Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zrušte u svých soutěží kategorii "Ostatní"

Přehled soutěží pro rok 2018
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Zrušte u svých soutěží kategorii "Ostatní"

Příspěvekod zbynek.skopan » 17 pro 2017, 14:00

Randalf píše:3. chystáme 22.ročník Kitshow v Kopřivnici a kategorie ostatní vždy byla a vždy byla obsazená, takže nic se měnit nebude.

od vašeho člena Milan Kubáň http://apolo.koprivnice.org/clenove.htm se na mě sneslo zde na foru tolik hnoje, že to muselo být odmazáno adminem, a to jen kvůli tomu, že jsem se podivil nad souběhem vaší akce s jinou v ČR. (pár let dozadu) Takže neboj ( když už mě po bolševicku tykáš) k vám přes 3/4 republiky nepojedu ani náhodou, i kdybyste měli spoustu speciálních kategorii.
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 17 pro 2017, 14:10

vrog píše:Sehnat základnu modelářů, kteří přislíbí účast a přijedou a zlegitimizují svojí účastí existenci nové kategorie.
Pochybuji, že bez nabídnuté ruky soutěžících/vystavujících modelářů pořadatel vypíše kategorii naslepo.

No právě v tom byl smysl úvodu.
Prostě se domluvit s partou .. dáme vám stoly přijedete?
navíc někde mohou byt třeba auta, jinde třeba sci fi, tím se Vaše akce stane mimořádnou a přitažlivou.
Určitě to nejde jen tak asi to má smysl 1. zkusit. 2. včas se domluvit.

vrog píše: To si nikdo netroufne, nikdo nechce plýtvat prostředky, které má (tak silně omezené).

Ne všude jsou třeba k tomu vhodné prostory a pak stojí za to zamyslet se počty kategorii zúžit.
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 17 pro 2017, 15:21

zbynek.skopan píše:
Randalf píše:3. chystáme 22.ročník Kitshow v Kopřivnici a kategorie ostatní vždy byla a vždy byla obsazená, takže nic se měnit nebude.

od vašeho člena Milan Kubáň http://apolo.koprivnice.org/clenove.htm se na mě sneslo zde na foru tolik hnoje, že to muselo být odmazáno adminem, a to jen kvůli tomu, že jsem se podivil nad souběhem vaší akce s jinou v ČR. (pár let dozadu) Takže neboj ( když už mě po bolševicku tykáš) k vám přes 3/4 republiky nepojedu ani náhodou, i kdybyste měli spoustu speciálních kategorii.

1. Apollo nemá organizačně s Kitshow nic moc společného a své účty s Milanem si musíš vyřídit sám
2. Kitshow je celou dobu pořádání ve stejný termín a to je první víkend v květnu
3. Víš vůbec, s kým a kde se bavíš? Tykáme si asi tak +/- 15 let, máš v tom bordel a bolševika si laskavě narvi do řiti
4. Kam pojedeš je tvoje věc, nikdo ti nic nenutí...
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiroSurin » 26 pro 2017, 14:49

A čo tak si dať do propozícii podmienku. Kategória bude oceňovaná iba ak v nej bude viac ako X modelov od X modelárov alebo podobne. Napr. min. 4 osoby dovezú svoj model do kategórie ak ich bude menej tak sa nebude kategória hodnotiť.
ObrázekMiro Šurin

1:32 - Supermarine Spitfire HF Mk.IXc, ML148
1:48 - Mig-21MF 7702
1:72 - Spitfire LF Mk. IXc, Aero L-29 Delfín, Harrier GR Mk.7 ZD404, F-16CJ Block 50, MiG-15bis (3934), MiG-29A 9.12 PAF, Aero L-39C Albatros
1:144 - Mig-21MF PAF 7809, MiG-21MF [7701] CZAF, MiG-15bisSB (3137), MiG-15 (NO-37), Spitfire Mk. IXe
MiroSurin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 26 pro 2017, 15:01

Rizoto píše:A čo tak si dať do propozícii podmienku. Kategória bude oceňovaná iba ak v nej bude viac ako X modelov od X modelárov alebo podobne. Napr. min. 4 osoby dovezú svoj model do kategórie ak ich bude menej tak sa nebude kategória hodnotiť.

To je už skoro všude.
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 26 pro 2017, 20:54

zbynek.skopan píše:..období, kdy bychom při zapalování 4 svíček na adventním věnci nebo 9 na menoře..

Menora je sedmiramenný svícen a symbolizuje něco jiného než zjevně myšlená devítiramenná Chanukija.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 03 led 2018, 12:57

Tak já Zbyňka naprosto chápu.Taky se mi nelíbilo,dávat loďě vedle aut,scifi,papíráků a bůhví čeho ještě.To samé jsem slýchal od autařů,zatímco o kus dál jsou kategorie,jako Bf 109 100x jinak,letadla s jednou,dvěma vrtulema apd.Snad už chybí jen kategorie Bf stojící z leva a stojící z prava. :) No ale to už je záležitost šlechty. Nicméně jak říkají jiní,je to věc pořadatele a já se už naučil,na ty akce nejezdit.S pumpařkou neš..chodim a od sebe například do Stodu pojedu 3 hodiny,abych tam našel kategorii ostatní,na ploše 1m a vedle 5m prázdných stolů.Pokud se jedná o přívlastek soutěž a neumožní se podmínky,tak se nemůže nikdo divit,že se tam nic nesejde.On taky žádný Český sportovec nepojede někam do Japonska za svý,na jakousi benefici . 8-)
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 04 led 2018, 07:30

to Lavi přítelkyně mě to vysvětlila menora je ze slova ner -lampa symbolem je 7 ramenná připomínající Mojžíšův keř. chanuková menora nebo-li chanukjia má 8 ramen dny -- makabejcí a 1 zapalovací .. to je problém v tom že ona čte Tóru a já husita s kořeny až v 16 století čtu Bibli kralickou... :grin:

to miloš K. ano je to tak

myslím si, že pokud na to nemají lidi, kteří by posoudili "minoritní" kategorii, je lepší kategorii nevyhlašovat, nebo zvolit jinou formu.

jinak obludnější variantu mají leckde na Slovensku ( spojená děti a dospělí) asi nepocítili nikdy tu trapnost už jen když člověk pokládá svůj model vedle děcka a když se mu podívá do očí... to by pak nejradši strčil model zpět do krabice.. občas se mě to daří zachránit tím že dám vlastní speciálku abych si nepřipadal trapně.
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 04 led 2018, 15:12

No ja myslim ze jedine co sa da s tym spravit je, ze by sutazilo viac ludi a aby nosilo viac modelov.
Bohuzial mam ale skor pocit, ze sutazi cim dalej tym menej ludi a rastie len par sutazi kde chodia spriatelene zahranicne kluby.
Nedavno bola po Mosoni dost vasniva diskusia o sutazeni ,kde myslim ze vacsina ludi na sutaze sutazit nechodi popripade prinesie 1 model zo 5 co za rok spravil.. Par ludi sa dokonca vyjadrilo ze je prilis dobrych na to aby chodili na lokalne sutaze :p
Co je skoda. Takto upada aj velkost sutaze, kvalita a aj kategorie su okliestene.
Aj ked myslim ze kategoria ostatne je naozaj skor na srandu a aspon tie hlavne aj ked mensie ako auta, lode, sci-fi by zastupene mali byt.
Lebo potom je to zacarovany kruh, lebo ak tam nie su, tak do nich ani pripadni zaujemcovia model nedaju a teda ani tam mozno nepridu ak nemaju aj model v riadnej kategorii a dookola
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 08 led 2018, 20:59

Jsou soutěže, kde je třeba minimum aut. Tak co s tím udělat( když jsem si předsevzal, že rok a je model mimo soutěž)? Napadlo mi, že budu jezdit se vším, co mám. Jen modely, co nesoutěží, si označím. Je to taky (a hlavně) výstava, kam se chodí lidi dívat na práci jiných a platí za to pořadatelům vstupný, tak proč by si nekoukli na modely, co už mezi námi známe? Nejdřív teda počkám, až soutěžící dají soutěžní modely.
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 09 led 2018, 15:54

Za sebe mohu říct, že pokud na některé výstavě není kategorie lodě, tak sebou žádnou lodičku neberu. Právě proto abych nebyl v kategorii ostatní. Ani nevím proč, nejspíš proto, že chci vyhrávat a v kategorii "ostatní" je někdy moc velká konkurence :grin: :lol:

Ale jinak mi posuzování jestli je lepší figurka/auto/papírový Karlštejn nevadí, naopak mně osobně přijde současné dělení na kategorie a měřítka nevhodné!
Třeba, jak tu píšete, kategorií letadel jsou mraky, ale stejně dojde k tomu, že musíte porovnávnat v jedné kategorii neporovnatelné, třeba v 1/144 JamboJet vedle Fokkeru E.III. Nebo v lodích metrovou monstrozní plachetnici s ponorkou 1/700...

Já bych dělil kategorie třeba podle velikosti, složitosti. 8-)
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 10 led 2018, 14:35

Stačí sledovat speciální ceny klubů a hned je všem jasné,co je v modelařině tzv. in.Případně si pročíst kategorie jednotlivých soutěží.Jeden by žasnul,jak se dá rozdělit kategorie letadel na atomy.U nás je zažita především historie a moderna v podání čehokoliv ze vzduchu,vody nebo země,jde stranou.Zakže můžete postavit sebevíc odpovídající loď,ale stejně většinu zaujme průměrný Spit nebo T34.Vyjímku tvoří lodě,které byly za války ve službě tejden a nikdy je nikdo pořádně neviděl,ale všichni vědí,kolik měla nejtů :lol: Jsou ale z války,tak tomu všichni věří.V soutěžích ale jako jediný lodím vychází vstříc HornetCup,ale ruku na srdce,kdo z vás tam s loděmi jezdí?5 nebo 8? :( Já se naučil jezdit tam,kde tomu rozumí a pokud se s lodí s prominutim se.u,tak jezdim tam,kde to i ocení.
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IPMS Nymburk » 12 led 2018, 11:16

K modelům lodí: na letošní Kit Saloon Nymburk chystáme rozdělení dříve jediné kategorie "vodní a podvodní plavidla" na dvě samostatné kategorie "lodě" a "ponorky". Protože jsme už před lety upustili od pořadí 1., 2., 3. a ocenění v jedné kategorii udělujeme i více než třem modelům, budeme letos připraveni ocenit modely i podle druhu, takže konkrétně v kategorii "lodě" může být oceněna plachetnice, křižník, letadlovka, výletní loď apod. Pochopitelně za zohlednění kvality příslušného modelu.

Obdobně budeme za výše uvedeného systému hodnocení postupovat v kategoriích pozemních dopravních prostředků. Samostatné kategorie budou "automobily civilní bez rozdílu měřítka", "automobily závodní + formule bez rozdílu měřítka", "motocykly bez rozdílu měřítka" a "ostatní pozemní dopravní prostředky bez rozdílu měřítka (kamiony, autobusy, nákladní vozidla, traktory, bagry, jeřáby apod.)" .
IPMS Nymburk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 12 led 2018, 16:47

U akcí jako Nymburk je takové dělení "miniritních kategorii" dnes naprosto legitimní...
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 12 led 2018, 22:57

Mě Nymburk soutěžně "odkojil" ještě v Dělnickém domě a jsem rád za takový přístup.statně pojem loď či plavidlo,je dnes již dost relativní pojem.
Miloš K.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2018