Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ŠTEFÁNIKOVO KRÍDLO 2018 -12.05.2018 Výsledky

Přehled soutěží pro rok 2018
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: ŠTEFÁNIKOVO KRÍDLO 2018 -12.05.2018 Výsledky

Příspěvekod Boro » 17 kvě 2018, 16:17

ARAYA píše:Ahoj Boro,
no ja som v tematickej výstave Čs. techniky nevidel žiaden model, v slovenskej jeden a ten bol Dušanov.
Asi si mal model v bežnej kategórií techniky a je možné, že som ho prehliadol.
Jednak sa v technike ani nevyznám, ale popravde techniku som v podstate ani nevidel, nebol čas...
Len som ju preletel na rýchlo očami pri špeciálkach, aj to som si nechal radiť od iných, ktoré modely ohodnotiť.
Takže ak mi toto uniklo, ospravedlňujem sa... [-o<

Inak Boro,
chcel by som konkrétne Teba, ale aj ďalších chalanov, ktorí robíte techniku poprosiť do budúcnosti o pomoc s hodnotením špeciálok.
My sme lietadielkári, takže si nato ani moc netrúfame a ani nemáme nejak veľa času počas súťaže.

A ešte jedna vec, chceli by sme pokusne zaradiť do budúceho ročníka bodovačku techniky.
Takže technikári, ak máte záujem sa zúčastniť, píšte, dajte o sebe vedieť, či to vôbec má význam a pokiaľ aj máte záujem priložiť ruku k dielu,
hľadáme schopných ľudí, čo by boli ochotní pomôcť s hodnotením, čiže rozhodcov... :wink:

V pohode. Ja som tam sice zhodou okolnosti mal Danu a aj SA-6 v slovenskych farbach lebo mam teraz prave takuto narodnu slinu . Ale v klasicky kategoriach a o tom ze tam bola nejaka specialna cena som ani nevedel. Az ked som si pozeral vysledky tlebo ma niektore prekvapili, tak som na to narazil :)

A rad Vam pomozem, ale neviem ci na hodnotenie nenajdete aj viac schopnych ludi. Kazdopadne konecne na bodovacku techniky sa tesim :)
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 17 kvě 2018, 16:38

Dusan77 píše:

čs. technika nebola len zelena a zelená. Čo tak pestrá zmeska čs výzbroje po nemcoch v 1945 ? Prípadne technika napríklad s cvičenia štít 72. V starších číslach Modelař rok-dva dozadu bola séria článkov a fotiek ohľadom používania viacfarebných kamufláži hlavne na voj. cvičeniach čs armádou.

ale jasne ze sa da.
Ale mozes mat zaspinene BVP z cvicenia s relativne novou nezmytou kamuflazou alebo mozes mat rokmi bojov opotrebovavane BVP zo Syrie.. No viac "vyblbnut" sa da na tom syrskom..
Okrem toho napriklad take 9P113 s Luna raketou. Ked si zoberies zo sveta, najdes kopec zaujimavych predloh. Na slovensku/ceskoslovensku som zatial nasiel najzaujimavejsiu ako skorovrak niekde v depe..
SS-23? Obdobne. Na nasom mam foto max s tenkymi ciernymi linkami..
A to so samostatnou "Slovenskou armadou" je este horsie.
Ale ano. Ludi do tohoto treba motivovat a paci sa mi ze to chalani aj robia.
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 17 kvě 2018, 16:51

vrog píše:
ARAYA píše:chcel by som ... chalanov, ktorí robíte techniku poprosiť do budúcnosti o pomoc s hodnotením špeciálok.

¨
Počítej se mnou ;)

Super správa Vítku, díki moc...
a dáš aj bodovačku ako rozhodca ?

onysx píše:Chlapaci a tady je nazorna ukazka toho ze lidi pokud nechtej tak neprinesou a vy jako poradatel muzete vyhlasit specialky jaky chcete pro zatraktivneni akce.Znam to z vlastni zkusenosti.Se zajmem o bodovacku techniky vam preji hodne stesti.Taky jsme oslovili modelare zda by byl zajem o bodovacku a nic.Takze libi nelibi kde u nas kazdy soutezici dostane cenu.

Súhlasím, je to tak... evidentne ľudia nechceli, nie že by tieto modelov nerobili... proste mali na háku...
Nikto z nás predsa nečakal, že bude v každej tematickej výstave 30-40 modelov...
úplne by nás uspokojovalo 10-15 modelov, vrátane tých našich, ale toto bola jasná ignorácia...
Takže poučenie z krízového vývoja je jasné... :grin: žiadne tematické výstavy už nebudú... načo aj, že ?
Z bodovačkou to bude podobne...ale o tom kúsok nižšie...

BraňoHerain píše:Je to logické že nie každého osloví špeciálna výstavka. Keď to vezmem napr na seba tak zrovna táto CS téma ide úplne mimo mňa. Hold každý má iný záber a občas sa stane že nepríde alebo nedá nikto nič.
Som veľmi zvedavý ako dopadne bodovacka techniky na budúci rok.

Braňo, ja mám pocit že v poslednej dobe je mimo Teba takmer všetko čo sa týka modelárstva, teda najmä súťaží, akurát máš potrebu sa ku všetkému vyjadrovať... :grin: :grin: :grin:
Neber to v zlom, len mi už nedalo... :D
Na svoj názor samozrejme právo máš a nikto Ti ho neberie a ja ho aj plne rešpektujem, akurát tomu už prestávam rozumieť, že reálna aktivita nikde, ale klávesnicu derieš pravidelne a poctivo...aj za desiatich... :grin:

Inak na to, ako dopadne bodovačka techniky som veľmi zvedavý aj ja... popravde myslím si o tom svoje a beriem výsledok tejto aktivity už dopredu s veľkou rezervou...
Ale to neznamená, že to nevyskúšame...dáme tomu svoju energiu, dáme do toho všetko čo treba a uvidíme... ostatné je na ľuďoch...
Keď to nebude mať žiadnu odozvu, tak sa na to s prehľadom vyprdneme, presne tak ako na tie tematické výstavy...dopredu ale nič nevzdávame !!!
My sa vždy budeme snažiť o nejaké inovácie či spestrenia, nechceme stáť na mieste a prešľapovať a keď dôjdu nápady, motivácia, či energia, tak to proste zabalíme a šmitec... =;
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 17 kvě 2018, 17:02

Boro píše:V pohode. Ja som tam sice zhodou okolnosti mal Danu a aj SA-6 v slovenskych farbach lebo mam teraz prave takuto narodnu slinu . Ale v klasicky kategoriach a o tom ze tam bola nejaka specialna cena som ani nevedel. Az ked som si pozeral vysledky tlebo ma niektore prekvapili, tak som na to narazil :)

A rad Vam pomozem, ale neviem ci na hodnotenie nenajdete aj viac schopnych ludi. Kazdopadne konecne na bodovacku techniky sa tesim :)

Boro,
tie špeciálne ceny v čs. a sk. farbách, sa mali udeliť vybranému modelu z tých tematických výstav...mala to byť taká malá motivácia...
Teším sa na spoluprácu a verím, že sa ľudia nájdu ( pár sa už našlo), a pár aj takých, čo do bodovačky techniky modely dajú...
Ďakujeme za ochotu a podporu... [-o<
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 17 kvě 2018, 17:47

No Ďuri uhadol si...
Podľa mňa je za mnou aktivity až až...ale teraz som už jednoducho mimo aktivnej alebo teda sutazno výstavnej aktivity tak si svoj názor na vec dovolím napísať alebo vyjadriť verejne. A nejde len o vašu akciu...
Každopádne ako som napísal na bodovacku som naozaj zvedavý ako dopadne...ci sa to niekam.posunie alebo sa potvrdí to co som v sobotu vravel aj K. Antalikovi. Radšej by som bol keby vide ta prvá možnosť a ľudia prídu..
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 17 kvě 2018, 18:19

BraňoHerain píše:No Ďuri uhadol si...
Podľa mňa je za mnou aktivity až až...ale teraz som už jednoducho mimo aktivnej alebo teda sutazno výstavnej aktivity tak si svoj názor na vec dovolím napísať alebo vyjadriť verejne. A nejde len o vašu akciu...
Každopádne ako som napísal na bodovacku som naozaj zvedavý ako dopadne...ci sa to niekam.posunie alebo sa potvrdí to co som v sobotu vravel aj K. Antalikovi. Radšej by som bol keby vide ta prvá možnosť a ľudia prídu..

Som rád Braňo, že i keď si k tomuto projektu skeptický, praješ mu... ;-I
Tak dúfam, že sa aspoň prídeš pozrieť, ako tá bodovačka u nás prebieha... :wink:
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 17 kvě 2018, 18:35

Trošku som sa tu rozpísal :grin: a zabudol som zverejniť nejaké fotky ...

Takže pripájam foto víťazov bodovacích kategórii a špeciálnych cien spoločnosti EDUARD – MODEL ACCESSORIES
Absolútnym víťazom a držiteľom putovnej ceny M.R.Štefánika - "Plastik Expert" pre rok 2018 sa stal Miloš Völkl,
gratulujeme... =D> =D> =D>
Přílohy
Plastik-Expert.jpg
Bodovacka-1-72.jpg
bodovacka-1-48.jpg
EDUARD-Propeller.jpg
EDUARD-Jet.jpg
Eduard-Classic.jpg
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZA Model » 18 kvě 2018, 21:05

Boro píše:
Dusan77 píše:......Ale mozes mat zaspinene BVP z cvicenia s relativne novou nezmytou kamuflazou alebo mozes mat rokmi bojov opotrebovavane BVP zo Syrie.. No viac "vyblbnut" sa da na tom syrskom......

Už som to tu nechcel zasierať, ale pri tomto mi nedá sa nezastaviť. Toto je presne ten tisíc rokov obohraný názor ako to, že "viacfarebka je zaujímavejšia", "šedá a zelená je nudná"........ Blbosť jak voda v koši. Jednofarebný model v tmavšom odtieni môže môže mať jemnejšie a uveriteľnejšie spravenú patinu (z hladiska prevedenia) ako hocijaký svetlý model. Ide o to, že to na kilometer nesvieti. A sme zas tam, že nad model sa treba zohnúť alebo nie je všetko zlato, čo sa blyští. Nemôžem predsa pri hodnotení niekoho zvýhodnovať alebo znevýhodňovať na základe odtieňa kamufláže či výberu typu. Preto hodnotím spracovanie, nie to, či model zdiaľky bije alebo nebije do očí, prípadne, či mne osobne je sympatická alebo nesympatická predloha. Model je o detailoch, konštrukčných i povrchových.

Sorry za OT....
ZA Model

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 19 kvě 2018, 07:23

Videonávrat na Štefánikovo krídlo 2018

https://bit.ly/2rTaUfS
Přílohy
DSC_1097 (2).JPG
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

Předchozí