Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Vietnamská válka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

UH-1D Huey

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 22 čer 2007, 07:38

marty píše:2 George: chci se zeptat jak budes delat patinu interieru?? jakej odstin oleje pouzijes nebo jak to udelas.moc diky za rady.

Patinu interiéru? No tak nějak normálně, nějaký hrany "otluču" na kov, sem tam něco "zašpiním"olejema, ale jakejma, to fakt zatím nevím, budu řešit, až to budu dělat.
Jinak, plantážníci, abyste si nemysleli, že nic nedělám... :D :D Když jsem si pořádně prohlídnul rytí, tak mi bylo jasný, že takhle to nemůžu nechat :x Jednak je strašně mělký (bojím se, že po pár vrstvách čehokoli zmizí úplně), a dost často úplně mizí do ztracena. Takže kompetně celý rytí opravuju. To by jinak nebyla tak strašná práce, kdybyste se ovšem potom, po přerytí spáry, nemuseli se smirkem motat mezi těma pozitivníma nejtama. Kromě toho dělám na interiéru (sedačky, palubka, páky řízení...atd), ale zatím mám včechny díly zvlášť, přichycený tackitem na špejli. Takže uznáte, že není co fotit. Dám nějakou fotku, až složím alespoň ten interiér. (snad v neděli večer)
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 01 črc 2007, 21:09

Kromě sedaček (na nich ještě chybí patina a pásy), je hotovej prostor pilotů.
Přílohy
DSC00094.JPG
DSC00092.JPG
DSC00091.JPG
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladislav Seidl » 01 črc 2007, 21:20

Vidím, že okna se ti podařilo otevřít! Působivě působí také ta výstražná tabulka na palubce! Ta byla v dekálech?
Vladislav Seidl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 01 črc 2007, 21:24

Láďo okna se mi sice podařilo otevřít, leč ta tloušťka skla nepůsobí zrovna nejlíp, možná to ještě vylomím, a udělám z něčeho slabšího. Dekály na palubce jsou "domácí polotovar", neboli vystřiženej kousek červenýho dekálu, a popsanej bílou barvou.
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marty » 02 črc 2007, 19:47

parada:))))))))))muzu se mejlit ale rekl bych ze D ma ty diry na bocixh kulaty:)) takovyhle ma C.ale to je drobnustka je to vazne supeeer
marty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 02 črc 2007, 20:38

marty píše:parada:))))))))))muzu se mejlit ale rekl bych ze D ma ty diry na bocixh kulaty:)) takovyhle ma C.ale to je drobnustka je to vazne supeeer

Jaký díry máš na mysli?
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marty » 02 črc 2007, 20:58

no spatne sem se vyjadril:( jak mas na boku ty ctverce s diagonal. krizema
marty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marty » 02 črc 2007, 21:01

tady sem neco nasel na ukazku.
Přílohy
v%20huey%20can%20tho%20(600%20x%20438).jpg
marty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 02 črc 2007, 21:50

A víš, že máš asi pravdu? No takhle to Eduard udělal ve svý sadě na déčko, tak jsem věřil, že to maj dobře.
Přílohy
uh3.jpg
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 02 črc 2007, 22:01

Džordži co nalepit na palubku žvejku nebo fotku jeho mílé anebo nějakou z Plejboje :P Jinak palubka je moc čistá odrb ji, ale jka se tak divam interier je asi před patinou.Každopádně je to pěkný.
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 02 črc 2007, 22:23

Petr píše:Džordži co nalepit na palubku žvejku nebo fotku jeho mílé anebo nějakou z Plejboje :P Jinak palubka je moc čistá odrb ji, ale jka se tak divam interier je asi před patinou.Každopádně je to pěkný.

Palubka je možná moc čistá, ale podle fotky skutečný palubky nevím, co, kde a hlavně jak odrbat.
S tou fotkou to není špatnej nápad, uvidíme. Každopádně se nějakej Playboy bude povalovat na podlaze v "nákladním" prostoru, a na stěně, oddělující nákladní prostor od motoru, bude přilepenej plakát, jak jinak než z Playboye
:D :D :D
Přílohy
Instrument panel.JPG
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 02 črc 2007, 22:49

OK, to víš já ten "pozemní cíl" :twisted: když nevidim odřeniny sem nějakej nesvůj.Doufám že kvůli Playboyi studuješ podklady :lol:
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 04 črc 2007, 14:53

Z "holých stěn" a holého stropu, co nabízí stavebnice , se teď pokusím vytvořit něco, co by vypadalo jako na přiložených podkladech. Tzn opět všude poutací oka, zavěšené "kapsy", ze stropu visící vázací lana...atd.
Přílohy
Cargo%20bay%20roof%201.jpg
i na stropě bude dost práce
Cargo%20seats%20rh%201.jpg
Takhle by měla vypadat zadní stěna
DSC00100.JPG
I s plechama je ta stěna furt strašně holá
DSC00099.JPG
Strop a stěna, jak vypadá ve stavebnici
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 04 črc 2007, 20:13

Sedačky mám hotový, ale jako obvykle, vůbec se mi nelíběj :? Jednak neumím ty popruhy zkroutit tak nějak přirozeně, je to takový prkenný, a jednak tomu něco schází, ale nevím co. Jestli nějaký oleje, nebo....já nevím. Kdybyste někdo věděl, poraďte :wink:
Přílohy
DSC00119.JPG
DSC00118.JPG
DSC00111.JPG
DSC00110.JPG
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airman.1472 » 04 črc 2007, 20:23

Georgi, mně se nějak nezdají ty pancéřové pláty u stehen pilotů. Podívej, jak vysoko dosahují nad úroveň sedačky.
Přílohy
uh-1m44.jpg
H619c.jpg
Airman.1472

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Vietnamská válka