Rok 2019 je asi ve znamení uzavírek. Takže kdo chce jet vlakem, a nevadí mu 15 minutová procházka na 1,5km, tak neprohloupí. Silniční doprava je letos docela krušná, proto věnujte pozornost mapce. Klíčová ulice Litomyšlská, po které standardně přijíždějí všichni od Hradce/Prahy, je kompletně zavřená. Uzavírka značená ŘSD je docela naprd, takže sem si dovolil nakreslit vlastní. A když jsme u toho, všem co pojedou přes Hradec, doporučuju ztama nejet přes Vysoké Mýto (je to tam rozkopané mezi VM a Litomyšlí) a navíc je rozkopaná celá Litomyšl, takže je lepší jet z Hradce přes Týniště, Kostelec a Ústí nad Orlicí. Příjezd od Ústí nad Orlicí, Svitav a Landškrouna je bez problémů. Až na malé zpoždění na ulici Riegrova, bo se občas na silnici pracuje (už rok...). Sou tam semafory, ale dá se to objet přes náměstí. Ale to spíše pro prostředí znalé. Pokud nevěříte navigačním schopnostem, držte se prostě hlavní silnice. Váš cíl: Skalka 1692, 560 02 Česká Třebová; GPS: 49.9072214N, 16.4459478E
Legenda: černě - zavřený klíčový úsek na ulici Litomyšlská červeně - objížďka ze směru Litomyšl, dále pokračujte po červené modře - ze směru Ústí, po příjezdu do města prostě jeďte furt rovně a u kebabu, lehce pod kopcem, točte doleva vzhůru podél schodů zeleně - ze směru Svitavy/Landškroun, po příjezdu do města stále rovně po hlavní, projedete světelnou křižovatkou rovně, trochu do kopce a u kebabu zahněte vpravo podél schodů.
Dobrý den... Bohužel mě termín zhavaroval na dalších rodinných aktivitách. Prosím mohl by někdo kdo pojede z Prahy převzít krabičku s cenami a předat vrogovi. Ideálně ve čtvrtek nebo v pátek dopoledne v Praze dojedu kam bude potřeba. Zbynek.skopan@seznam.cz
Na Vehiklu bude vyhlášeno další kolo námořní regaty, tentokráte o cenu Rozvodí tří moří. A také se můžete těšit na originální L39 z tygří letky. Jakože 1:1, prostě originál.
Děkuji pořadatelům za krásně strávenou sobotu v Třebové. Nové prostory tuhle soutěž zvedly o 100%, hezké prostředí, dost místa a hlavně spousta světla. Ne aby vás napadlo se vrátit zpátky do temného sklepa. Bylo u vás moc fajn, za rok se budu těšit.
Pěkná výstava, moc se mi líbílo v nových prostorách SPŠ, soutěž to určitě pozvedlo, jen za rok přidejte stoly pro nás automodeláře. No a zase vím o perfektní restauraci, které služby určitě využijeme při našich cestách přes město, ještě teď mě bolí pajšl z přecpání.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn „Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Díky pořadatelům a doufám, že se toto stane novým standardem a nebudete se stěhovat zpátky do kulturáčku, ono hospoda přímo u huby není všechno zlato co třpytí. Nové prostory jsou super, spousta místa a kdyby nebylo ošklivé počasí tak ani nejsou potřeba lampy, už jen ta okna ze dvou stran udělají svoje . Musím pochválit i akustiku a ozvučení, konečně jsem při vyhlašování rozumněl a slyšel vše. Ostatně díky nové lokaci jsem se konečně podíval i do samotného města a doporučená restaurace Eva, no to je sakra paráda
Pořadatelům patří dík za tradičně odvedený kus fajne roboty, nebo spíš betélné hokny jak se řiká u nás v Šalingradu...S výběrem téhle lokace prostor a s nimi souvisejících rozdílů oproti minulým ročníkům jste se posunuli o několikerý level výš - pokud to budete pořádat za rok na stejným místě, nebude to mít chybu