeba Mladá Boleslav) i podstatně více. Bohužel od té doby nedošlo k nějakým výrazným změnám v bodování, stále je to tak trochu krasobruslení - tedy velmi subjektivní záležitost. Tehdy u mistrovských soutěží bylo pravidlem 5 bodujících rozhodčích, jak už tady bylo zmíněno, přičemž každý bodoval za sebe, bez nápovědy dalšího rozhodčího. To minimálně trochu pomohlo získat nějaké objektivnější hodnocení.

Do budoucna by asi bylo vhodné uvést do života nový bodovací systém, který by snížil subjektivnost bodování i za cenu, že by místo jednoho bodovacího listu A5 to byly 3 listy A4. Myslím si, že inspirací by mohly být například protokoly, jaké používají autoservisy při pravidelných servisních prohlídkách vozidel. To by pak dovolilo, aby bodovali i rozhodčí bez dlouholeté zkušenosti a hluboké znalosti typu bez velkého rizika chyb v hodnocení.
L. Jareš Annetra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 13 lis 2018, 19:39

L.Jareš Annerta
Moc hezky jste to napsal a jen musím poznamenat že změna v bodování proběhla a to k respektování moderních trendů-španělská škola.Po tom se svého času volalo dost a dopadlo to.Teď se ozývají hlasy opačné ale tohle bych zatím nechal být a soustředil se na to samotného bodování. Tzn. K důslednému prosazování samostatného bodování,vyplňování bodovacích listů s vadami a vůbec v dodržování pravidel tak jak jsou odsouhlaseny!

Petře nemyslím si že samostatné bodování neuměrně prodlouží zpracování výsledků. U nás výpočetku zvládá 1 člověk a to postaru -kalkulačka a tužka.Kategorii máme dost a modelů se schází taky kupa.Zatím jsme nemuseli využít pravidlo předvýběru - vždy to rozhodčí zvládli.Podotknu že bez nějakého osekávání. A za to patří dík klukům z okolních klubů kteří jsou opravdu zkušení rozhodčí i když třeba ne členy svazu.

Těm co tu říkají že je potřeba omladit-řekl to i p. Šebesta a zapomenout na staré časy jen tohle.Když tedy omladit tak proč Vám v zápětí vadí 18 letá rozhodčí?
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 13 lis 2018, 20:02

Romane, hezky si to napsal, ale přesto se tě zeptám.
1. Jak rozhodčí posuzuje finiš(španělskou školu) když to sám neumí nebo meuznává nebo má na to jiný názor?
2. To že posuzoval 18ti letá dívčina by asi ani tak nevadilo, kdyby posuzovala samostatně dle svého názoru.
Naposledy upravil Miloslav dne 13 lis 2018, 20:14, celkově upraveno 1
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 13 lis 2018, 20:12

To Petr Filipi.
tohle rozhodnutí nebylo o žádné odvaze... přiznejme si upřímně, že takovéhle rozhodnutí je spíš o "politice" a "PR"... poslat ty lidi domů by byl signál, že o ně nestojíme, že příště ani nemusí jezdit...
K tomu Petře asi jen tolik.V roce 2016 byl naším klubovým "hecmodelem" model ponorky U BOT VIIC 1/350.Podmínkou krom toho ji postavit na naši jarní soutěž bylo přihlásit ji na mistrák. Bylo nás tuším v kategorii 8 nebo 9 a krom vítěze jsme tam byli jen mi.Chceš říct že i v tomhle případě by se ten jeho model bodoval?Nebo že by opravdu tenhle člověk příště nesoutěžil?Vždyť pro něj by to vítězství bylo protože se nenašel nikdo kdo by se mu postavil.Já osobně chci po stavit model na mistrák a utkat se s "doktorem" nebo ostatníma mistrama modelařiny.Jsem však zatím ve fázi výběr předlohy.A o tom psal zase Martin.Tady to všechno začíná krom toho chtít se utkat.V bodovačce se dá totiž objektivně zjistit jak na tom v modelařině jsme.V porovnávače či líbí/nelíbí to není možné bez jasně daných pravidel.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 478 • Stránka 11 z 32 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32

Zpět na 2018