Petr Schickl, prostý lepič...
člen štětečkové galaxie č.50
člen štětečkové galaxie č.50
Jouza píše:Jo jo Michale, hodně diskutujeme, málo stavíme. Ale pěkné kousky tam jsou letos. A je fajn, že dorazili Eduardi. Zase peněženka trpěla
Rapier píše:Na akci jsem byl stejně jako v minulých letech (tentokrát bez rodinky) a bylo poměrně nepříjemné vidět prázdné stoly. Tedy ne, že by tam nějaké ty modely nebyly ale i účast prodejců byla nižší než minulých létech (jako např. Válka.cz, apod.) Ve figurkách a technice 1:72 nebylo prakticky z čeho vybírat.
Rapier píše:...
Shodou okolností o týden později jsem se náhodou potkal na pivku s člověkem co tam dříve jezdil vystavovat a soutěžit (a dokonce vyhrál). Nadhodil jsem otázku proč ten úpadek?
Odpověď zněla (pořadatelům prodávám tak jak jsem to slyšel, věřím, že to bude konstruktivní kritika a možná důvod k zamyšlení co lze zlepšit):
1. po 20 ročníku (prý cca 3 roky zpět) kdy stará garda co to pořádala předala otěže mladší gardě, s tím souvisí, že dříve tam jezdili lidé z celé ČR, Slovenska, Maďarska, Polska, Rakouska a jiných zemí, protože pořadatelé jezdili na jejich soutěže a tak podle vzorce: tys byl u nás, my jedeme k Vám byla účast hojnější. A byly tam doprovodné akce veteránů, klubů vojenské historie, AČR, hasiči, policie, apod.
Rapier píše:2. byly zrušeny mraky kategorií, což prý vede k tomu, že poslední 3 roky vyhrávají stále ti sami lidé, nováčci nemají šanci a spousta kategorií byla sdružena v jednu, já si např.: všiml že 1/144 bylo s 1/72 ale pokud jsem se spletl tak mě prosím ihned nekamenujte. Dříve prý byla šance být na bedně a nějaké to místo získat.
Rapier píše:3. v zahraničí prý je nyní běžné, že se modely hodnotí dle bodů (a existuje mraky kategorií a podkategorií), a není problém aby v řekněme 1:72 moderních letadlech po roce 1990 bylo klidně z 50 modelů 10 bodově stejných a všech 10 na prvním místě. Na otázku jak řeší ceny: zápisné třeba stovku, dvě na ceny v počtu více účastníků, více peněz na ceny.
Rapier píše:4. v reakci na to co se na Beskyd Kit Show stalo prý vznikla v Ostravě soutěž o níž jsem neměl ponětí a to Battle of Ostrava (už bude třetí ročník?)
Rapier píše:5. prý lidé co byli vítězové, to po uveřejnění fotek na facebook apod. nerozdýchali jak četli tu kritiku v komentářích. Slovy toho co mi to celé povídal, to bolelo i jeho osobně a jeho kamarád co staví techniku v 1:35 na půl roku přestal kvůli tomu úplně modelařit (ale letos tam byl). Je fakt, že pokud něco umíme v ČR dobře, tak je to, no vy víte co.
Rapier píše:Jsem si vědom co to tady asi teď rozpoutá, jak jsem slyšel tak prodávám. A doufám, že to organizátorům pomůže do příštích ročníků.
Abys začal u sebe, tak chtěl jsem prezentovat letos historický wargaming v 1:72 (20 mm) ale narazil jsem na nezájem mých kolegů z "klubu", měl jsem v úmyslu prezentovat hru ale bez spoluhráče je to obtížné.Příští rok zkusím něco vystavit na vlastní pěst. Soutěžit nebudu na to nemám, na rozdíl od mých dvou kolegů wargamerů/modelářů, kteří by se troufám říci nemuseli za své modely stydět ani v konkurenci.
Abych to zakončil pozitivně: kdyby každý do Kopřivnice přinesl to co má doma nestačil by Vám sál. Ale moc bych rád viděl soutěž/výstavu v kvalitě jako před léty.
Randalf píše:2. byly zrušeny mraky kategorií, což prý vede k tomu, že poslední 3 roky vyhrávají stále ti sami lidé, nováčci nemají šanci a spousta kategorií byla sdružena v jednu, já si např.: všiml že 1/144 bylo s 1/72 ale pokud jsem se spletl tak mě prosím ihned nekamenujte. Dříve prý byla šance být na bedně a nějaké to místo získat.
Jan Koliba píše:Randalf píše:2. byly zrušeny mraky kategorií, což prý vede k tomu, že poslední 3 roky vyhrávají stále ti sami lidé, nováčci nemají šanci a spousta kategorií byla sdružena v jednu, já si např.: všiml že 1/144 bylo s 1/72 ale pokud jsem se spletl tak mě prosím ihned nekamenujte. Dříve prý byla šance být na bedně a nějaké to místo získat.
Nebyly, jediná změna za poslední roky bylo sloučení techniky 32 a 48 a skončily poháry EU, jinak je vše stejné.
Byly osekány i figurky a dioramata ne ?
Urcite si vazim snahy udrzet tuhle soutez, ale nestalo by za uvahu trochu zapracovat do pristich let na propagaci ? Třeba kluci z Třebové to mají super viewtopic.php?f=940&t=125525
Dát plakáty měsíc před akcí je málo, propagace na FB taky slabá.
Dalsi vec je ze akce je na dva dny, to taky spoustu modelaru odradi..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník