Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2019
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ŠTEFÁNIKOVO KRÍDLO 2019 - PLASTIK EXPERT - víťazi

Přehled soutěží pro rok 2019
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: ŠTEFÁNIKOVO KRÍDLO 2019 - 04.5.2019 Špeciálne ceny

Příspěvekod lubosch » 06 kvě 2019, 12:22

Video zo súťaže https://youtu.be/Gsv9c9SEYfA
lubosch

• Odpovědět s citací

Re: ŠTEFÁNIKOVO KRÍDLO 2019 - 04.5.2019 Výsledkové listiny

Příspěvekod ARAYA » 06 kvě 2019, 19:22

Chcel by som sa v mene organizátorov poďakovať všetkým, ktorí v naozaj hojnom počte zavítali do Ivanky pri Dunaji a odprezentovali svoje krásne práce. =D> =D> =D>
Musím povedať, že sme boli milo prekvapení účasťou aj napriek tomu, že súťaž v Mošoňi bola len týždeň pred nami.
Veľmi nás potešilo množstvo modelov v bodovačke. Najmä počty modelov v kategórii Vitriňáčik, sa blížili k hranici možností zodpovedne a poctivo ohodnotiť modely na jednodňovej akcii.
Potvrdilo sa nám, že vytvorenie týchto nových kategórií, bolo naozaj správnym krokom, takže tieto kategórie budú aj v budúcnosti súčasťou súťaže PLASTIK EXPERT.
Mrzí nás a ospravedlňujeme sa, že došlo k zdržaniu vyhlasovania. Snáď možnosť zbaliť si modely ešte pred začatím vyhlásenia výsledkov, aspoň z časti skrátilo čakanie.
Tak isto za nedoložené bodovacie listy k modelom. To osobne považujem za zásadné faux-pas, lebo bodovačka má byť o spätnej väzbe rozhodcu, aby modelár vedel, kde spravil chyby a čo zlepšovať.
Celé hodnotenie bodovačky začalo s výrazným oneskorením a do toho sa zamotali nedorozumenia pri spracovaní bodovacích listov a výsledkovej listiny.
Takže toto beriem na seba a vnímam to ako možno aj potrebnú skúsenosť na prehodnoteniu systému organizovania bodovačky tak, aby sa podobné veci v budúcnosti už viac nestali.
Chcem aby sa napravilo čo sa dá, preto kto z účastníkov bodovačky má záujem o bodovací list svojho modelu, nech mi napíše cez SZ, alebo mail: stefanikovokridlo@gmail.com

Čo sa týka budúcnosti, môžem s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote povedať, že toto bolo posledné Štefánikovo Krídlo resp. v tejto podobe. Možno niekedy o pár rokov... možno...
Nateraz sa budeme venovať súťaži PLASTIK EXPERT - bodovačke lietadiel, ktorú rozšírime o kategóriu 1/32, možno aj 1/144. Súčasťou budú aj spomínané kategórie Vitriňáčik, určite nejaká tematická súťaž lietadiel.
Rozhodnutie či k tomu pridať nejakú nesúťažnú výstavu, bez registrácie, podrobných kategórii a cien ešte nepadlo, uvidíme...
Termín je zatiaľ určený na 9.5.2020, ale uvažujeme aj nad voľným piatkom 8.5.2020.
Privítali by sme reakcie tých, čo sa chcú zúčastniť, či by bol ten piatok OK ?
Verím, že si bodovačka u nás našla dostatočnú podporu na to, aby sa dala zorganizovať komorná, pohodová akcia, pre ozajstných majstrov - expertov na plastik... :)

V prílohe sú výsledkové listiny.
Přílohy
HLASOVANIE ŠK2019 - výsledky.doc
(450 KiB) 132 krát
ŠPECIALKY a TEMATICKE ŠK2019 - výsledky.docx
(19.19 KiB) 84 krát
Plastik EXPERT 2019 - výsledky.doc
(63 KiB) 97 krát
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 06 kvě 2019, 20:53

RMarek_TT píše:Chalani .
Malá otázka:
Čo ste používaly na farbenie busty, aky druh farby??

Ďakujem

Týchto posledných čo boli v špeciálkach, striekal kolega farbami na autá, tých z predchádzajúcich ročníkov sme striekali nejakou bežnou akrylovkou z Farieb-lakov - "stará meď" značku si nepamätám, nemám to doma...

Brmbolec píše:Dobrá akcia, kopu modelov, kopu kamarátov, ale možno by sa usporiadatelia mohli zamyslieť nad nejakými inými väčšími priestormi. Pri celkovom raste počtu účastníkov ako aj vystavených modelov to začína nepostačovať. Podmienky pre predajcov a burzovníkov sú z roka na rok menšie a zúfalejšie.

Myslím, že na Plastik Expert 2020, budú priestory opäť viac ako veľkorysé a ani predajcovia sa nejak extra hrnúť nebudú... :grin:

Boro píše:Ahojte hoši,
Ďakujem za peknú a vydarenú akciu. [-o<
Som zvedavý ako sa rozhodnete čo s akciou do budúcnosti.
Každopádne ešte raz díki!

Ahoj Boro, odpoveď už poznáš... a tak môžeš začať plánovať stavbu nejakého lietadla, však to Ti ide tiež viac než dobre... :wink:

Hanz.77 píše:Jsem rád a poctěn, že jsem mohl tuto akci navštívit. Děkujeme také organizátorům za parádní sobotu a hlavně za další kolo GT-CUPu 2019. Byla to pecka pánové. Díky.

Za GT-CUP 2019
Jan Merhaut

Hanzi, taktiež ďakujeme za možnosť zúčastniť sa GT-CUPu 2019... ;-I
Vďaka tomu po prvý krát bolo u nás naozaj na čo pozerať, čo sa týka týchto kategórií...
škoda snáď len tých nákladiakov a stavebných strojov, tam to naopak kleslo a čakal som pritom ešte výraznejšie počty...

lubosch píše:Video zo súťaže https://youtu.be/Gsv9c9SEYfA

Super...!!! Krásne videjko... ;-I ďakujeme... [-o<
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 07 kvě 2019, 10:16

Štefánikovo krídlo 2019 - REPORT + fotogaléria lietadiel a vrtuľníkov

http://bit.ly/2J6naUi
Přílohy
1 .JPG
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek319th » 08 kvě 2019, 00:03

V prvom rade veľké poďakovanie organizátorom za skvelú akciu =D>

Štefánikovo krídlo navštevujem takmer od jeho vzniku a okamžite sa pre mňa stalo TOP akciou. Modelov možno menej ako na Plastikovej zime, ale zato v oveľa kľudnejšej atmosfére, plne postačujúcich priestoroch a prostredie ako také dovolím si povedať bezkonkurenčné, hlavne pre rodiny s detmi. Jednoducho akcia presne podľa môjho gusta.
O to horšie sa mi čítaju zvesti, že to bol posledný ročník v takomto formáte. Ja osobne neviem, čo presne si mám predstaviť pod pojmom: "súťaž PLASTIK EXPERT". To ako príde 50 ľudí s 50 modelmi, zavrú a zamknú sa do jednej miestnosti a ostatná verejnosť nebude mať možnosť ich výtvory ani vidieť? Možno sa pýtam ako blbec, ale bodovačka je predsa súčasťou Krídla(nech si ju už nazveme akokoľvek, trebars aj PLASTIK EXPERT) a popri nej sú tu iné tematické výstavy, prípadne len obyčajné vystavené modely. V čom je teda problém, aby k PLASTIK EXPERT nemohla byť aj nesúťažná vystava(alebo súťažná v štýle páči-nepáči) ako doteraz? :cry:

Marek
marek319th

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 08 kvě 2019, 08:55

Ačkoliv jsem se snažil, na objednávku Ďuriho, najít nějaká negativa a přijít s nějakou konstruktivní kritikou, tak sem zkrátka na nic nepřišel. Jelikož jsem soutěžil v porovnávačce, tak jsem ráno přišel, vystavil modely, během okamžiku se zaregistroval a dostal úžasný diplom. Celý den jsem strávil posedáváním a popíjením v kruhu přátel a známých se kterými se dalo prokecat celý den, dokonce tak, že i to vyhlášení jsem vpodstatě propásnul jak jsme se zakecali. Za naši výpravu od Českotřebovského Vehiklu skvělá soutěž.

Jasně, vyhlášení výsledků se dá zkritizovat. Opozdilo se to, o dost. Ale velmi kladně hodnotím možnost sbalit si modely dřív, ještě před vyhlášením. Soutěžící tak dostali možnost, pokud pospíchali, se připravit na odjezd hezky v klidu v průběhu několika hodin. A ne tak, jako je to jinde, že po XY. hodině zazní povel "balte" a strhne se mnohdy až prasečí mumraj se strkanicí. Tady vše proběhlo naprosto v pohodě a v klidu, jinými slovy: z problému dokázali organizátoři obratně vybruslit.

Křídla je do budoucna škoda. Ale jakožto hlavní organizátor Vehiklu naprosto chápu (de)motivaci soutěž (ne)pořádat... A vlastně, komu by Křídlo chybělo, jakože fakt moc, tak může třeba nabídnout pomocnou ruku a třeba se to do budoucna zlepší.
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 08 kvě 2019, 10:47

Štefánikovo krídlo 2019 - fotografie modelov bojovej techniky a diorám

http://bit.ly/2JrxB4q
Přílohy
1.jpg
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 09 kvě 2019, 06:07

Štefánikovo krídlo 2019 - civilné vozidlá, lode, scifi modely

http://bit.ly/2H5F9Ha
Přílohy
1 .JPG
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 09 kvě 2019, 11:53

marek319th píše:V prvom rade veľké poďakovanie organizátorom za skvelú akciu =D>

Štefánikovo krídlo navštevujem takmer od jeho vzniku a okamžite sa pre mňa stalo TOP akciou. Modelov možno menej ako na Plastikovej zime, ale zato v oveľa kľudnejšej atmosfére, plne postačujúcich priestoroch a prostredie ako také dovolím si povedať bezkonkurenčné, hlavne pre rodiny s detmi. Jednoducho akcia presne podľa môjho gusta.
O to horšie sa mi čítaju zvesti, že to bol posledný ročník v takomto formáte. Ja osobne neviem, čo presne si mám predstaviť pod pojmom: "súťaž PLASTIK EXPERT". To ako príde 50 ľudí s 50 modelmi, zavrú a zamknú sa do jednej miestnosti a ostatná verejnosť nebude mať možnosť ich výtvory ani vidieť? Možno sa pýtam ako blbec, ale bodovačka je predsa súčasťou Krídla(nech si ju už nazveme akokoľvek, trebars aj PLASTIK EXPERT) a popri nej sú tu iné tematické výstavy, prípadne len obyčajné vystavené modely. V čom je teda problém, aby k PLASTIK EXPERT nemohla byť aj nesúťažná vystava(alebo súťažná v štýle páči-nepáči) ako doteraz? :cry:

Marek

Pozdravujem Marek.
V prvom rade chcem poďakovať za milé slová, ktoré určite potešia a snáď aj motivujú, čo je momentálne asi to najdôležitejšie, aby sa vôbec niečo o rok konalo.
Čo sa týka súťaže Plastik Expert, 50 modelov v piatich kategóriách bodovačky čisto lietadiel, by bolo pre nás krásne číslo a verím, že by sa nám podarilo k nemu priblížiť...
Obavy o to, že by ste nič nevidel nemusíte mať, modely by boli vystavené, tak ako vždy ( okrem práve hodnotených ) a dve tematické súťaže lietadiel by boli tiež v pláne.
Ak by dopadli podobne ako súťaže Meserschmittov, dalo by sa vidieť ďalších cirka 30-40 modelov. Pre nás by to bola maximálna spokojnosť.
Jednoducho malá, komorná, ale pohodová akcia, ktorá vsádza jednoznačne na kvalitu, nie kvantitu.

V čom je teda problém a prečo nie súťažná výstava páči-nepáči ?
Asi pre všetko, čo je s týmto typom súťaže spojené.
Začnem tým, čo ešte tento krát nebol problém, ale bol by to problém do budúcnosti. Priestor.
Zázemie s ktorým sme maximálne spokojní a to sa netýka iba samotného priestoru, ale aj celého servisu a prístupu ľudí z tímu INSPIRO.
Toto by sme rozhodne nechceli meniť, ale je pravdou ako tu bolo napísané vyššie, začína byť tesno. Na modely by sa miesta ešte našlo, ale predajcovia sú limitovaní ako počtom, tak priestorom.
Ani ostatné priestory aj napriek tomu, že zatiaľ postačujú, nie sú nafukovacie.
Tu zohráva veľmi dôležitú rolu počasie, ktoré sme si tento krát doslova vymodlili... ďakujeme Ti pane Bože... [-o< [-o< [-o<
Ako naozaj si neviem predstaviť, kde by všetci tí ľudia boli, keby začalo liať ako lialo celú nedeľu... :shock:

A potom sú tu tie ostatné veci.
Od príprav ktoré začínajú niekedy v lete, intenzívne trvajú posledné dva mesiace pred súťažou a posledný týždeň už poriadne ani nespíte...
Nezdá sa to, ale nemáte predstavu, koľko času Vám zoberie komunikácia so sponzormi, grafické práce, komunikácia na fóre, či fuckinbooku, propagácia, organizovanie veľkého tímu ľudí, organizovanie rozhodcov, varenie a fľaškovanie piva, príprava cien, finančného a technického zabezpečenia, registrácie...
Viete, že len nastrihanie a zoradenie 330 reg. lístkov, nám trvalo v piatok poobede 5 hodín ??? Následne s tým všetkým zapratať jednu dodávku, odviezť do Ivanky a ísť pripravovať sálu...
Potom príde deň D, vy už ste vycucaný z energie jak detský cumeľ a namiesto toho, aby všetko to, čo celé mesiace tak precízne pripravujete klapalo ako namazaný stroj, zlyháva Vám na banalitách ľudský faktor...
Takže namiesto toho, aby ste si to užili, musíte byť všade a potom ste poobede už iba v strese...
Do toho celého, Vám niektorí sponzori nedodržia dané slovo a Vy ste v konečnom výsledku ešte aj vo finančnom mínuse... môžete sa opäť modliť, aby Vám prišlo dosť peňazí z 2%, aby sa to vrátilo...
A to najdôležitejšie na záver. Vlastne to, čo chcete robiť nerobíte, to Vám každý rok pravidelne uniká...
Potom si to po akcii celé spíšete, podčiarknete a vyhodnotíte... a prídete k záveru: na čo ???
Viem, že moji kolegovia to vnímajú presne tak isto a to, že Krídlo týmto ročníkom skončí, sme mali naplánované už od minulého roku, to len to 100. výročie nepustilo...

Ako som už písal na FB, v prvom rade chceme robiť konečne to, čo nás baví.
Načo sa roky babrete s nejakým bodovacím systémom, keď si potom nemáte ani kde zabodovať ???
Tento cieľ sme mali od začiatku a od prvej našej výstavy, sme si dali za cieľ oživiť na Slovensku bodovačku a raz pri nej aj skončiť, ako nosnom formáte súťaže.
Ta doba prichádza a my sme s tým absolútne vyrovnaní, že "klesneme" na pomyselné dno a budeme nanovo budovať súťaž, ktorá má za cieľ pritiahnuť tých najlepších, nie široké masy...
Budeme snáď konečne robiť to, čo sme mali od začiatku v pláne a všetko to, čo som hore napísal k páči-nepáči, pri bodovačke bude stáť možno ani nie štvrtinu času a námahy...

Hovorí sa, nikdy nehovor nikdy... Preto nepíšem, že Štefánikovo Krídlo už nikdy nebude...
Až raz v budúcnosti budú v správnych pozíciách hviezdy :grin: , až raz budeme mať dopredu zabezpečené financie, až sa raz zíde širší tím ľudí, čo na tom bude pracovať aj pred samotnou súťažou...
je možné, že opäť spravíme Štefánikovo Krídlo tak, ako ho poznáte ( sám by som chcel, aby sme minimálne ešte jednu podobu M.R.Štefánika stvárnili do busty...tú, kde mi je najsympatickejší :) )
Naposledy upravil ARAYA dne 12 kvě 2019, 13:49, celkově upraveno 1
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fresco » 10 kvě 2019, 09:03

Žiaľ poprvýkrát som sa Štefánikovho krídla nezúčastnil. Tento rok to kolidovalo so stým výročím smrti generála M.R. Štefánika na Bradle. Pridávam aspoň zopár fotiek z preletov lietadiel nad jeho mohylou v poradí, ako leteli taliani, francúzi a česi. Efektný záverečný prelet troch slovenských MiG-29 som nestihol, nakoľko som mal foťák na statíve a fotil som na sekvenciách. Oni však urobili vejár na forsáži mimo môjho uhla záberu a zmizli v mrakoch skôr ako som stihol zareagovať.
Přílohy
bradlo 1.jpg
bradlo 2.jpg
bradlo 3.jpg
fresco

• Odpovědět s citací

Re: ŠTEFÁNIKOVO KRÍDLO 2019 - Plastik Expert-víťazi

Příspěvekod ARAYA » 12 kvě 2019, 13:44

Pridávam ešte foto víťazov ostrej bodovačky, kategórií B1, B2
a foto celkového víťaza súťaže PLASTIK EXPERT - držiteľa putovnej Ceny generála Milana Rastislava Štefánika,
ktorým sa pre rok 2019 stal František Baksa, so svojím Me-262a1... :-)˜
Všetkým víťazom ešte raz gratulujeme... =D> =D> =D>
Přílohy
plastik-expert-2019-vitazi-B1.jpg
plastik-expert-2019-vitazi-B2.jpg
plastik-expert-2019.jpg
044m.jpg
ARAYA

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2019