Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2016
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

3/2016

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 3/2016

Příspěvekod Chory » 17 bře 2016, 13:32

Jooo, enamel-based. Na to jsem opravdu zapoměl a velmi se čtenářům omlouvám.
Details Scale Models
Chory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 17 bře 2016, 13:41

S tim Migem jsem to snad vysvetlil, to je moje blbost a sypu si popel na hlavu. Posledni veta zni, ze barvy jde vzhledem a snadnosti pouziti prirovnat k Alcladum, coz si nemyslim, protoze Alclady se nemusi zalakovat a snesou skoro vsechno, teda zakladni rada, High shine je jina pisnicka. Je to dano hlavne tim slozenim, to je to jadro pudla, na enamel barvy synteticky wash nenanesete, a kdyz nanesete, tak nesetrete, a kdyz setrete, tak i s barvou, s Alclady synt. wash ani nehne.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chory » 17 bře 2016, 13:44

Vasek píše:b) recenze, kdy autor recenzuje vyrobek poskytnuty vyrobcem nebo prodejcem je mene duveryhodna nez ta, kde na konci stoji Autor zaplatil vyrobek z vlastni penezenky

Lžete! Vy poznáte na recenzi, jestli je vzorek koupený nebo nafasovaný?
Details Scale Models
Chory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chory » 17 bře 2016, 13:47

Vasek píše:S tim Migem jsem to snad vysvetlil, to je moje blbost a sypu si popel na hlavu. Posledni veta zni, ze barvy jde vzhledem a snadnosti pouziti prirovnat k Alcladum, coz si nemyslim, protoze Alclady se nemusi zalakovat a snesou skoro vsechno, teda zakladni rada, High shine je jina pisnicka. Je to dano hlavne tim slozenim, to je to jadro pudla, na enamel barvy synteticky wash nenanesete, a kdyz nanesete, tak nesetrete, a kdyz setrete, tak i s barvou, s Alclady synt. wash ani nehne.

Alclady také zanechávají stopu po pásce (nemluvím o stržení, ale pouze o stopě) a některé odstíny Alcladů také narušuje wash z olejových nebo emailových barev - je tedy nutné lakovat nebo nepatinovat...
Details Scale Models
Chory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 17 bře 2016, 13:50

Chory píše:
Vasek píše:b) recenze, kdy autor recenzuje vyrobek poskytnuty vyrobcem nebo prodejcem je mene duveryhodna nez ta, kde na konci stoji Autor zaplatil vyrobek z vlastni penezenky

100% souhlas s Vaškem.... já tomu říkám "stavebnicovody"
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chory » 17 bře 2016, 14:03

A není to tím, jak k celé věci přistupujete Vy osobně? Nebo Vás k tomuto závěru vede časté sledování zpráv v TV? Představte si, že já žiju ve světě, kde člověk plní jemu svěřený úkol podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. To, jestli budu psát recenze podle notiček nějaké firmy nebo redakce, je to pro mě nepřípustné a tím pádem s psaním končím. Bohudík mi nikdo žádné "notičky" nikdy nepodstrčil...
Nežijte ve schýze, že všichni jsou zkažení, hamižní a hajzlové. Jsou na světě i slušní lidí a já doufám, že je to většina. Výše uvedené věty mne osobně uráží, jelikož se cítím patřit do té slušnější skupiny.
Končím zde diskuzi, ale rád odpovím na SZ, mail či osobně na Panhters Cupu.
Details Scale Models
Chory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 17 bře 2016, 17:49

Vasek píše:S tim Migem jsem to snad vysvetlil, to je moje blbost a sypu si popel na hlavu. Posledni veta zni, ze barvy jde vzhledem a snadnosti pouziti prirovnat k Alcladum, coz si nemyslim, protoze Alclady se nemusi zalakovat a snesou skoro vsechno, teda zakladni rada, High shine je jina pisnicka. Je to dano hlavne tim slozenim, to je to jadro pudla, na enamel barvy synteticky wash nenanesete, a kdyz nanesete, tak nesetrete, a kdyz setrete, tak i s barvou, s Alclady synt. wash ani nehne.

Dovolím si opět nesouhlasit, ale asi mám fakt nějaké poláky... i když kupované kdysi na ModelBrnu u Války... neb obtiskové vodičky od Gunze se mi vždy přes Alclady prožraly...
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 17 bře 2016, 17:51

zbynek.skopan píše:
Chory píše:

100% souhlas s Vaškem.... já tomu říkám "stavebnicovody"

.. to je už pomalu na léčbu to Vaše vystupování.. ať už tady nebo na FB...
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sobi » 17 bře 2016, 17:53

povedene cislo (recenze, Jezevcikuv závěrečník).
Uvedomil jsem si, ze se zvetsuje "medialni" prostor pro figurky (recenze, reklamy) a taky se mi zacinaji hromadit v kitniku piloti v ruznych pozach: nestalo by za to udelat vicedilny "step by step" na malovani figur od nektereho zrucneho modelare, at si letadylkari rozsiri obzory?
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon
2020 1:32 Caudron C.714 Fin, SH 1:32 Fiat G-50.II Fin, Special Hobby
2019: 1:35 ACV Dorchester Alenka, SKP Model
2018: 1:35 ČSR Panther, Dragon
sobi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 18 bře 2016, 19:55

Mě se číslo velmi líbí, hlavně DH-9 a návod na zpracování stříbřenkového povrchu.

Ad Alclady: Jsou dva druhy, Regular a High Shine. Regular jsou "klasické" odolné Alclady, které pod sebou snesou obyčejný surf. High Shine (např. Polished Aluminium, Airframe Aluminium...) jsou leštitelné odstíny vyžadující podklad lesklou černou a dají se setřít či do nich obtisknout páska.
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 22 bře 2016, 09:12

vaše starosti by jeden chtěl mít,... buďte rádi, že si s tim někdo dá tu prcačku a vyzkouší to místo vás. Osobně používám všechny metalizéry zmíněné v diskuzi výše a jednoznačně nejlepší zkušenost je se Super metalic od Gunze a Alclady. Mig ale taky neni zlej. Na menší věci dobrý.
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 22 bře 2016, 17:42

:grin: :grin: :grin: Vždy se těším na nové číslo Modeláře. Za prvé jej rád čtu a rozhodně si v něm najdu vždy něco co mi pomůže, inspiruje, obohatí.... A za druhé - nové číslo přináší novou diskuzi zde. A ty jsou vždy výživné :grin: . Vždy se dovím něco nového - dnes například hodnotná informace o tom, jak recenzent musí pohanět výrobek, jinak je okamžitě podezírán ze všeho možného :grin: . Fakt super uvažování o tom, že by někomu stálo za to v recenzi "lhát" kvůli pár barvičkám. Pánové opravdu díky za podnět k zamyšlení při čtení recenzí... :grin: :grin: :grin:
PS nebo že by platilo - "podle sebe soudím tebe?!?!"
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David DD » 22 bře 2016, 22:12

Modeláře kupuji pravidelně několik let, z aktuálního čísla jsem poměrně zklamaný. Poslední dobou mám pocit, že v něm nenacházím insiraci jako dříve, ono zase co stále vymýšlet nového, že :cool: . Preferuji techniku než letadla, ale rád si pročtu o všem. Ale Tiger na 7 stran jak ho napatinovat? Tento postup je snad v každém třetím čísle. Všemi oblíbená T-34 je na 10 stránkách, opět hlavně patina... , zde to vyvažují alespoň figury. Alca - to se mi líbí - neokoukaný model a individuální stavba. A nakonec téměř dohromady 15 stran A4 reklamy což je 22% obsahu časopisu...
Nic nevnucuji, nic nekritizuji je to spíše zamyšlení nad prvním dojmem z tohoto čísla...

Tak snad příště
David DD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 22 bře 2016, 22:37

Za mě dost povedené číslo. Pěkné modely, podrobné popisy patiny. Spoustu reklamy holt musíme tolerovat, ale zase na půl strany foto prázdného stolu ?? Chyběl už jen odkaz na IKEu. Moudro pána Moravčíka, že když mám volšový ruce tak mi nepomůže ani mahagonový pracovní stůl... Svatá pravda. No snad dodrží pravidlo 3 x a dost, jak je v kraji zvykem. A dělat modely nebo barvy, tak bych to vozil k pánům Bugáňovi a Choreňovi v předklonu, protože umí a bylo by mi ctí, že dělají s " mým "zbožím."
PS: Skloňování a překlepy v měřítkách už beru jako folklór.
http://www.czech-sky.com
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2016