Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

6/2018

Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 11 z 14 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
  • Odpovědět s citací

Re: 6/2018

Příspěvekod sanyo » 24 čer 2018, 11:03

1. hlavné články (teda stavebné postupy) sa z ekonomických dôvodov venujú "mainsteamu" (ok, rozumiem dôvodom a beriem to)
2. doplnkové články (teda recenzie stavebníc a ďalšie) sa budú z ekonomických dôvodov venovať "mainsteamu" (rozumiem dôvodom, ale nesúhlasím s nimi)

Ale čo napríklad "Žižkovská pavlač"? prečo aspoň tam nie sú novinky aj "neatraktívnych" smerov plastového modelárstva? O novinkách sa v časopise dozvedám tak, že niektorý z výrobcov doplnkov v "Roll out-e" ponúka na tento model doplnky (ale v modelári ani ň).

Ešte k Zdenovi Bugáňovi - jeho články považujem za jedny z naj (o modeloch ani nehovorím). Taktiež by som chcel podotknúť, že aj články o okrajových typoch modelov môžu byť z pera dobrého autora cool. Napríklad články tohto autora o odlievaných kanónoch od CMK som si čítal opakovane aj napriek tomu že ich pravdepodobne nikdy nebudem stavať ( paradoxne kanóny podľa mňa nespadajú do mainstreamu, ani predajnosť v Č-S asi nebude trhať rekordy a predsa o nich bola napísaná séria článkov - podpora domáceho výrobcu, predpokladám).

A prosím Vás už sem nepíšte príspevky typu "keď si taký chytrý napíš si ho" Modelár je komerčný časopis založený na trhovom hospodárstve. To akože keď sa Vám z nejakých príčin nebude páčiť výrobok z vašej obľúbenej pekárne, takbudete môcť svoje námietky vysloviť až po tom, keď dokážete, že si ten chlieb viete sami upiecť a aj im ho dodáte?? (pouvažujte nad tým ako nad princípom a nie nad tým, že porovnávam pekarinu s vydávaním časopisu :wink: )
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 24 čer 2018, 11:34

Tak ta pekárna je výborný příklad. Pokud mi totiž z dané pekárny nebude chutnat chleba, tak si ho prostě už nekoupím. Rozhodně, ale o tom nebudu psát na stěny domů v okolí pekárny, nezakoupením nebudu každý měsíc vyhrožovat, nebudu nadávat pekaři co to pekl apod. Ono totiž je možné, že to co nechutná mně, může chutnat jinému. A já si tak akorát mohu najít jinou pekárnu, která peče pro mne chutnější chléb.

A znova opakuji. Nelíbí se Vám obsah Modeláře? Tak ho prosím Vás nekupujte. Nemáte tu povinnost. To je prostě tržní hospodářství. Pokud by byla většinová nespokojenost s obsahem, tak se to projeví na prodejnosti. A to se zatím nestalo. Takže zatím jste v pozici několika křiklounů u kterých je spíše podezření na zaujetí v osobní než obsahové rovině.

A Rendu bych poprosil, aby sem s dalšími čísly Modeláře nepsal, že si ho příště nekoupí. Ona už je to obecně známá věc.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 24 čer 2018, 11:55

síra píše:Tak ta pekárna je výborný příklad. Pokud mi totiž z dané pekárny nebude chutnat chleba, tak si ho prostě už nekoupím.

Lenže ja som písal "obľúbená pekáreň" s dôrazom na to "obľúbená". Už tri roky dúfam, že sa niečo aspoň trošku zmení - žiaľ z môjho pohľadu sa nedeje - a nejako nevidím alternatívu na zmenu :wink:

síra píše:Rozhodně, ale o tom nebudu psát na stěny domů v okolí pekárny, nezakoupením nebudu každý měsíc vyhrožovat, nebudu nadávat pekaři co to pekl apod. Ono totiž je možné, že to co nechutná mně, může chutnat jinému. A já si tak akorát mohu najít jinou pekárnu, která peče pro mne chutnější chléb.

Takže opakovane môj pohľad na vec (neriešim ostatných a ich vyjadrenia - s mnohými nesúhlasím):

1. hlavné články (teda stavebné postupy) sa z ekonomických dôvodov venujú "mainsteamu" (ok, rozumiem dôvodom a beriem to)
2. doplnkové články (teda recenzie stavebníc a ďalšie) sa budú z ekonomických dôvodov venovať "mainsteamu" (rozumiem dôvodom, ale nesúhlasím s nimi)

Ale stále nerozumiem prečo nie toto a čo tomu bráni:

Ale čo napríklad "Žižkovská pavlač"? prečo aspoň tam nie sú novinky aj "neatraktívnych" smerov plastového modelárstva? O novinkách sa v časopise dozvedám tak, že niektorý z výrobcov doplnkov v "Roll out-e" ponúka na tento model doplnky (ale v modelári ani ň).
:wink:
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 24 čer 2018, 12:03

To Sanyo.... Add Žižkovská pavlač... Jednak jsem už reagoval kdesi výše... Ztraceno v překladu... Ale včera jsem poslal na toto téma i s představou e mailem jak by to mohlo vypadat. Tak uvidím jestli se dočkám odpovedi. Eventuálně alespoň tato.... Snaha...
Jinak mě nápadá... Přijde mě že stavitelů 1/32 WWI je asi tolik kolik nás lodičkářů.... :grin:

PS..... A než mě místní České a Slovenské kreatury vylezou na hlavu kýbl sra..k.... Mám doma WWM 1/32 Fokker A.III.... :lol: :lol:
Naposledy upravil zbynek.skopan dne 24 čer 2018, 12:21, celkově upraveno 1
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 24 čer 2018, 12:20

Sanyo: Pokud ti v pekárně nebude chutnat, tak to asi nebude tvá oblíbená pekárna. Ale i tak máš možnost vznést dotaz, či připomínku. Otázkou však je, jestli ti ta pekárna vyhoví. To je čistě jen a jen na ní.

Renda: přimět Jezevčíka, aby se zamyslel? Ale on se zamyslel. To se nemusíš bát.
A teď mi upřimně řekni, kdo z autařů by byl schopen a ochoten do Modeláře psát články?
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 24 čer 2018, 12:26

P. Rosický, Hromada, Šuma......
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JosefD_II » 24 čer 2018, 12:31

síra píše:A znova opakuji. Nelíbí se Vám obsah Modeláře? Tak ho prosím Vás nekupujte. Nemáte tu povinnost. To je prostě tržní hospodářství. Pokud by byla většinová nespokojenost s obsahem, tak se to projeví na prodejnosti. A to se zatím nestalo. Takže zatím jste v pozici několika křiklounů u kterých je spíše podezření na zaujetí v osobní než obsahové rovině.
A Rendu bych poprosil, aby sem s dalšími čísly Modeláře nepsal, že si ho příště nekoupí. Ona už je to obecně známá věc.

Psaní v osobní rovině je zcela normální, sám jste toho učebnicovým příkladem. :)
Jako nikdo nemá povinnost kupovat čist Modeláře, tak nikdo nemusí číst posty Rendy. Mne to jeho měsíční trollení taky spíše vadí, ale je už zdejší kolorit. 8-)

síra píše:Vážený Josefe, Jindra použil určitý slovnik, ale použil ho jako reakci na zdejší příspěvky směrováne proti své osobě a osobě p. Bugane. Když Josefe poukazujete na “A”, mel byste poukaz i na “B”. Nebo vám připadá normalni to co tu probíhá? Mně tedy ne.
Otázkou však zůstává zda vám jde o podstatu věci nebo si taky chcete kopnout a hádat se.
Vzhledem tomu, ze jste si kvůli tomu založil nový účet, tak to bude asi druha možnost.
A to je ta souvislost na kterou jste se ptal.

Vážený Síro, žádné napadaní ani urážky na osoby Jezevčíka ani Z. Bugáně zde nepadly, minimálně do vulgární reakce Jezevčíka se zde vedla debata o směřování časopisu s osobními názory přispěvatelů.
Pokud tvrdíte opak, ukažte mi to, pokud možno v SZ, abychom to zde nezaspamovali.

Takže ano, tato debata mi přijde normální.
Nemám chuť trollit, jen jsem se ozval na jisté vaše i dalších "svatouškování", navíc silně zavádějící. Toť vše.

Jinak k mé osobě, Modeláře si kupuji a kupovat budu. Považuji jej za špičkový časopis, rád bych, aby v mých preferencích byl optimální, to je normální, i když subjektivní.
Chybí mi v něm modely - třeba jen občasné - civilních a závodních vozidel a motorek, lodí, figur a bust. Chybí mi v něm články lidí, kteří dříve do něj psali, jako P. Švejda, M. Křepelka, Z. Krmář aj. Pokud Z. Bugáň odejde z týmu respodentů časopisu, budou mi chybět jeho 1/32 modely WW s nádhernými fotkami a postupy. Nebudou mi chybět jeho neobjektivní recenze.
Pro mne je Z. Bugáň jako autor Modeláře nahraditelný.

Že se objeví stavěcí článek na model WW jako první na světě v Modeláři je mi srdečně jedno, pro mne je to zcela nerelavantní informace, i když to dělá šéfredaktorovi časopisu z nějakého důvodu dobře. Určitě k tomu své důvody má. Já si klidně přečtu takový článek s delším časovým odstupem, protože modely WW jsou okrajovým, i když krásným spektrem trhu stavebnic, to si snad namlouvat nebudeme. A modeláři, kteří je v Česku a Slovensku kupují a staví se dají počítat na jedince.

Naopak nenahraditelný je pro mne autor Z. Šebesta nebo J. Choreň, to jsou opravdová esa mezi modeláři v mých očích. Je toto pro vás urážka, když napíšu svůj osobní názor?

Jak jsem psal, nechci trollit, nechci kopat do Jezevčíka. Přehnal to, dost hodně, ale i muži mají své dny. :D
Ale nedělal bych z něj oběť. Je to dospělý chlap, dokáže se obhájit sám, když bude chtít. Nepotřebuje mluvčí, myslím. 8-)

Pokud budete mít potřebu reagovat, pište na SZ, prosím, myslím, že si už zde nemusíme poměřovat své piňdoury, napsali jsme snad oba vše potřebné.
Děkuji Vám předem pane Bunci, tímto se zde odmlčuji.

Mimochodem Vaše články mám v Modeláři rád, knížky mám obě, i když technikář nejsem, ale jako inspirace hodně dobré, leží mi momentálně u postele ;-I
Naposledy upravil JosefD_II dne 24 čer 2018, 12:39, celkově upraveno 1
JosefD_II

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 24 čer 2018, 12:38

síra píše:Sanyo: Pokud ti v pekárně nebude chutnat, tak to asi nebude tvá oblíbená pekárna. Ale i tak máš možnost vznést dotaz, či připomínku. Otázkou však je, jestli ti ta pekárna vyhoví. To je čistě jen a jen na ní.

Vidím, že ma doslova chytáš za slovo a potláčaš do úzadia myšlienku ktorú sa snažím prezentovať :cry: .

Modelára mám ako predplatné od 2006 (2005 som kupoval v stánku). Posledné tri - až štyri roky začínam vnímať, že mi prestáva vyhovovať a občas som o tom napísal aj tu na fóre, v sekcii určenej pre časopis mysliac to ako feedback pre šéfredaktora. Kúpil som si aj konkurenčné časopisy, ale nevyhovujú mi. Takže mojou voľbou je Modelár, alebo nič. Toľko k "obľúbenosti pekárne".
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 24 čer 2018, 13:08

Sanyo nikdo se tě nesnaží chytat za slovíčko. "Oblíbená" si zdůraznil ty: "Lenže ja som písal "obľúbená pekáreň" s dôrazom na to "obľúbená"." Tak jsem pouze reagoval a snažil se ti vysvětli svůj pohled na věc. Co je na tom, co jsem napsal špatného? Mně to připadá logické a správné.
V podstatě ti dávám za pravdu. Vznést připomínku můžeš. V tom ti nikdo nemůže bránit.

JosefD_II do SZ se uchylovat nebudu.
1) Zkuste se podívat cca čtyři příspěvky nad daný příspěvek Jindry, kde prostě už vypěnil.

2)Ano, Jindra nepotřebuje mluvčího a ani mu ho nechci dělat. Tak jako Vy, tak i já jsem napsal svůj názor a svůj pohled na věc. To snad mohu? A nechápu proč v tom spatřujete nějakou snahu o poměřování si něčeho. Opravdu takové ambice nemám.

3)Co je na tom co jsem napsal "svatouškování" a co je na tom zavádějící? Mně to přijde srozumitelné a jasné. Jindra odpovídá za obsah Modeláře a ne zdejší křiklouni. Ti sem akorát mohou napsat svou připomínku, ale to je asi tak vše. A ne si něco vynucovat.

Ale my se asi neshodneme a tak je to vše zbytečné. Přeji hezký den.
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 24 čer 2018, 13:43

Renda píše::| Děkuji za upozornění, ale kolik já si sem napíšu komentů, ti může být putna.
Pokud ti to vadí, nekomentuj to ty.
Prezentuju tu svoje vidění a pokud se to někomu nelíbí, má zřejmě smůlu. Já nikomu názor neberu.

Rendo teď zcela vážně - opravdu sis někdy nepoložil otázku, jestli to s MF nepřeháníš? Jestli už ti nehráblo? Ve smyslu regulerní grafomanie a závislosti na internetu? Máš to vlastně napsané i v podpisu, takže asi sám cítíš, že na tom něco bude, ne?
Za šest let jsi tu vyplodil přes 13.000 příspěvků. Když budu počítat 2 minuty na jeden příspěvek jako hodně střízlivý odhad (ve skutečnosti je potřeba přičíst i čas, kdy čteš reakce ostatních na svoje příspěvky atd.), tak to je 26.480 minut, tedy 441 hodin. Tedy při osmihodinové pracovní době jsi tu odpracoval takových 55 šichet, nebo děleno 24, celých 18 dnů v kuse.
Za tu dobu jsi, když budu brát 50 hodin na jeden model, mohl slepit cca. 9 modelů ve špičkové výstavní kvalitě. Za tu dobu by ses mohl kromě lepení naučit i fotit. Sakra, za tu dobu by ses mohl naučit třeba základy neurochirurgie nebo klasické řečtiny.
Je pravda, že těch, co na MF tráví daleko víc času, než by měli, je nás tu spousta včetně mě, ale ty si prostě jedeš svoji vlastní ligu někde vysoko nad náma. Co tak koukám v tomhle vlákně, jediný, kdo má podobné skore, je Honza Kopecký, který je na MF dvakrát tak dlouho, o kvalitě jeho modelů tady nemluvě.
Není pravda, že "kolik já si sem napíšu komentů, ti může být putna" - naopak, nemůže to magellanovi být putna, zasíráš MF i jemu a všem ostatním. Jsou vlákna (poradna, Modelář atd.), kde polovinu všech příspěvků tvoří ty tvoje. Několik lidí už mi říkalo, že do těhle vláken kvůli tobě už radši nepřispívá, ani je nečte.
Chápu, že jako každej troll máš tohle úplně na klobáse. Tak se ti snažím aspoň vysvětlit, že v první řadě poškozuješ hlavně sám sebe, protože se okrádáš o neuvěřitelnej ranec volnýho času.
A další věc, to ti za celejch těch šest let nedošlo, že když nemáš ani koule být tu pod svým jménem a příjmením, že jseš se vší tou rádoby ostrou kritikou akorát pro smích? Takovej Marek Nováček, ať je jakejkoliv arogant, má všechno právo mluvit s tebou z patra už jenom kvůli tomuhle.
Je smutný, že ti to musí říkat nějakej Kafka nebo magellan, od kterejch to pochopitelně nevemeš. Ale tak máš i nějaký kamarády, ne? To ti žádnej z nich nikdy neřekl, aby ses probral?
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JosefD_II » 24 čer 2018, 13:58

síra píše:JosefD_II[/b] do SZ se uchylovat nebudu.
1) Zkuste se podívat cca čtyři příspěvky nad daný příspěvek Jindry, kde prostě už vypěnil.

2)Ano, Jindra nepotřebuje mluvčího a ani mu ho nechci dělat. Tak jako Vy, tak i já jsem napsal svůj názor a svůj pohled na věc. To snad mohu? A nechápu proč v tom spatřujete nějakou snahu o poměřování si něčeho. Opravdu takové ambice nemám.
Netuším, jaké mátě ambice, jen obhajute neobhajitelné.

3)Co je na tom co jsem napsal "svatouškování" a co je na tom zavádějící? Mně to přijde srozumitelné a jasné. Jindra odpovídá za obsah Modeláře a ne zdejší křiklouni. Ti sem akorát mohou napsat svou připomínku, ale to je asi tak vše. A ne si něco vynucovat.

Ale my se asi neshodneme a tak je to vše zbytečné. Přeji hezký den.

Tak jo.
Ještě jednou a p o m a l u:
Tety napsal svůj názor. Nic špatného na něm není. Jezevčík začal nadávat. Tety reagoval smířlivě, dokonce se i omluvil, že se mohl nechtěně nějak dotknout, Jezevčík opět reagoval vulgárně.
To vidím. Já vím, co píši... 8-)

Buď neumíte pochopit psaný text nebo nechcete.

Fakt už končím, ztráta času debatovat s Vámi. :grin: :grin:

Pěkný den přeji i Vám, jedu se projet na kole, abych vytrávil nedělní oběd.
JosefD_II

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 24 čer 2018, 14:22

Jelikož jsem asi nechtěně rozjel tuto debatu, tak jen krátce. Napsal jsem, že nejsem spokojený s články Zdena Bugáně - jsou stále stejné, některé postupy jsou využitelné obecně, jiné pouze u chmelnic 1:32, což považuji za velice okrajové téma, ale plní stránky Modeláře ob číslo. Přijde mi to neadekvátní vzhledem k jiným oblastem našeho hobby, mě třeba tyto stavby vůbec nezajímají. Modeláře si kupuji od roku 2005, je to už pěkných pár tisícovek a téměř vždy jsem jen chválil - můžete si najít mé starší příspěvky. Zdeno je zcela jistě excelentní modelář, ale jeho články pro mě už nemají užitnou hodnotu a je to už hodně přes 200 stran textu. Jako pravidelný kupující jsem nabyl pocitu, že si mohu dovolit sdělit svůj názor, na kterém i přes vulgární reakce trvám... Osobně mě třeba v poslední době zaujaly postupy v sekci PLASMO na youtube, zde vidím cestu, kam směřovat časopis v budoucnu...
Léta se pohybuji v oblasti krásné literatury a literární historie, pokud by měl spisovatel reagovat na kritickou recenzi podobným způsobem jako pan šéfredaktor, budeme tu mít několik mrtvol na každou uměleckou generaci... Dokonce to vedlo, ke spekulaci o mé povaze. Abych se neskrýval za nickem, jmenuji se Jan Tětek, je mi 36 let, bydlím v Plzni a účastním se všech větších modelářských akcí. Pokud berete můj příspěvěk za osobní útok, tak se jedná o veliké nedorozumění. Vážím si všeho, co pan Štěrbáček pro plastikové modelářství udělal, svojí reakcí mě ale zklamal. Doufám, že se na mě nezlobíte a vrátíte se k věcné diskuzi.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 24 čer 2018, 14:27

Renda píše:Ale jo, zamyslel jsem se už párkrát- výsledkem je to, že končím s prezentováním modelů tady. Bohatě mi stačí další fórum kam delší dobu přispívám- Automotives- to je jen o autech a tam nikdo nikoho nenapadá, asi proto, že v zahraničí nejsou zvyklí chytat každého za slovo a víceméně si tam svoji práci rádi pochválí.

Takže jinými slovy, zjistil jsi, že prostě kritiku rád rozdáváš, ale už ne tak dobře snášíš. Ale tohle už opravdu je tvoje věc.

Z konstruktivnějšího soudku: já se rád podělím o svoje zkušenosti s lepením do časopisů. Poradím s focením i psaním. Nemyslím, že by to bylo nějak cenné know-how, takže fakt nemám problém pustit to zadarmo :D

Založím na to nové vlákno a mám jenom v zájmu přehlednosti tématu prosbu, abys tam ty nepřispíval. Neber si to osobně, těch expertů jako seš ty je tady víc, ale ty seš prostě takovej symbol :)

Naopak prosím lidi, co mají s publikováním násobně větší zkušenosti než já, aby mi pomohli. Já sám se rád něco přiučím.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 24 čer 2018, 14:35

...
Naposledy upravil Renda dne 28 čer 2018, 00:17, celkově upraveno 2
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 24 čer 2018, 15:30

Pro pana JosefaD.
Nejsem sebemrskač,jsem velký vlastenec a vím,co skvělých věcí pochází z českých hlav a rukou,ale to,že nám kazí renome mnou výše uvedené vlastnosti,za tím si stojím.Nebýt jich,jsme o hodně dál,ale to je jiné téma.Nikdy jsem nikoho neposlal do p....e jen proto,že má jiný názor.Asi jsem se nevyjádřil dost srozumitelně.Tady má možnost přispět opravdu i ten,jehož názory jsou prostě nepřijatelné pro nikoho.
To už jsme fakt hodně mimo téma.Vše jde zlepšit,i obsah Modeláře.Já doufám,že tahle debata bude mít kýžený efekt.
Po každé bouři se vyčasí a doufám,že mezi námi modeláři též,ať staví cokoli.
Jarda Mládek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 11 z 14 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

Zpět na 2018