Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Modeláři pomáhají...
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Servis stříkací pistole

Charitativní akce na pomoc dětem
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Servis stříkací pistole

Příspěvekod czjawa » 21 lis 2023, 10:26

Ahoj,
používám Tagore 0,3 a spokojenost, ale už toho má dost za sebou, chová se dost nestandardně (stříká mimo osu) profukuje, atd...
K tomu mám ještě Evolution 0,2 kterou jsem použil snad 2krát, protože se mi nepodařilo prostě barvy (Vallejo) namíchat tak aby na 0,2 fungovalo jako na 0,3.
Co doporučujete :?: - koupit k Evolutionu sadu na 0,4 (0,3 se nedělá) nebo Hansu 0,3 (závisle dvojčinná - nikdy jsem neměl v ruce)
Hotové modely :
BMD 1 - viewtopic.php?f=7&t=115939
T-54 - viewtopic.php?f=58&t=111382
BRDM 2 - viewtopic.php?f=7&t=119938
VT-34 - viewtopic.php?f=7&t=120625
JT-34 - viewtopic.php?f=7&t=124121
czjawa

• Odpovědět s citací

Re: Servis stříkací pistole

Příspěvekod ivanp » 22 lis 2023, 09:21

H&S Evo 2in1 mám cca 12 rokov, aktuálne s ňou striekam len 0.2 tryskou farby Gunze H a Tamiya X/XF k naprostej spokojnosti. Zo začiatku som skúšal aj sadu 0.4 so syntetikami Testors, Humbrol a Revell (na riedenie mi najviac vyhovuje origo riedidlo Revell Color Mix), výsledok bol subjektívne nie horší ako s Tagore 135 (0.3 tryska). Čo mne osobne vadí na produktoch H&S je že sú náročnejšie na čistenie a starostlivosť v porovnaní s japonskými produktami. Takže za vyskúšanie to stojí ale môže to byť nakoniec pokus-omyl 8-)
V prípade rozhodovania pre novú pištoľ 0.3 by som uprednostnil ako som už spomínal niektorého z Japoncov. V cenovej kategórii Hansy 381 je ich viac, skúšal som kamarátovu HP-CR 0.3 v porovnaní s mojou 2 ročnou HP-CP a môžem naozaj odporučiť - super pomer cena-výkon, ale niekomu môže vadiť absencia nastaviteľného dorazu...
ivanp

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Modeláři pomáhají...