Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2019
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2019 +Mistrovství ČR seniorů v plastikovém modelářství

Přehled soutěží pro rok 2019
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2019 +Mistrovství ČR seniorů v plastikovém modelář

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 29 zář 2019, 14:01

ladinek píše:Zdravím , v Lysé jsem byl poprvé a taky naposledy.
V rakousku vystavující neplatí vstupné , akce dva dny. Jeden borec se divil ,že se platí startovné v soutěži. 2 eura na dva dny.
V sig u nás 150 kč na 1den , no prostě super. cca 5 eur.
ladínek

Eday je mi u prdele ale ten esteraijch jako myslíš vážně?
Neplatis vstupné ale startovné. Dvě éčka za model. Privezes jich deset a dáš dvacet éček? To je ok? Motivace vozit modely na soutěž? To určitě. Přijde mi to jak Hospoda na mytince...
Udělali jsme soutěž, ale začali nám tam jezdit lidi.. :(
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 29 zář 2019, 14:41

Čistě můj názor,dlouhý,tak frázisti nečtěte.

Tak přidám taky svůj dojem z pohledu neješitného modeláře a běžného návštěvníka.Popořadě:Parkování:Stím nikdo nepočítal,že to zavřou,ale kdo není líný,ten se projde.Za ty měsíce u lepení,to nikomu neuškodí.Pravda můžeme přijet vlakem,ale ruku na srdce,kdo jede vlakem z druhé strany Česka,ten se bez toho "baťůžku" neobejde.Na to již po několikáté navazuji na nějaké chybějící záchytné šatny jako na plesech.Jen si představte,že by tam ty šatny nebyly....Že na to není?....Nejsem i.iot,vidím,v jakých sumách se tam všechno zboží pohybuje.Prodejci jsou živnostníci,tak jim přiražte 2 stovky a pak dejte dvojku nějaký brigádnici v koutě za to,že tam u toho bude a bude ráda.Je to tak jednoduchý,jako udat F 14 od AMK s rozdílem EFEKT/ZISK.Vezmu li jako příklad,že jedu 300 km a chci vzít kočku i synka,tak to nejde jen se šrajtoflí v pravé kapse a telefonem v levé. Mě stačila igelitka(Ale proto ,že se můžu doma otočit i 3x za akci).Občerstvení dostačující,jen k ulevení nohám toho je málo.WC a to je horší...U hlavního vchodu jsou taky záchody.Pokud byly otevřené,tak mě opravte.Co mě ale štvalo,že i modeláři zvučných jmen,co se 100 let neviděli,se rozdebatili uprostřed uličky,kde chodí lidi ve velkym počtu,nebo u modelu o který je zájem.To se fakt neumíte postavit někam bokem?Potom nadávejte na batohy nebo kočárky....Ono pokud je něco pro veřejnost,tak s tím vším musíte počítat,ale slušnost je jiná věc.Jen jednodenní akce pro tyto prostory je fakt škoda a ještě lepší by to bylo v létě ohledně toho kam vyrazit,ale to už by byl můj rozmar.Občerstvení a to víno ve výstavních plochách...to by taky mohlo být jinde.Vstupné,poplatky apd.....Si děláte p..el?Řešíte stopadesátkorunčeských a pak tam nakoupíte za 3 litry?Tam už chybí jen čecháčská vlaječka....Kdyby mě před 30 lety jako slintajícího 10letého kluka u regálu napadlo,že takhle bude vypadat pozadí duševního daru,který nás všechny popoháněl a motivoval,tak jsem se dal radši na kaktusy...Takže akci hodnotím tak,že líp to organizačně v Česku ani nejde,ale vše je jen o lidech.
5 Toytoyek a podprdelník s sebou (do baťůžku :lol: )a je to ok.Vím,že některé věci patří jinám,ale pan Šulc si to třeba najde.
Tak a teď do mě.... :lol: Nemám "jméno" a ani ho k výhodám nepotřebuji 8-)
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 29 zář 2019, 14:45

Vážení kolegové. Děkujeme všem za účast, neboť bez Vás nemá žádná akce smysl. Ne vše se vydařilo, jak jsme si původně naplánovali, ale drobné problémy se nám snad podařilo v průběhu akce vyřešit ke spokojenosti všech. Na stolech v kategoriích HOBBY jste mohli vidět 1257 elektronicky přihlášených modelů a několik desítek dalších od modelářů, kteří se přihlásili v sobotu na místě. MASTERS se zúčastnilo celkem 79 modelů ze 100 přihlášených. Chtěl bych zde poděkovat libereckému klubu, kteří se rozhodli podpořit málo obsazované kategorie a přinesli 12 modelů v kategorii "Ponorky". Klubových výstavek bylo celkem 35 a na jejich stolech se nacházelo celkem k sedmi stovkám modelů. Celkem bylo přes 400 soutěžících. Tímto je letošní e-day neúspěšnější za svoji historii
Doufáme, že nám zachováte věrnost a že příští rok se zúčastníte v ještě větším počtu. Stolů máme, jak jste viděli, dost :)
A nyní k výsledkům:

Mládež

Výsledkovka Mládež.pdf
(383.82 KiB) 130 krát

HOBBY

Výsledkovka dospělí.pdf
(419.47 KiB) 721 krát

MASTERS

Výsledkovka.pdf
(392.75 KiB) 606 krát

Buď kit!
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vory » 29 zář 2019, 16:10

Zdravím , souhlas s Zdeňkem Fabíkem . Měl to Eda nechat a na příští rok to upřesnit . Např. 10 vstupů na klub volno.
A neměnit pravidla pár hodin před akcí. Tak to vypadá opravdu že jde jen o prachy …. a že , jde jen o peníze .
Jinak pohoda krásná akce.
Petr ,,vory,, Vorobok 8-)
vory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dider » 29 zář 2019, 16:50

Předem velká poklona firmě Eduard za organizaci. A vůbec za vše, co dělají.
Můj poslední Eday byl kdysi někde v Butovicích a byl jsem celkem šokován jak to narostlo. Modelů, a krásnejch požehnaně, prodejců taky, fajn lidi, super vstupenka a navíc Tomcat od AMK! 8-)
Za sebe, asi největší "překvapení" byl ten nákupní shon. Až jsem se bál, že to úřady přijdou zavřít jako nákupní plochu větší jak 200m otevřenou na státní svátek :) No utratil jsem taky mnohem víc, než jsem chtěl. Ale vůbec nelituji, bylo z čeho vybírat.

Pár konkrétních postřehů:

1. Hodně lidí, málo místa. Osobně mi trošku vadilo, že modely a prodejci jsou takhle pohromadě. Těch prodejců bylo fakt hodně, určitě zabrali víc místa než modely a možná by stálo za to je dát do druhé haly. Nějak tu tvořivou a nákupní zonu víc oddělit. Na koukání modelů by byl klídek a nebyli by tak trochu "ztracené" v té mele což mě osobně přišlo trošku škoda. Ale aby to nevyznělo špatně, prodejci jsou vítání!
  1. Souhlas, že by to chtělo víc prostoru, kde si člověk na chvíli sedne, dá kafe, pokecá s kamarádem
Jinak Lysá super. Nechal jsem auto v Počernicích a vystoupil pomalu rovnou v hale. TOP.
WIP: Mig 21 1/48 Eduard

HOTOVO
F-14A 1/48 Tamiya viewtopic.php?f=6&t=147907
EA-18G 1/48 Italeri viewtopic.php?f=6&t=145122
Mig-29 GWH 1/48 viewtopic.php?f=19&t=138116&start=15
L-29 Delfin ASR Eduard WE 1/48 viewtopic.php?f=6&t=133326
Mig-21MF ASR Eduard WE 1/48
dider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod handz » 29 zář 2019, 18:28

Tak pro mě to byla první taková akce (když nepočítám olomoucký for models...) po 20+ letech a jsem vcelku nadšen. Nabídka zboží velká, slevy, výprodeje a hlavně ta možnost si vše "osahat" - prostě super. Občerstvení fajn, na wc jsem nepotřeboval. Za mě je trochu nešťatná ta lokalita kdyby to bylo přímo v Kolíně bylo by to lepší, ta cesta do Lysé a zpět do Kolína a pak domů už je taková otravná (Jsem z Olomouce) Určite by to chtělo něco jako odpočinkovou zónu pro relax a pokec. 150.- jako vstupné je OK, horší je cesta tam a zpět samozřejmě.
handz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jokoha » 29 zář 2019, 19:50

petrous63 píše:Myslím si, že oproti loňskému roku se soutěž posunula o velký kus dopředu a opět začíná zaujímat v soutěžích České republiky prim.
Jen mě mrzí, že v kategoriích letadel je mnoho sekcí, kam kam může modelář svůj kousek zařadit, ale pak je kategorie technika, kde si teda modelář moc nevybere a sekce jsou spojené do kolová, pásová, polopásová, neobrněná a takto je to stejně i v obrněné. Spoustu modelářů to otrávilo a přestali jezdit. U takto velké a reprezentativní soutěže bych čekal více kategorií. Jinak chci poděkovat všem organizátorům za skvělou práci. Dík moc. Petr Urbánek, KPM Medvědi.
a ještě pár fotek- odkaz:
https://photos.google.com/share/AF1QipM ... RKQUVnSW5R

Parádní fotky, díky!
Jokoha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 30 zář 2019, 05:32

Teda, tady je nějak klidno. Že by se blýskalo na lepší časy?
No, já jsem letos navštívil E Day po několika letech pouze jako návštěvník, čili jsem dorazil až okolo dvanácté a kolem pokladen jsem prošel volně. P-51 je nádherná a jelikož jsem letos nikde neviděl žádné provalení vstupenkového modelu předem, bylo to opravdu příjemné překvapení.
Co se týče haly, nemám jí asi co vyloženě vytknout, až na šatnu, která by opravdu bodla. Když jsem vyrážel na nádraží, bral jsem si ještě kabát i svetr a nemít na místě přátele u stolů, opravdu vážně bych šatnu postrádal.
Stejně tak se mi zdálo, že přes otevřené dveře do všech stran v hale moc necirkuloval vzduch, ale s tím se při tak ohromném množství lidí musí počítat. Mohlo by tomu pomoci již navrhované rozdělení prodejců a výstavní části. Chápu, že ne vždy je to asi proveditelné, ale díval jsem se, že i venku byly použitelné prostory, takže kdyby alespoň část stánků byla venku, jedině bych to uvítal. Modely se totiž mezi prodejci tak trochu krčily.
Jinak dostupnost je za mě v pořádku, z nádraží pár minutek volné chůze.
Sice nejradši vzpomínám na garáže Butovice, ale uznávám, že to je čistý sentiment a nové prostory akci sluší. Tak hodně zdaru do dalších let.
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 30 zář 2019, 06:38

E-Day 2019 - REPORT Štefana Pásztora + fotografie lietadiel

http://bit.ly/2otkXtc
Přílohy
2 (2).jpg
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 30 zář 2019, 07:40

Dovolím si drobné poznámky k dvěma připomínkám.
1) Oddělení prodejců a modelářů do dvou hal. Vezměte v potaz, že pronájem jedné haly na jeden den jsou náklady v řádech nižších statisíců.
2) Umístění prodejců venku. Případně jen za pěkného počasí. No, třeba v sobotu bylo chvíli hezky ale chvílemi pršelo. Už vidím, jak budou prodejci nadšeni, že jim venku prší na knihy a krabice modelů. A ani party stany nejsou řešením, stačí aby k tomu fouknul vítr...
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jbr » 30 zář 2019, 08:12

Přetlak prodejců vám příští rok dost možná vyřeší EET. Co jsem se bavil s několika dalšími menšími výrobci, kteří spadají také do 4. vlny a doteď tedy EET mít nemuseli a na akce jezdí sporadicky, tak všichni ve shodě prohlašovali, že než pořizovat hardware na EET kvůli jedné dvěma akcím ročně, tak se radši na prodej na akcích vykašlou a budou prodávat jen přes svůj e-shop/distributory...
jbr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 30 zář 2019, 08:35

Za mě opět povedená akce... Přiřadil jsem si pár obličejů k nickům tady na MF a to je pro mě osobně nejvíc důležitý. Potkal jsem
staré známé, trochu pokecal, něco utratil a zmizel. Mustang mě nechal chladným a aspoň se to v hale trochu vylidnilo. Malou
připomínku bych měl ke stánku Eduard, kde fronta lidí čekající na zaplacení stojí přímo u polic s modely. Procpat se tam, vrážet
do lidí a stokrát opakovat "pardon" nebo "dovolíte" není moc dobrý. Chtělo by to trochu přeorganizovat, ale jinak OK.

Nejvíc mě mrzí, že si člověk naplánuje, s kým pokecá, na co se podívá atd., ale z toho všeho nakonec uskuteční tak třetinu. Čas
je vražedně neúprosný a rozkrájet se jeden taky nemůže.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dider » 30 zář 2019, 10:09

Marek Mincbergr píše:Dovolím si drobné poznámky k dvěma připomínkám.
1) Oddělení prodejců a modelářů do dvou hal. Vezměte v potaz, že pronájem jedné haly na jeden den jsou náklady v řádech nižších statisíců.

Jasne, stalo by to vic penez, ale tak to snad neni argument ale spis otazka rozpoctu a planovani? Lidi bylo hodne a troufam si rict, ze tohle by byla investice do budoucna.
Jen jsem chtel napsat, ze to byl tak trochu vic veletrh nez vystava a kdo se chtel koukat na modely, tak si to zas tak moc neuzil. A prislo mi to trochu skoda.
WIP: Mig 21 1/48 Eduard

HOTOVO
F-14A 1/48 Tamiya viewtopic.php?f=6&t=147907
EA-18G 1/48 Italeri viewtopic.php?f=6&t=145122
Mig-29 GWH 1/48 viewtopic.php?f=19&t=138116&start=15
L-29 Delfin ASR Eduard WE 1/48 viewtopic.php?f=6&t=133326
Mig-21MF ASR Eduard WE 1/48
dider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ludovik » 30 zář 2019, 10:10

Malé ohlednutí za sobotou v podobě 40ti fotek (byl jsem jen chvíli a fotil nahodile, jak zrovna tlačenice dovolovala)...

https://www.zonerama.com/LudekN/Album/5644347
ludovik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 30 zář 2019, 12:08

Vit píše:Také sem zaslechl šeptandu, že za zpoplatněním SIGů byl fakt, že někde členové hlásili své manželky, děti a příbuzné do šestého kolena.
Argument cituji:
".... ale i to může působit jako motivační přesvědčovací prvek pro kolegy z klubů. Ne každému se totiž chce balit a vézt modely s sebou, vstávat brzo ráno a být na výstavišti až do pozdního odpoledne....Pokud bude za rok na těchto SIG a klubových stolech o 1/3 modelů méně, tak víte milí pořadatelé proč....."
moc neberu, protože když vezu do Sigu 15 modelů tak přece není žádný problém jeden z nich přihlásit do soutěže?!? Takže ve zpoplatnění nevidím problém a většině Sigistů to ani nevadilo, protože jsme zároveň vystavovali a měli vstup tak jako tak zdarma. (a ještě za to vyfasovali pěkný model na památku... )
:)

Jen se to mělo vyřešit už předem anebo omezit volné vstupenky na 4/SIg nebo tak něco.

Pane kolego, ne každý chce soutěžit a ne každý má vhodný nebo nový model do soutěže - na SIG/klubovém stole může být i starší model, který už má svoje "odsoutěženo", což v tomto případě nevadí.

Ozývám se na stejné téma už potřetí, až je mi to trapné.

Ale byl jsem to já, kdo volal před E-Day klukům z klubu, aby přijeli s modelem na stůl, já jsem byl nucen slyšet jejich řeči v sobotu dopoledne na téma zrušení volného vstupu a že na to to za rok vy...ou.

Fakt jim nešlo primárně ušetřit 150 Kč a dostat model zdarma, těch vstupenkových modelů se zbavili hned, jak to bylo možné, to jsem viděl na vlastní oči.
Dotyčným se skutečně nechtělo tahat modely s sebou. A ten volný vstup byl chápán, jako ocenění pořadatele akce za úsilí a čas, které tomu věnovali. Tady jde o princip, ne o částku.

Já to chápu. Snad Vy už také.

A proto jsem šel s tímto za Vláďou Šulcem a proto to píši i zde. Eduard jako pořadatel má právo, si určit pravidla. Ale udělat to tak, jak se stalo, bylo chybou.
Zdeněk_Fabík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2019