Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Moson Model Show 2018

Přehled soutěží pro rok 2018
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Moson Model Show 2018

Příspěvekod Moson Show » 21 bře 2018, 18:58

Usporiadatelia upozorňujú a prosia, aby ste pri registrácii do kolónky CELÉ meno uvádzali celé meno - krstné, aj s priezviskom.
Dnes z desiatich len traja tak urobili - ostatní napísali len priezvisko.
Moson Show

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 22 bře 2018, 12:32

Zaregistrováno, ale je to tedy o nervy. Lituji všech modelářů, kteří to budou absolvovat s více modely :)
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stefan_pasztor » 22 bře 2018, 13:22

Úplne bez problémov...
stefan_pasztor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 22 bře 2018, 18:57

- celé je to lokalizované asi jako čínská polívka. Oceňuju snahu, ale možná by stačila angličtina, ale pořádně. V pohodě, zorientoval jsem se, akorát jsem přepisoval svoje jméno a adresu, až když jsem zpětně zjistil, že systém nezvládá diakritiku
- pole výrobce je povinné, ale hromada výrobců tam chybí, takže jsem u druhého modelu skončil. Žádná možnost "jiné" tam není, ledaže by to bylo to tajuplné "UM"?
- vůbec netuším význam polí "pripevneno k podlozce" a "úpravy". Takle něco zaškrtávám, ale nevím vůbec smysl. Počítají se resiny a lepty mezi úpravy, když byly ve stavebnici? Dokumentace? Jaká? Je povinná? Má smysl ji tahat? K čemu? Komu a kdy ji budu dávat? Bude mi někdo sahat na model (to už tu psal Laco, že bohužel ano, ale při registraci se to nedozvím!)? Má ta pseudobodovačka nějaká pravidla? Jsou tajná? Nebo jsou jen maďarsky?
- co je to "identifikace"?

Zatím jsem to vzdal u druhého modelu. Klidně to vyplním co nejpoctivěji, ale rád bych nejdřív věděl co a proč vlastně dělám. Nebo to tam můžu bez problémou nabouchat jak mě napadne...
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 22 bře 2018, 19:29

Pokusím se ti z mobilu odpovědět na par dotazu.
- “UM” není nic tajemného. Je to výrobce stavebnic rozporuplne kvality.
- “připevněno k podložce” je informace pro rozhodčí. Ti se snaží nebrat model do ruky, ale za podstavec a proto je potřeba dopředu vědět jestli daný model na podlozce drzi nebo z ni muže sjet.
- “úpravy” pokud se vypíší, tak usnadní rozhodčím hodnocení a snad si tím i polepšiš. To samé platí o dokumentaci. Ta se dává přímo k modelu a pokud tvůj model budou rozhodčí hodnotit, tak si ji vezmou k ruce. V Mosoni je v dokumentaci často rozfocena stavba aby bylo vidět co se na modelu vylepšovalo apod.
- “bodovacka” není mi známo jak a co se boduje, ale boduje se v kategoriích master. Pokud budeš model přihlašovat do master, tak chápu, ze te to zajímá, pokud jdeš do hobby, tak to neřeš.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 22 bře 2018, 19:34

dík, já trochu doufal, že to UM je něco jako "unknown manufacturer", v tom případě jsem dopřihlašoval, protože bez vyplněného výrobce mě to nepustí dál a u půlky mých modelů tam prostě výrobce není: MPM (ok, tady ještě můžu dát Special Hobby, s přimhouřeným okem), Sword, Tarangus.
teď jsem teda dopřihlašoval tuplem, protože mi to už při jakémkoliv pokusu o editaci hlásí server error.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 22 bře 2018, 19:49

aha, dobrý, server error jsem nějak překonal a zároveň objevil, že výrobce jde i ručně dopsat mimo výběr z roletky :)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 22 bře 2018, 20:29

Doufám že nic tajného k bodování nezveřejním.
Tohle mám od Davida Bílka:

Hodnotenie modelov

Princíp hodnotenia:

Spôsob zhotovenia modelu (otvorený alebo zatvorený kokpit lietadla, otvorenie montážnych otvorov a pod.) rozhoduje len pri zadelení do príslušnej kategórie a nemôže znamenať výhodu alebo naopak nevýhodu pri hodnotení. Rozhodujúca je obtiažnosť, kvalita a zhoda so vzorom.

Komisia rozhodcov

V každej kategórii sa vyhlasuje 3 členná komisia rozhodcov, pri ich výbere treba dbať na zloženie komisie, aby v nej boli zastúpení rozhodcovia, ktorí disponujú potrebnými modelárskymi skúsenosťami a vecnými znalosťami.

Spôsob hodnotenia modelov určuje organizátor súťaže.

Spôsoby môžu byť:

Hodnotenie pohľadom
Hodnotenie bodovaním

Princíp percentuálneho hodnotenia:

Výber:

Komisia rozhodcov vizuálne prezrie prihlásené modely, čím si vytvorí prehľad o celkovej úrovni.
Komisia rozhodcov premiestni prípadné, omylom prihlásené modely do danej kategórie, do príslušnej kategórie.
Komisia rozhodcov vytvorí skupinu modelov u ktorých sa dá očakávať umiestnenie (cca 6-10 modelov). Jeden súťažiaci môže mať v tejto skupine max. 2 modely, ale obidva modely potom musia byť hodnotené - bodované.

Bodovanie sa vykonáva na bodovacom liste danej kategórie. Komisia rozhodcov sa spoločne rozhodne, ktoré kritéria nebude hodnotiť, ďalej celkový dojem z kategórie a stupne obtiažnosti.
V ďalšom každý člen komisie boduje modely zo skupiny vybraných modelov oddelene, podľa vlastného uváženia.
Rozhodcovia na bodovacom liste hodnotia počtom bodov od 0 do 5 vpísaním X do príslušnej kolónky.
Ak pri konkrétnom modely nie je možné hodnotiť príslušnú kritériu (napr. motor u vetroňa) príslušný riadok sa vyčiarkne.
V prípade úplne chybného vyhotovenia sa pridelí 0 bodov (napr. nesprávna geometria krídiel)
Stupeň obtiažnosti sa musí hodnotiť v rámci príslušnej kategórie (napr. stavba jednoplošníka je jednoduchšia, ako stavba dvojplošníka).
Sfarbenie príslušnej podzostavy modelu sa hodnotí v príslušnom riadku hodnotenia podzostavy, je obsiahnuté v možných 5 bodoch. V riadku kde sa hodnotí farbenie, je hodnotené farbenie hlavných plôch.

Výpočet výsledku

Z bodov pridelených na bodovacom liste sa vytvorí aritmetický priemer (súčet bodov sa vydelí počtom hodnotených riadkov). Získaný výsledok sa vynásobí 20 a zaokrúhli na dve desatinné miesta.
Príklad (101/23)x20=87,82
Z výsledkov všetkých bodovacích lístkov jedného modelu sa vytvorí opäť aritmetický priemer.
Príklad (87,82+69,25+92,14)/3=83.07
Z takto získaných výsledkov sa zostaví poradie a podľa štartovných čísiel sa identifikujú tvorcovia modelov.
Přílohy
repulo_2012_pontozo.xls
(53.5 KiB) 22 krát
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Moson Show » 22 bře 2018, 20:52

Problémy pri registrácii som oznámil ďalej, ale ako vidím už sa to vyriešilo. Ja sa na to prakticky neviem pozrieť, lebo súťaže sa nezúčastňujem, tým pádom nie som registrovaný a preto som odkázaný na skúsenosť iných.

@ Andy: nič tajného si neprezradil, ten to elaborát som sem už v minulosti niekoľkokrát dával.

Moson Show

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 23 bře 2018, 05:27

V tomto případě ti moc děkuji za vysvětlení jak se v Mošoni boduje ! :hurray:
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kraken135 » 25 bře 2018, 21:23

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda letos pořádáte i soutěž Poháry EU. Pokud ano, je registrace až na místě
?
Předem děkuji
kraken135

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Moson Show » 25 bře 2018, 21:56

Zdravím.
Séria súťaží Pohár EÚ bola po zániku súťaže v Poprade a odstúpení ďalších poriadateľov zrušená.

Moson Show

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 26 bře 2018, 10:54

Dobrý deň. Kde nájdem zoznam predajcov?
Ďakujem.
Mit donnernden Motoren, So schnell wie der Blitz, Dem Feinde entgegen, Im Panzer geschützt. Voraus den Kameraden, Im Kampfe ganz allein, Steh'n wir allein, So stoßen wir tief In die feindlichen Reihn...
BR214

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 26 bře 2018, 11:10

http://www.mosonshow.hu/?p=8043
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 27 bře 2018, 04:59

Ďakujem
Mit donnernden Motoren, So schnell wie der Blitz, Dem Feinde entgegen, Im Panzer geschützt. Voraus den Kameraden, Im Kampfe ganz allein, Steh'n wir allein, So stoßen wir tief In die feindlichen Reihn...
BR214

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2018