Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

6/2018

Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 10 z 14 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
  • Odpovědět s citací

Re: 6/2018

Příspěvekod chevy » 23 čer 2018, 18:36

Příspěvek 126 pod tvým příspěvkem 125.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 23 čer 2018, 19:00

Tvl jak priucit, co priucit? Jsem rikal at se ozve kdo ma zajem napsat clanek a ze mu naznacim co a jak...

Odesláno z mého LG-H960 pomocí Tapatalk
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 23 čer 2018, 19:01

Nebavme se jen o autech ,pokud tedy nejsou pravidla...mohu i já ,poslat svuj model ,který je nafocen mobilem...celkem nic moc ,spíš stažené fotky z galerie tu na MF.
Osobně mi nejde gramatika...co s tím ,nic...prostě si mne v redakci nevšimnou (:) .
Proto se divím ,když čtu...jací borci zustali nepovšimnuti ,když odeslali svou práci k posouzení do Modeláře bez odezvy?!
Tak že ,bud jsou...nějaká pravidla ...nebo je to věc náhody??
Chápu ,že zaujme pouze ten nej...top model ,ale hranici vnímání top a nej...máme každý jinde... :paint: :foto:
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 23 čer 2018, 19:16

Ja nechaou co chcete? Vzdyt tech casaku mate doma kazdej hromadu....tak se kouknete do nich jak ty clanky vypadaji. To neni zadna atomova veda. Ten zaklad je prece videt uz v tom casopise. Jaky fotky, kolik...

Odesláno z mého LG-H960 pomocí Tapatalk
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Michalovič » 23 čer 2018, 19:54

Základné informácie o tom ako by mal vyzerať článok a fotenie do Modelára už boli uverejnené. A to priamo v Modelári, konkrétne číslo 1/2015.
Ale niektorí si to asi nikdy neprečítajú, už len z trucu, pretože ten článok je priamo od Zdenka Bugáňa...
Martin Michalovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 23 čer 2018, 20:27

Konkretně číslo 1/2015 nemám,co dál?Jsou ještě někde k přečtení nějaké zásady pro publikování?
Mám své limity...jak se veřejně publikovat,lépe už to žel nepujde.
Mobil a upatlaný stůl,ale chuť stavět a zviditelnit se mam stejnou,jako každý jiný,byť zkušenější modelař.
To není fnukání,to je realita.
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 23 čer 2018, 21:27

Dál nic. Budeme žít bez tvých článku jako doteď.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 23 čer 2018, 21:42

Jsem jen v úžasu co tady se děje. Marně si kladu otázku zda jde o nejaky žert nebo nějakou poruchu na vedení.

1) nelibi se vám obsah Modelaře? To lze pochopit. Těžko se zavděčit všem. Ale zde vaše nespokojenost hraničí s osobními útoky a urazenim konkrétních osob. To ve vás už není ani troška slušnosti? Vůbec už nechapu jedince co si založí nový účet jen aby mohl anonymně někoho poplivat. Zlobte se na mě jak chcete, ale toto není o obsahu Modelare, ale o tom prudit a kopnout si. Pokud se vám Modelar nelibi, tak si ho nekupujte. Nevim jestli to víte, ale nemáte žádnou zákonnou povinnost na Modelar přispívat. Tuto povinost mate pouze k veřejnoprávní televizi. Ano, postěžoval si můžete, ale to je asi tak vše. Jindra totiž vůči vám nema žádné povinnosti ani odpovědnost. Má jí jen ke svým nadřízeným a to vy nejste. Pokud by Jindra odváděl svou práci špatně, tak by to poznal z prodejnosti a nespokojenosti svých šéfů. Takže jeste jednou. Nelibi se vám to? No tak to nekupujte. Kazdomesicni povzdechy konkrétních jedinců nad obsahem spojené s výhrůžkami, že to příště nekoupí nejsou už ani humorné.

2) jak napsat článek? No jednoduše. V každém Modelari je několik článku, které mohou posloužit jako inspirace. Na co nejaka pravidla? Od Jindry jsem žádná pravidla nedostal. Když me osloví nejaky zahraniční magazín tak vzdy ma podmínky v podobě velikosti a počtu fotografii, barvě pozadí a velikosti textu. Ale pravidla?
Pokud jde o fotografie tak jde především o jejich rozlišení, velikost a formát. Nekdo trvá na RAW, někomu stačí JPEG. Uvědomte si, ze to jde do tisku a ne na internetové formu kde je limit 500kb. Fňukáni o osobních limitech beru jen jako vymluvu. Ono je důležité si určit své priority. Pokud se rozhodnu psát články, tak se pro to musím vybavit a lecos přizpůsobit. A není to až tak o penězích jako o tom chtít a poradit si. Ja osobně jsem dlouho nebyl spokojený s kvalitou svých fotografii, ačkoliv jsem vybavení měl. Nakonec mi hodně pomohl kolega modelar z Facebooku Honza Noga, nekonečné vyhledávání informací na internetu a neustále experimentování. Pokud jde o text, tak se musím přiznat, ze to byl taky problem, protože jsem měl ve škole hodně zameskano. Nakonec mi vzdy pomohla manželka nebo dcera. A děje se tak dodnes, protože si kolikrát nejsem jist jestli to dává smysl a zda tomu další osoba porozumí. A pokud i tak něco špatného odevzdam, tak to Jindra opraví nebo změní. Ale nejdůležitější je chtít a nehledal důvody proč to nejde.
A jeste mě napadá jedna důležitá věc. Jedna věc je vybavení a třeba i kvalita fotek, ale daleko důležitější je dokázat fotit průběh stavby. Kdo to nikdy nezkusil, tak si nedovede představit jak moc je to otravne, limitujícím a ubíjející.

Vážení buďme rádi, že tu vůbec nejaky Modelař je, buďme rádi, ze tu je nekdo jako je Jindra, protože bez nej by Modelar asi nebyl a nebo by nebyl v te kvalitě. Buďme radi, že v něm můžeme mít články od lidi jako je Zdeno Bugaň a přestaňme blbnout.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JosefD_II » 23 čer 2018, 23:01

síra píše:Jsem jen v úžasu co tady se děje. Marně si kladu otázku zda jde o nejaky žert nebo nějakou poruchu na vedení.

1) nelibi se vám obsah Modelaře? To lze pochopit. Těžko se zavděčit všem. Ale zde vaše nespokojenost hraničí s osobními útoky a urazenim konkrétních osob. To ve vás už není ani troška slušnosti?

Jediný osobní útok a urážky, navíc značně vulgární a opakované, jsem zde v tématu zaznamenal od šefredaktora Modeláře, jen tak na okraj, když už se tu vybízí ke slušnosti :wink:
JosefD_II

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 24 čer 2018, 07:00

A kvůli tomuto, z mého pohledu dost zbytečnému, příspěvku sis musel založit nový účet? :lol:
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 24 čer 2018, 07:32

Pod to,co napsal Síra se podepisuju a třikrát to podtrhuju.Jsme národ remcalů,závistivců a nepřejičů úspěch.I když mi taky vše z obsahu nevyhovuje,v globálu je to velmi dobrý časopis.Jezevčík musí být pod tlakem který si raději nepředstavuju.Už mockrát jsem řekl,že forum na netu dává šanci i těm,co by v osobní komunikaci byli brzy posláni do p....e,vyblít se na monitor.Omlouvám se za výraz,ale nic příhodnějšího mě nenapadá.Hospody a bohužel i internet je plný politiků,vojevůdců,trenérů a jiných machrů na cokoli.Můj profesor říkával"Když jsem blbej a vím to o sobě,alespoň na sebe neupozorňuju.Pokud na sebe upozorňuju,...."Ty tečky jsou mávnutí rukou,kdyby někdo nechápal.
Asi bych to zakončil -Lidé,lepte!
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 24 čer 2018, 08:14

Jarda Mládek a Síra: ;-I ;-I ;-I
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JosefD_II » 24 čer 2018, 09:43

síra píše:A kvůli tomuto, z mého pohledu dost zbytečnému, příspěvku sis musel založit nový účet? :lol:

A jak to prosím souvisí s tím, co jsem napsal? :idea:
Řečnická otázka, nijak! :wink:

Takže si to dovolím zopakovat, jediný, kdo se zde choval hrubě a neadekvátně, je šéfredaktor odborného časopisu, jak se tituluje.
Jarda Mládek píše:Pod to,co napsal Síra se podepisuju a třikrát to podtrhuju.Jsme národ remcalů,závistivců a nepřejičů úspěch.I když mi taky vše z obsahu nevyhovuje,v globálu je to velmi dobrý časopis.Jezevčík musí být pod tlakem který si raději nepředstavuju.Už mockrát jsem řekl,že forum na netu dává šanci i těm,co by v osobní komunikaci byli brzy posláni do p....e,vyblít se na monitor.Omlouvám se za výraz,ale nic příhodnějšího mě nenapadá.Hospody a bohužel i internet je plný politiků,vojevůdců,trenérů a jiných machrů na cokoli.Můj profesor říkával"Když jsem blbej a vím to o sobě,alespoň na sebe neupozorňuju.Pokud na sebe upozorňuju,...."Ty tečky jsou mávnutí rukou,kdyby někdo nechápal.
Asi bych to zakončil -Lidé,lepte!

Poslat někoho kamsi, neznamená nutně, že onen posílající má pravdu. Naopak většinou platí, že když chybí relevantí argumenty, použije se vulgarita. Zobecňování národů zvláště ty sebemrskačcké, nemám osobně valně rád, ale když vás to baví...
Ty tečky, však víte. :grin:
JosefD_II

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 24 čer 2018, 09:46

=D>
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 24 čer 2018, 10:10

Vážený Josefe, Jindra použil určitý slovnik, ale použil ho jako reakci na zdejší příspěvky směrováne proti své osobě a osobě p. Bugane. Když Josefe poukazujete na “A”, mel byste poukaz i na “B”. Nebo vám připadá normalni to co tu probíhá? Mně tedy ne.
Otázkou však zůstává zda vám jde o podstatu věci nebo si taky chcete kopnout a hádat se.
Vzhledem tomu, ze jste si kvůli tomu založil nový účet, tak to bude asi druha možnost.
A to je ta souvislost na kterou jste se ptal.
síra

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 10 z 14 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

Zpět na 2018