Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2016
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

2/2016

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 2/2016

Příspěvekod ujík » 24 úno 2016, 10:50

To je fakt, dopadl jsem stejně jako ty. :lol:
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 24 úno 2016, 18:55

K tomu Bílkovi...a nejsou to dva odlišené e-shopy? Protože v článku je zmíněna adresa Opatovická, která je na stránkách aaa-modely... ne bilek-eshop... :-k
http://www.bilek-eshop.cz
a
http://www.aaa-modely.cz
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png (9.49 KiB) Zobrazeno 3085 krát
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 24 úno 2016, 19:20

Co já vím, tak AAA modely jsou dceřinná/sesterská společnost. Pod Bílkem
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 24 úno 2016, 20:17

Áčka má syn, ne?
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 24 úno 2016, 20:31

Áčka má spíš otec... podle článku v Modeláři... na bilek-eshop není uvedeno, co je skladem a co ne, ale na áčkách jo.
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod grympo » 24 úno 2016, 20:57

AAA- Bílek st.
BÍLEK e-shop- Bílek ml.
grympo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 25 úno 2016, 02:15

Vladimir Kafka píše:Ujiku, tak dobry jako Glotonovy modely ale neni, to musis uznat. Ja jsem si je tu totiz vyfiltroval a...oh, wait.

Moje představa je prostě taková, že modelářský časopis má prezentovat špičkové práce. nové nápady a postupy atp. Kvůli tomu si ho kupuji....abych se potěšil, inspiroval, poučil.
Kdyby měl běžně prezentovat modely v kvalitě onoho Jet Provostu, na kterém vidím "podstatné" vady i já amatér, a samotného by mě na mém modelu štvali, ztrácí se smysl koupě takového časopisu.
Nikde jsem nepsal, že já to umím "jako Mudr.Šebesta", ale jako zákazník mám právo na názor i kritiku.
Když to trochu připodobním, do prvotřídní restaurace také nejdu na "buřta s cibulí", kterého si udělám doma a i přesto, když mi čišník donese připálené jídlo, nemůže argumentovat "beztak doma žereš buřta s cibulí, co bys chtěl"........a asi tak argumentuješ ty :tongue:
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 25 úno 2016, 06:35

Hele já nevím, mě ten Provost zas tak neuráží, ona stavebenice také není nic extra. Já o té filozofii časopisu přemýšlel u minulého čísla, kde byly samé články typu "španělská škola".Lepení je o radosti, o touze vlastnit model předlohy, o zájmu o historii. U nás ve škole některé děti modely ani nebarví, zatím se jen snaží slepit čistě stavebnici,ale Modelář odebírají, tak jsem přemýšlel, co jim vůbec může dát.... Možná jsi machr a jednou budeš jako Mig, ale třeba já vím jasně,kde jsou moje hranice a motivují mě třeba stavby pana Pavlíka, Vojty Starého nebo i pana Tomčiho, kvůli kvalitě ale spíše entuziasmu, který z nich vyzařuje. Nechci, aby byly v časopisu nedobarvený kabinky a lesklé dekály, ale práce pana Bugáně, Jirky Malchárka či Šebesty mě jednoznačně demotivují.....mám pak chuť vše rozmlátit a po prohlédnutí jejich staveb pár týdnů nelepím a zažívám hlubokou duševní krizi :)
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 25 úno 2016, 09:12

to Gloton:

Já teda z té tvé citace nepoznám, jestli reaguješ na mě, nebo na Vláďu Kafku, ale pokud na mě, tak já jsem ničím neargumentoval ani nekritizoval, pokud ještě umím číst. Pouze jsem napsal svůj názor, že mi Jet Provost nijak tragický nepřijde, aby nemohl být prezentovaný v Modeláři, že mi přijde v pohodě. Tudíž tvé přirovnání k buřtům s cibulí je sice chutné, nicméně pro objasnění problému celkem k ničemu. Tak jako ty, mohu mít svůj názor i já a ani při tom nemusím zabíhat do restaurace.

Ale pro jistotu jsem si prošel všechny tvoje příspěvky na MF a vzhledem k tomu, jak se v nich vyjadřuješ (protože tvůj postavený model jsem na MF nenašel, osobně tě neznám, takže ani na soutěži tvé modely nepoznám), jsem došel k názoru, že patříš do skupiny modelářů jako je pan Šebesta. Což já rozhodně nepatřím. No a teď v dalším příspěvku píšeš, že jsi amatér, tak jsem z toho nějaký zmatený. Tak bych tě poprosil, jestli bys mohl ty podstatné vady, které vidíš, a na tvém modelu by ti velice vadily, alespoň vypsat. Tedy mimo již uvedených linek paneláže a napojení vstupů (které mě osobně prostě nijak šílené nepřijdou), abych věděl, čeho se mám pro příště vyvarovat.

Děkuji.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 25 úno 2016, 10:46

V prvni rade chci zduraznit, ze nikomu neberu pravo na nazor a kritiku. Sam zastavam nazor, ze kvalita vlastni prace nesouvisi s pravem a schopnosti kritizovat (neco videt, poznat, pojmenovat, je schopnost ktera muze existovat nezavisle od toho, stejnou vec umet), dokonce ani neni nutny se v ty samy branzi pohybovat - bezne filmy kritizuji neherci a nereziseri, jak sam pises, v restauraci kritizujeme jidlo, i kdyz nejsme kuchari atd.

Cili ja ti tvuj nazor vubec neberu. Me jen zarazi, proc mas vubec potrebu ho sdelovat a jeste takto ostre. Proc se crcat s nejakou konstruktivni kritikou - rovnou, "tohle vubec nepatri do casopisu". Uderila tvrda pest narocneho ctenare! :grin:

Nejde o to, kdo je Sebesta a kdo neni. Asi bych mlcel, i kdybys prezentoval modely na urovni Thuda. Ale Ty zjevne bud nelepis vubec (pak nechapu, proc chodis na modelarske forum a kupujes si modelarsky casopis), anebo nemas koule jit s kuzi na trh. A sranda je, ze je to takhle vzdycky - ty clanky v Modelari netepou ty Sebestove, ale temer vzdycky lidi, jejichz praci nikdy nikdo nevidel. Znovu opakuju, nikdo ti to nezakazuje, ale je to k zamysleni (pro Tebe, ne pro me). Mel jsem potrebu reagovat hlavne proto, protoze jsme se o necem podobnem s Ujikem bavili v sobotu v Pardubicich, tak me pobavilo, ze hned prispechal dobrovolnik to oddemonstrovat :grin: :grin:
Naposledy upravil Vladimir Kafka dne 25 úno 2016, 10:52, celkově upraveno 1
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 25 úno 2016, 10:48

Ruku na srdce, vy byste si kupovali časopis, kde by byly polovýtvory a paskvily? Všechny modelářské časopisy jsou založeny na kvalitních modelech a stavbách, jen to posune nahoru. Pokud budete kupříkladu chodit do posilovny, tak vždy budete trénovat s tím, kdo je lepší, jedině ten vás motivuje k lepším výsledkům. Ne ten kdo je slabší než vy, ten vás nikdy nikam neposune. Tak je to i s modely. Někdo na to má a prezentuje, někdo nemá a neumí to. Nicméně trénink dělá šampiony, třeba x modelů zmrvím, ale postupně se dá posouvat dál a dál a proto ten modelář je. I tam je kvalita modelů různá, ale vyloženě podprůměrný jsem tam nenašel. I z toho důvodu kupuji Modeláře. A stran Provostu.. Viděl jsem od pana Choreně mnohem lépe postavené modely, ale vzhledem k tomu, že s ejedná o recenzi, tak předpokládám, že účelem recenze není model upravovat, předělávat atd, ale toliko zjistit, jestli je slepitelný. Navíc je to stříbřenka a to docela mate na fotkách. Proto se dle mě jeví jak se jeví a někomu se líbit nemusí. Nicméně jak jsem psal, je to i v modeláři, jde o recenzi, ne o model do sbírky.
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 25 úno 2016, 11:21

Nechtěl jsem, ale budu reagovat.
Naprosto souhlasím s tím co tu napsal Vladimír Kafka! Jen bych to chtěl doplnit o jedno. Je kritik a je kritik. Neustále slyším nářek na "španělskou školu" , ale ještě jsem se nesetkal s kritikou tohoto stylu ze strany člověka, který jí předvedl v praxi, který jí umí a nebo se o ní, alespoň pokusil. Ano každý má právo na svůj názor a každému se líbí něco jiného, ale tady to bude v něčem jiném. A ono vlastně co si pánové představujete pod takým označením hen ten "španělská škola"?
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 25 úno 2016, 11:35

Španielska škola : omalovanka, veľa washu, veľa hrdze, nezatmelene spoje, autor preferujuci túto školu patinou zakrýva zlú geometriu, nedrzanie sa zhody s originálnom.
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 25 úno 2016, 11:39

No mě zase vadí že v každém čísle je plno článků o lodích, prostě jako kdyby ani jiné modely neexistovaly. Je to strašný takto propagovat modely který nikdo nedělá, nikdo nestaví...
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 25 úno 2016, 12:20

BraňoHerain píše:Španielska škola : omalovanka, veľa washu, veľa hrdze, nezatmelene spoje, autor preferujuci túto školu patinou zakrýva zlú geometriu, nedrzanie sa zhody s originálnom.

:lol: :lol: ;-I

to vladímir kafka a ujík ;-I ;-I tak nejako podobne som to dotyčnému pri jednom nedávnom strete "nastínil" ale bez účinku ....
Lubomír Kerék

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2016