Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PLASTIKOVÁ ZIMA 2018 - 24.11.2018

Přehled soutěží pro rok 2018
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: PLASTIKOVÁ ZIMA 2018 - 24.11.2018

Příspěvekod Špiro » 25 lis 2018, 21:53

Super akcia Chalani, =D> =D> =D>
už je to trápne hovoriť,ale AKO VŽDY!!!! :D
Len bohužial plne suhlasíms ARAYOU... no hold niečo sa vyriešiť nedá, ale niečo možno hej.
Za mňa to bolo hlavne stretnutie s priateľmi,a podobne postihnutými kolegami :o :shock: :nuts: :crazy: #-o :-# :grin:
ku modelom sa človek len ťažko prebojovával.

Ešte taký postreh. Ale to je pri všetkých výstavách!
Toľko ľúdí si akože strašne profesionálne FOTÍ modely a zaberajú neúnosne veľa času a miesta pri modeloch, že keby tie fotky mali k niečomu aj byť
tak nám nestačí celý internet na zverejnenie! :( :? :x
Poprosil by som zamyslieť sa koho sa to týka,lebo normálny "človek modelár" ktorý si chce obzrieť,prípadne odfotiť iba pák kúskov ktoré ho viac zaujímajú ani nemá šancu... :( :cry:

ale aby som neplakal kde nemám, akcia bola ;-I ;-I ;-I
"Nikdy nie je dosť času urobiť niečo raz a poriadne,
ale vždy je dosť času urobiť to dva a viac krát"!
Špiro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petu76 » 25 lis 2018, 21:54

Dale Cooper píše:Zoltan: Zdravím tě alespoň opožděně, při předpokládaném Modelbrnu budu patrně celý čas u SIGu, seznámíme se...
Pořadatelům: Chalani, včera jsem si den užil, byť část byla mimo soutěž. Už jsem podobný oddech hodně potřeboval...
Moc děkuji za "pohár", velmi si ho vážím a budu ho řadit mezi své největší úspěchy. Text na etiketě mne dostal.... Ještě jednou díky...

Pro pořadatele: Výborná akce a organizace =D> . Určitě stojí za to, na PZ do BA zajet. Moderátor při vyhlašování výsledků suprovej, mohl by mít vlastní show. Budu se těšit na další PZ, za 2 roky dorazím. Pro mne zážitek i cesta na PZ, ve společnosti špičkových a zkušených modelářů ;-I .

To Dale: Gratulace k "poháru", je ve správných rukou =D> . Lotus je opravdu parádní, detaily maximální, zpracování excelentní. Není na něj žádnej super detail set (nebo o něm nevím), takže jen Tvoje špičková práce. =D>
To Zoltan a Dale: Brno je moje srdeční záležitost, pamatuju Modellbrno ještě v technickým muzeu a jednou tam vystavovat byl můj cíl. Těším se na pokec, snad se tam najdem :cool: .
Petu76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek-diorama » 25 lis 2018, 22:28

Ahoj chtěl bych poděkovat organizátorům za možnost uskutečnit svůj workshop na který mě pozvali. Akce jako vždy monstrózního formátu spousta krásných modelů. Každý rok více a více coč svědčí o kvalitě této soutěže.
Nad čím bych pouvažoval je výroba poschodí pro figurky. Figurek se sešlo mnoho a jak jsou dané za sebou na stole nelzou vyfotit všechny v perfektním detailu.Když chcete vyfotit ty zadní skoro se dotýkáte těch předním a bjíte se o poškození. Není to problém jen vaší soutěže, ale většiny soutěží i v Česku.
Více zde bylo řečeno už v předchozích komentářích...
Obrázek
http://www.eastmodels.sk
marek-diorama

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 26 lis 2018, 06:32

Plastiková zima 2018 - fotogaléria bojovej techniky a diorám

https://bit.ly/2DJLkkb
Přílohy
A.JPG
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LuMar » 26 lis 2018, 10:46

Chodím k vám už pekných pár rokov,aj keď nie vždy som doniesol modely,ale tento ročník bol podľa mňa jeden z najlepších.Stále idete hore,či už počtom modelov,predajcov atď.Toto všetko prináša väčšie nároky na vás,na priestory,na organizáciu a ako píšu chalani chcelo by to asi nové priestory.Ale zohnať v Bratislave niečo vyhovujúce,finančne únosné,najlepšie z čo najviac prirodzeným svetlom asi nebude jednoduché.Naviac DK Ružinov má veľmi dobrú polohu čo sa týka príchodu,odchodu,veď je to "pár" metrov od dialnice.
Čo sa týka fotenia modelov,ja už nejaký ten čas nefotím nič.Načo.Je vás tu niekoľko ktorí fotíte modely,a dobre fotíte modely a ja si pohodlne stiahnem to čo chcem a čo ma zaujíma.
Ludí je tam milion a keď každý druhý behá a cvaká na mobil,stojí to za prd.Tiež som sa k niektorým modelom vôbec nedostal.
Inak z každým ďalšim rokom mi príde ako keby tá PZ bola kratšia a kratšia a ja som mal stále menej času.Ani tento rok sa mi nepodarilo porozprávať sa ani s polovicou tých ľudí z ktorými som chcel. :lol: :lol: :lol:
Samozrejme hlboká poklona chlapi všetkým vám čo ste dokázali z PZ urobiť. [-o< [-o< [-o<
Ak to bude len trošku možné,vždy rád prídem.
P.S. A lepte čosi ! :lol:
LuMar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Dytrych » 26 lis 2018, 10:49

Super akce, příjemná jako vždy, nebo letos snad ještě víc, strávili jsme tam s manželkou fakt pěkný den a zrelaxovali jsme.
Nápad s Blaníkem před vchodem byl taky supr, protože ho mám zrovna na stole a tak jsem si ho oblezl ze všech stran i zevnitř a moc bych chtěl poděkovat klukům, co ho měli na starosti, protože byli moc milí a ochotní !
Takže se znovu vidíme za rok u další kupy špičkových modelů. =D>
Elefant Models blog
Martin Dytrych

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 26 lis 2018, 12:16

Ahoj všem,
také přispěji svým názorem.
Na této akci jsem byl poprvé. Těšil jsem se. Hodně.
Takže klady. Velký prostor a oddělený prodejci od modelů. Čisté toalety. Perfektní organizace a fajn organizátoři. Prostor pro předváděčky byl super.
Spousta přátel a místa na probrání různých témat. Modelů opravdu hodně a většina těch, co jsem viděl byla špičkové kvality.
Zvláště chválím vyhlašování. Bylo rychlé a vtipné. Moderátor byl skvělej a dokonce uměl vyslovit názvy modelů, to se často nevidí.
I já přidal do vitrínky dalšího sněhuláčka.
Teď zápory. Připomínám, že to je můj názor a není to hanění organizátorů, ale konstatování skutečnosti.
Opravdu špatné osvětlení u modelů. To bylo tak špatné (nejhorší technika 1/72), že jsem litoval, že nemam baterku. Porovnání s hotelem Praha je více než trefné.
Přiznávám, že jsem viděl jen techniku, auta , lodě a co se jinam nevešlo. Letadla bez šance. Fakt jsem neměl náladu dohadovat se s joudama s batohy, pivními břichy, upocenými triky, obr fotoaparáty, či s těmi, kteří si udělají diskusní kroužek u modelů. Ani oslovení s dovolením nepomáhalo. No, aspoň, že tu jsou fotografie.
Dobrý prostor pro prezentaci výtvorů našeho koníčku je problém v hodně městech. Tak to je. Někde ani finance nepomůžou, protože ty prostory tam prostě nejsou.
Hodně mi zarazil rozdíl v cenách u prodejců z Čech a Slovenska. Příklad "vejce" tankové techniky. U českého prodejce 260,-Kč, u Slovenského 22,90e. Příkladů by bylo více.

Takže za mě ve výsledku veliká pochvala organizátorům. =D> =D> Jen tak dál a pokud se najde jiné místo či vyřeší osvětlení, bude to dokonalé.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 26 lis 2018, 13:54

Akcia super, modely som moc neobzeral lebo rada bola priveľká (na môjho "autistického" ducha)...predajcov požehnane, peňaženka zaplakala. (:) .
Možno len malý postreh: Keďže som dorazil trošku neskôr ušlo sa mi miesto pre modely vždy len na vonkajšom okraji stola, čo je miesto vždy najbližšie k divákovi a teda najviac náchylné na poškodenie.
Možno aj to bol jeden z dôvodov prečo straty na anténach malej techniky dosiahli v tomto roku u mňa rekordnej úrovne 100% (+ jeden veliteľ v poklope to tiež kúpil). Nie je to nič neopraviteľné,ale predpokladám že to bolo dielo popruhov z fotoaparátov počas fotenia ... vyhradenie nejakej menšej zóny páskou okolo stola by takýmto situáciám mohlo pomôcť,ale chápem že by na druhej strane ubralo cenný priestor, ktorého tak či tak nebolo veľa.
Ale za mňa rozhodne palec hore. ;-I
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 26 lis 2018, 16:20

LuMar píše:Čo sa týka fotenia modelov,ja už nejaký ten čas nefotím nič.Načo.Je vás tu niekoľko ktorí fotíte modely,a dobre fotíte modely a ja si pohodlne stiahnem to čo chcem a čo ma zaujíma.
Ludí je tam milion a keď každý druhý behá a cvaká na mobil,stojí to za prd.

=D>
Tohle ale bohužel "fotografům" nevysvětlíš. Kdyby se Ti to povedlo, zasloužil bys pojmenovat po sobě ulici :-D
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Truhlík » 26 lis 2018, 19:16

švihy píše:Ahoj všem,
také přispěji svým názorem.
Na této akci jsem byl poprvé. Těšil jsem se. Hodně.
Takže klady. Velký prostor a oddělený prodejci od modelů. Čisté toalety. Perfektní organizace a fajn organizátoři. Prostor pro předváděčky byl super.
Spousta přátel a místa na probrání různých témat. Modelů opravdu hodně a většina těch, co jsem viděl byla špičkové kvality.
Zvláště chválím vyhlašování. Bylo rychlé a vtipné. Moderátor byl skvělej a dokonce uměl vyslovit názvy modelů, to se často nevidí.
I já přidal do vitrínky dalšího sněhuláčka.
Teď zápory. Připomínám, že to je můj názor a není to hanění organizátorů, ale konstatování skutečnosti.
Opravdu špatné osvětlení u modelů. To bylo tak špatné (nejhorší technika 1/72), že jsem litoval, že nemam baterku. Porovnání s hotelem Praha je více než trefné.
Přiznávám, že jsem viděl jen techniku, auta , lodě a co se jinam nevešlo. Letadla bez šance. Fakt jsem neměl náladu dohadovat se s joudama s batohy, pivními břichy, upocenými triky, obr fotoaparáty, či s těmi, kteří si udělají diskusní kroužek u modelů. Ani oslovení s dovolením nepomáhalo. No, aspoň, že tu jsou fotografie.
Dobrý prostor pro prezentaci výtvorů našeho koníčku je problém v hodně městech. Tak to je. Někde ani finance nepomůžou, protože ty prostory tam prostě nejsou.
Hodně mi zarazil rozdíl v cenách u prodejců z Čech a Slovenska. Příklad "vejce" tankové techniky. U českého prodejce 260,-Kč, u Slovenského 22,90e. Příkladů by bylo více.

Takže za mě ve výsledku veliká pochvala organizátorům. =D> =D> Jen tak dál a pokud se najde jiné místo či vyřeší osvětlení, bude to dokonalé.

Rozdiel v cenach...tak som nebol sam!?!Res-im plechy,u nich za 3,7 e , tie iste u slovenskeho predajcu 6,1 e.....co dodat,moja chyba.
Takisto dakujem organizatorom,za moznost si nakupit.
Naposledy upravil Truhlík dne 26 lis 2018, 20:58, celkově upraveno 1
Truhlík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ladinek » 26 lis 2018, 19:43

Zdravim do Bratislavy, naše výprava - pohodová akce ,setkání s kamarády , pokec . Každá akce má své. .
Pořadatelé vše o.k
ladínek
ladinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Adame » 26 lis 2018, 20:42

V mene KPM Bratislava by som chcel vsetkym Vam vsetkym podakovat.

1. Predovsetkym za to, ze ste priniesli svoje modely, prihlasili si ich do sutaze a nebali sa ich vystavit kritike nas ostatnych modelarov.
Pocet 994 vystavenych modelov na sutaznach stoloch, je sice o 61 menej ako v roku 2017, ale aj tak je toho dost....

2. Dakujeme Vam, ze prihlasujte svoje modely elektronicky, usetrite cas sebe aj nam pocas hektickej sutaznej soboty. Tento rok sme druhykrat zvyhodnili nizsim startovnym elektronicke prihlasovanie, buduci rok v tom budeme pokracovat.

3. Termin ukoncenia elektronickej registracie zostane vzdy v poslednu stredu pred PZ do 20,00, tak s tym prosim pocitajte.

4. Vdaka vsetkym modelarom - panzanim (nelepicom, teoretikom, nakupovacom, burzistom) ze ste nas prisli pozriet, pokochat sa postavenymi modelmi, nakupit alebo len pokecat s ostatnymi.

5. Specialne podakovanie patri portalu Eastmodels.sk a Jankovi Moravcikovi, za skvele zvladnutie workshopov ako aj celu organizaciu predvadzaciek v Malej sale.
Na toto nase sily klubove sily uz nestacia.

6. Specialne podakovanie patri aj pani riaditelke DK Cultus Ruzinov za poskytnutie pomoci s organizaciou PZ2018.

7. Specialne podakovanie patri panovi Frantisekovi Zsoldosovi za jeho autogramiadu, ako aj pomoc s pripravou kamuflaze na nas limitny model Mig-21 MF "Display 1994"

A teraz odpovede na Vase kriticke pripomienky:
1. Plastikova zima urcite nebude ani v buducnosti pre verejnost dvojdnova akcia.
Ak sa niekomu mali sobota, radi ho privitame uz v piatok o 12,00, kedy pre nas klub PZ zacina (pripravou stolov a vsetkeho ostatneho), Je to 6 hodinova fyzicka makacka tak aby okolo 19,00 sa mohli pomaly rozkladat predajcovia.... Radi privitame vsetkych dobrovolnikov, ktori nam pridu s tymto pomoct.
A chcu si uzit dvojdnovku.

2. Plastikova zima urcite nebude v inych priestoroch, uvidime ako sa zmenia pomery v suvislosti s nastupom noveho vedenia Mestskej casti Ruzinov po volbach.
Napriek mnozstvu modelov a predajcov, chceme zachovat bezplatny vstup pre navstevnikov.
Urcite ponechame zakladne rozlozenie. Modely na poschodi, predajcovia na prizemi, workshopy v malej sale. Uvidime cim nas buduci rok DK Ruzinov prekvapi?
Tento rok to bol novy detsky kutik ako aj galerie v obidvoch predsaliach.

3. Vyhlasovanie vysledkov ponechame v tej forme ako sa nam osvedcila.
Mladez miesta s poradim 1.2.3, Dospeli len oceneny model bez poradia. Specialne ceny od sponzorov.
Vazime si ochotu inych klubov ocenit na nasej sutazi modely svojimi cenami, avsak nemame kapacity zabezpecit ich vyhlasenie na celkovom vyhlaseni vysledkov v takej forme, ako to ma podla nas byt (stitok pod modelom, odfotografovanie vitazneho modelu, premietanie vitazneho modelu, zabezpecenie pritomnosti modelra na vyhlasovani).
Ukoncenie vyhlasovania je casovo narocne...
Ak chcete ocenit model, urobte to tak, ze cenu prilozite k vitaznemu modelu, model si nafotte a zverejnite to na MF...

4. Radi privitame pomoc aj inych klubov alebo jednotlivcov, ktori by boli ochotni nam pomoct s vecami, na ktore nemame kapacity.
Jedna sa predovsetkym o pomoc so strazenim modelov pocas PZ ako aj o pomoc po skonceni PZ spojenej s upratovanim stolov. Mame zopar napadov ako by sme takychto pomocnikov vedeli zvyhodnit pocas hektickej soboty buducej Plastikovej zimy..

Este raz vsetkym Vam vdaka

Vladimir Adame
za KPMBA
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Vladimir Adame

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Adame » 26 lis 2018, 21:16

A este fotecka.
Tomuto teamu KPMBA mozete podakovat za hladky priebeh PZ2018.
Přílohy
20181124 Dream team PZ2018 res.jpg
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Vladimir Adame

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 27 lis 2018, 09:40

Plastiková zima 2018 - autá, motocykle, lode, scifi a figúrky

https://bit.ly/2BArw1a
Přílohy
IMG_9876 (2).JPG
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Albatros » 27 lis 2018, 21:56

Aktualizácia - výsledkové listiny
http://kpmbratislava.sk/zima.html
http://kpmbratislava.sk/ezima.html
Stano (Albatros) Keveš
zameranie: najmä neortodoxne lietajúce - vesmír, záchranári, VTOL, amfíbie a hydroplány, experimenty
prezentované na MF: Atlas Centaur SLV-3D, Ariane 5, Hermes A-1
rozrobené: kvadratické temelínovo
nasyslené: veľaaaaaaa...

Clara pacta - boni amici.
Albatros

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2018