Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

24.3.2018 - O Štít města Jihlavy

Přehled soutěží pro rok 2018
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 24.3.2018 - O Štít města Jihlavy

Příspěvekod Ján Moravčík » 27 bře 2018, 14:52

O štít města Jihlava 2018 - fotografie bojovej techniky a diorám

https://goo.gl/w5fLMh
Přílohy
IMG_7892 (2).JPG
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 28 bře 2018, 11:03

Nedovedu si představit, že bych na soutěžní akci prodejcům něco ukradl. Na to musí být nátura. Docela bych si přál, někoho takového při tom chytit. :angry: Prodejce lituji. Jejich naštvanost musí být veliká.
Aktuálně se probouzím z modelářské letargie :-)
Ve stavbě: úžasnosti z Warhammer 40000.
V přípravě: Asi 20 lodí :-)
Dostaven: hodně všeho možného
https://www.facebook.com/Plastic-Model- ... 4238679552
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 28 bře 2018, 15:01

O štít města Jihlava 2018 - fotografie civilných vozidiel, figúrok, lodí a scifi

https://goo.gl/gavcUZ
Přílohy
IMG_7729 (2).JPG
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milos_cb » 28 bře 2018, 20:07

Skvělá soutěž, perfektní atmosféra, hojně prodejců. O to víc zamrzí kritika na adresu zastupování dětí na soutěžích. Své jsem již popsal při proběhlé diskuzi k Jihočeskému kaprovi 2017. Mám však i do budoucna špatnou zprávu, dětí co se mohou osobně účastnit ubívá. Jestliže není ochota od rodičů zajet si někdy i hodně daleko na soutěž, tak vedoucímu kroužku (aktivnímu) nic jiného nezbude než si ráno pěkně přivstat, během kroužku vybrat soutěžní modely, zabalit je do přepravek a v den konání soutěže vyrazit sám, nebo raději s někým na cestu. Když se zadaří, tak nejede úplně zbytečně a na kroužku rozdá ceny adresátům. V případě, jako byla Vaše soutěž, jsem zde měl i dvě děti s rodiči. Oba chlapci obdrželi odcenění ještě než jsem sám šel pro ceny ostatních. Takže ruce již byly plné a v sále nebylo kam co odložit. Takže suma sumárum jsem odnesl ceny pro tři další děti z kroužku a k jejich spokojenosti odvezl. Za mě jsem měl dobrý pocit až do dneska, kdy jsem chtěl poděkovat pořadatelům. Již nyní nevím, jestli nemám raději vynechat další soutěže, aby se neopakovalo to, co jsem dnes četl. Takže raději do J.Hradce ani nepojedu a nechám to jen na libovůli rodičů.

P.S.
Plastic Planet po ukončení soutěže postrádal M3 Lee od Tacomu a T-55A od Miniartu. Takže nejen na Kaprovi se ztratily modely, ale pokračuje to i nadále. Nenechavci, který toto dělá přeji rychlý neúspěch v jeho podnikání.
milos_cb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šurda » 28 bře 2018, 21:30

Slíbená výsledková listina je pověšena na našem webu.

Najdete ji na tomto odkazu.
http://www.kpmjihlava.estranky.cz
Dokončeno: Arado Ar 234B/N - Dragon 1/72
Na stole: Opel Blitz Maultier - Roden 1/72, Messerschmitt Bf 110D - Eduard 1/72
V přípravě: Focke-Wulf Fw 58C - Special Hobby 1/72, 3,7cm FlaK 43 - MACO 1/72
šurda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 28 bře 2018, 23:33

Podle fotek zase opět Jihlava byla skvělá. Škoda že jsem musel být někde jinde. Takže děkuji všem fotografům co jsem dodali krasne fotky krasnych modelů v moc pěkném prostředi. Tím je pro mne Jihlava vyjímečná. ;-)

Co se týče krádeže modelu to je snad noční můrou každého pořadatele takovéto akce. Sám vím jaké to je z pohledu organizatora. A tak pak muzete mit sebe lepši akci a stejne vam to jeden chmatak proste zkazi.
Proto jsme tento rok přešli u naši soutěže k trochu přisnějšímu sledování našich mazlíčků na stolech. A pokud to dopadne vse tak jak si predstavujeme a zabezpeceni bude fungovat tak snad budeme moci diky nasim sponzorum vypomoci i jinym klubum na jinych soutěži.
Preji tedy Jihlavskemu klubu hodně sil do dalsích ročniku.
S pozdravem
J. Merhaut
KPM Zdice

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman S » 29 bře 2018, 13:56

milos_cb píše:Skvělá soutěž, perfektní atmosféra, hojně prodejců. O to víc zamrzí kritika na adresu zastupování dětí na soutěžích. Své jsem již popsal při proběhlé diskuzi k Jihočeskému kaprovi 2017. Mám však i do budoucna špatnou zprávu, dětí co se mohou osobně účastnit ubívá. Jestliže není ochota od rodičů zajet si někdy i hodně daleko na soutěž, tak vedoucímu kroužku (aktivnímu) nic jiného nezbude než si ráno pěkně přivstat, během kroužku vybrat soutěžní modely, zabalit je do přepravek a v den konání soutěže vyrazit sám, nebo raději s někým na cestu. Když se zadaří, tak nejede úplně zbytečně a na kroužku rozdá ceny adresátům. V případě, jako byla Vaše soutěž, jsem zde měl i dvě děti s rodiči. Oba chlapci obdrželi odcenění ještě než jsem sám šel pro ceny ostatních. Takže ruce již byly plné a v sále nebylo kam co odložit. Takže suma sumárum jsem odnesl ceny pro tři další děti z kroužku a k jejich spokojenosti odvezl. Za mě jsem měl dobrý pocit až do dneska, kdy jsem chtěl poděkovat pořadatelům. Již nyní nevím, jestli nemám raději vynechat další soutěže, aby se neopakovalo to, co jsem dnes četl. Takže raději do J.Hradce ani nepojedu a nechám to jen na libovůli rodičů.

P.S.
Plastic Planet po ukončení soutěže postrádal M3 Lee od Tacomu a T-55A od Miniartu. Takže nejen na Kaprovi se ztratily modely, ale pokračuje to i nadále. Nenechavci, který toto dělá přeji rychlý neúspěch v jeho podnikání.

Za jindřichohradecké pořadatele - velká škoda, pokud nepřijedete. Sami víme, jak to s modelářskými kroužky je a jak je těžké dostat děti na soutěže ...
Roman S

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman S » 29 bře 2018, 13:59

Jinak za mně velká pochvala organizátorům za akci, za důstoné zahájení, svižné vyhlášení ! Za krádeže u prodejců pořadatel nemůže, to neovlivní, s hlídáním modelů je to také těžké, kór, když se model "vytratí" v době, kdy už modeláři začínají balit. Tady už pak jedině zavést výdejní lístky, jako v šatně ...
Roman S

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 29 bře 2018, 14:17

Pro milos-cb: Vůbec nechápu Vaše řádky. Co je špatného na tom co jsem napsal? (Jediné, k čemu mam trošilinku výhradu nemá nic společného se soutěží. A je to zastupování dětí při vyhlašování. Pochopím, že děti, někdy i cizí z klubů nemohou jezdit na soutěže jako dospěláci, ale poslední dobou je to na soutěžích tak trochu epidemie. Nepište mi důvody, znám je. Prostě mi přišlo, že zrovna teď v Jihlavě to bylo nad rámec a opravdu to vypadalo divně.) Jasně píši, že důvody znám. A také vím, co pro kluka, který postaví model znamená cena a gratulace od velkých modelářů. Také mam děti. A to je to, co mi mrzí. Neni to kritika něčeho, co nikdo z nás neovlivní. Bohužel. Je to povzdech. Pracuji ve školství a vím, jaké problémy jsou dnes s rodiči. Pokud k mému komentu této věci máte výhrady a přemýšlíte, jestli kvůli němu jet na další soutěž, je to Váš problém. Vaše reakce se mi zdá opravdu podivná.
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman S » 29 bře 2018, 14:29

Jde spíš o to, že pokud tito vedoucí kroužků nesbalí modely svých svěřenců a nedovezou je na soutěž, tak pak nebude koho hodnotit a vyhodnocovat. Když zastupuje vedoucí kroužku vícero svých svěřenců, co bodují a jsou ocenění, tak by to měla být spíš pochvala, že má tak zdatné svěřence. Ať se to někomu líbí, či nikoliv, když je takový junior oceněn, tak za něj převezme cenu jeho vedoucí a pak mu jí předá. Pokud by se zrušilo "zastupování" tak to pořadatelé mohou dětské kategorie prakticky zrušit ..., jelikož takových "mladých" modelářů, kteří by vydrželi celý den na soutěžích je opravdu minimum. A jejich rodiče, co je na soutěže nevozí,ti nečtou toto modelforum, aby se chytli za nos a něco s tím udělali ...
To je realita ...
Roman S

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milos_cb » 29 bře 2018, 21:54

Já vůbec nereaguji na soutěž v Jihlavě. Soutěž je to pořád parádní a rádi sem vždy jedeme. Ale v poslední době se ty stížnosti na zastupování a přebírání cen dospělím trochu množí a ve výsledku to je jen pruzení které bere motivaci. A místo radosti, že se mladým zase něco povedlo dojde spíš po přečtení některých diskuzí k demotivaci toho dospěláka.
A švihy nebyla to vůbec cílená kritika na Vás, ale povzdech utahaného pedagoga (asi jako ty, ale z Diagnosťáku), kdy v soobotu jedu na pěknou soutěž, v neděli šupky dupky se svěřenci na Kleť :) a ve středu 6ti hodinový maraton ve třech modelářských kroužkách. A s tou mou podivností. Nevím na kolik soutěží měsíčně jezdíte, ale já alespoň na jednu, kdy vezu dětem modely a snažím se je i tím motivovat. Ale až Vám vedoucí kroužků přestanou vozit modely a potažmo i vozit těm úspěčným dětem ceny, tak pak nastane to pravé podivno.
milos_cb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 30 bře 2018, 07:55

Neberu to jako útok na sebe. Ani náhodou. Je to fakt povzdech na smutnou realitou, která byla prostě v Jihlavě hodně vidět. My dva to nevyřešíme. Jsem zvědav na dětský mistrák při Nymburku. Snad si děti budou přebýrat ceny v co největším počtu osobně.
švihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 30 bře 2018, 08:00

Ahoj Miloši,
myslím, že si jen málokdo dokáže představit, co to všechno obnáší zabezpečovat smečku malých modelářů. Každopádně máš můj velký obdiv a doufám že TOBĚ a DALŠÍM dloooouho vydrží mnou nepochopitelný entuziazmus.
A názory, že by proxi v dětských kategoriích měl zmizet je nesmysl. Nebudu omílat již výše vyřčené...prostě to v dnešní době asi jinak nejde.
Moc si přeji aby jsi odvedl mraky dalších modelářských výprav na další soutěže. TŘEBA HNED PŘÍŠTÍ VÍKEND V JINDŘICHOVĚ HRADCI.

Ahoj, Petr
Letecké muzeum Libořezy
https://www.leteckemuzeumliborezy.cz/
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 30 bře 2018, 12:46

Bude to hodne lidove ale musim.ten komu vadi proxi modely na soutezich a tuplem ty detske je u me debil!!ano mozna je to pro onoho cloveka /lidi obtezujici pri vyhlasovani ale pak nebrecte ze neni mladez atd.kluci Jihlavsky tleskam za krasne zvladnutou vystavu a nenechte se znechutit at temahle narkama hnupu tak hajzlem chmatackym.za sebe mohu rict ze je to pro me vzdy cernou murou.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod švihy » 30 bře 2018, 15:48

Předpokládám, že to je na mě. Sice jsem nikde nenapsal, že mi to vadí. Píši, že mam výhrady, tedy spíše smutek, že kluci nejezdí. Takže mi si tu budeme nadávat? Hmm, skvělé. Inteligent se projevil. Takže se narovinu ptám, debilem jste nazval mě?
švihy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2018