Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Vietnamská válka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-100D Super Sabre

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

F-100D Super Sabre

Příspěvekod George9 » 07 bře 2007, 17:19

Tak tahle tématická mi přišla akorát do rány, protože jsem měl v plánu tohle éro co nevidět začít stavět. Původně jsem si chtěl založit chlíveček až budu mít přeryto, ale když se objevila tahle tématická, tak mi to prostě nedalo.
Neděste se tý pomačkaný krabice, je to kupovaný přes E-Bay (díky Šneku :-D ), všechny díly jsou naprosto v pořádku.
Původně jsem chtěl model vylepšit nějakejma doplňkama, ale to jen do doby, než jsem si ho pořádně prohlídnul :P Usoudil jsem, že takhle parádně detailní model :shock: nebudu KAZIT žádným Airesem, ani ničím jiným. Snad je na třetí fotce vidět, jak vypadaj podvozkový šachty, šachta bržďáku, a gun bay.
Přerejvat začnu teď o víkendu.
Přílohy
DSC00178.JPG
DSC00177.JPG
DSC00176.JPG
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zigi » 07 bře 2007, 17:38

Aires do toho nic nedela Jirko :wink:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zigi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 07 bře 2007, 17:41

Zigi píše:Aires do toho nic nedela Jirko :wink:

Jj, vím, dal jsem to jako příklad, že ty detaily modelu jsou minimálně na úrovni těch nejlepších doplňků :-D
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zigi » 07 bře 2007, 17:44

jojo, detaily tam jsou moc pekne :wink: ale treba tryska si zaslouzi byt resin + plech :wink: kazdopadne se tesim na detailset od legendu :grin: :grin: :grin:

budu te sledovat, pac ji mam taktez v planu. tak at se pri preryvani dari :twisted:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zigi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 08 bře 2007, 07:06

ked som preemyslal s cim by som sa zapojil do tejto krasnej temy, padol moj zrak tiez na F-100, ale teraz asi pojdem hladat nieco ine.
:cry: :cry: :cry:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 08 bře 2007, 07:44

Martin Jursa píše:ked som preemyslal s cim by som sa zapojil do tejto krasnej temy, padol moj zrak tiez na F-100, ale teraz asi pojdem hladat nieco ine.
:cry: :cry: :cry:

Jen nebuď srab, vezmi Super Sabra a pojď do toho :lol: :lol:
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 08 bře 2007, 08:11

som sudny clovek, viem kedy nema cenu rovnat sa so silnejsim a kedy je cas ztiahnut sa.
:-D :-D :-D
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 08 bře 2007, 08:16

Tak tohle budu pozorně sledovat. Mám ho doma také a stále se na obsah té krabky nemohu vynadívat. Už tomu schází jen jedno...postavit to. Mám ale jeden malej dotaz. Dělá někdo samostatný aršík s dekály na stroje z Vietnamu? Já mám ve stavebnici bohužel frantíka :(
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Matušek » 08 bře 2007, 08:27

http://modelingmadness.com/scotts/decals/exc48049.htm
David Matušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 08 bře 2007, 08:40

Na stroje z namu je dekálů poměrně hodně. Bohužel všechno jsou na stroje v barvě kovu. (teda bohužel pro mě, protože chci stroj v SEA). Pravděpodobně jediný existující dekály na SEA jsou ty, na který dal odkaz David. A aby toho nebylo málo, nikdo je k nám nedováží, takže jak se k nim dostat, to je otázka...
P.S: Martin, nechtěj mě rozesmát :grin: Já se vrátil k modelařině v létě po dvaceti letech, a stavím druhej model. Když vidím ty tvoje, tak si jen řikám, jestli někdy budu taky takhle umět :o
Naposledy upravil George9 dne 08 bře 2007, 09:03, celkově upraveno 1
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 08 bře 2007, 09:00

Škoda, že ta fotka těch dekálů není ve větším rozlišení. Býval bych si to obkreslil a nechal vytisknout :cry: Ale i tak moc díky pánové. Snad to nějak vyřeším.
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 08 bře 2007, 11:16

S tímhle broučkem momentálně koketuji ve dvaasedmdesátině, ale bude to společná stavba ještě s verzí F. Na problém s kamufláží jsem už taky narazil. Ta dvoumístná bude v SEA jako Wild Weasel, ale ten jednomístný zatím nevím. Je pravda, že v kovu ve vitrínce ještě nic nemám, takže nevím. Jinak na stránkách Matrixe ( http://nam.wz.cz/letadla/F-100.html ) jsou i Déčka v SEA kamuflážích a s obtiskama si hoši moc lámete hlavu - to půjde v pohodě vytisknout a udělat, na těhle mašinách žádný extra parádičky nejsou (na SEA kamuflážích, stříbrňáci jsou docela zmalovaní..)
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 08 bře 2007, 11:52

to George9: Chce se zeptat. V té Vaší stavebnici jsou obtisky na stroj v SEA kamo? Jiestli ano šlo by je naskenovat nebo nějak kvalitně vyfotit? Ale radši bych sken. Doufám, že příliš neotravuju. Díky
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 08 bře 2007, 12:03

Pasecka píše:to George9: Chce se zeptat. V té Vaší stavebnici jsou obtisky na stroj v SEA kamo? Jiestli ano šlo by je naskenovat nebo nějak kvalitně vyfotit? Ale radši bych sken. Doufám, že příliš neotravuju. Díky

Tak za prvé, já si na vykání moc nepotrpím, tak jestli to nevadí tobě, líp se domluvíme, když si budem tykat. Dekály v mojí stavebnici jsou na SEA verzi, tu, co je na obalu. Jiná věc je, že nevypadaj už zrovna "čerstvě", jsou trochu zažloutlý (což není nic neřešitelnýho), ale zdá se mi, jakoby byly i trochu pokroucený a popraskaný. Každopádně naskenovat je není žádnej problém, zejtra je vezmu do práce a naskenuju. Pak ti to můžu poslat mailem. V jakým rozlišení to mám naskenovat?
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 08 bře 2007, 12:13

Tak rozlišení by bylo nejlepší 300 - 600 dpi a pokud můžu poprosit neupravuj nijak velikost obrázku. Já si je obkreslím a příležitostně někde vytisknu. :) Díky
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Vietnamská válka