Tak tedy i já se připojím. Ikdyž mám v chmelnicích svůj Drjednáckej chlívek viewtopic.php?f=71&t=101991 ...ale ono je nakonec jedno kam ty fotky vrazím.
Tedy tady je Fokker Dr.I Nr.9 v měřítku 1/72
Předlohou by měla být pozdní verze trojplošníku, vyznačující se zvětšenými chladícími otvory v krytu motoru. Tyto Fokkery jsou zdokumentovány u jednotky Jasta 14. Na jeden z nich (Dr.1 574/17) mám i tři fotografie a nádhernou kresbu R.Bara
Zde již kompletní rozborka Dreideckeru. Hlavní díly začištěny a trup i s motorem hotov. Zítra se půjde do surfu a pak, modrá, plátno stíraná a kříže...takhle se to píše lehce, ale tady se stavba velice zpomalí....
Hodně zajímavá je fotka Dr.1 zezadu. Škoda, že ji mám v tak prašivé kvalitě. Zajímavé je světlá pravá polovina VOP, a pravého křidélka. Jakoby bylo buď natřeno světlejší barvou stírané kamufláže nebo velice mizerně kryjící vrstvou zelené barvy...
Vlasto vítej. Hodně zajímavou mašinu si vybral. Tvůj postup se mi líbí.
Sháním obtisky v 1/72: slezské orlice: 8 x 4,9 mm* 5,5 mm; 8 x 8,9 mm* 8,9 mm; 8x 18,8 mm*18,8 mm P-40F, P-47 - čs.pilotů ve fr.službě Obtisky na sov. esa - Prošenkov - AML
Dle čeho jsi poznal, že je to dvoubarevná stíraná???
Sháním obtisky v 1/72: slezské orlice: 8 x 4,9 mm* 5,5 mm; 8 x 8,9 mm* 8,9 mm; 8x 18,8 mm*18,8 mm P-40F, P-47 - čs.pilotů ve fr.službě Obtisky na sov. esa - Prošenkov - AML
První vrstva stírané. Názorný postup Křídlo stříknuté Gunze plátěnou Natřu křídlo velmi řidkou Humbrolkou 155 Již pod úhlem cca 45 stírám barvu a vytvářím první náznaky stírané kamufláže. Následně lehce přidám barvu do štětce a přidávám na sytosti na místech, kde byla plocha tmavší.
Na vytírání barvy se mi osvědčil malý plochý štětec s tvrdšími chlupy...
Krásná práce. Já se zasekl na nastavení konce trupu u triplanu a pár dní jsem se k tomu nedostal.
Jakš takš podle fotky. Nakonec jsem se nechal přesvědčit a udělal stíranou jen jednou barvou. Snad je to takhle správně. Teď příjde na řadu bíločerný pruh. Z toho mám největší strach. Stříkat bílou přes tmavou stíranou. Abych po krycí vrstvě bílé neměl schod.
Tady to nějak vázne...nikdo nestaví? Kříže naneseny...ale nevypadají úplně podle mých představ...vše použito ze zbytků obtisků, které mám doma. Trochu to vše zapatinuji a začne se vše skládat dokupy.
Vlasto stavím, ale furt tmelím, brousím - to se nefotí. Není to vidět.