Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Vietnamská válka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-105 G Thunderchief od Trumpety v 72

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

F-105 G Thunderchief od Trumpety v 72

Příspěvekod von Gratz » 23 čer 2008, 22:01

Rostík Kollár z RK-Techu dovalil pár prvních Géček jednoho z tažných koňů vietnamské války. Trumpetýři ho slibovali již několik let a konečně je venku i mém oblíbeném měřítku, takže jsem si ho pořídil. Výlisky jsou na první pohled čisté,podle mého názoru mají perfektní rytí a nýtování. Ztrácející se rytí a nýtování v zadní části trupu na rozdíl od Déčka (také mám, ale zatím ho nestavím, už mám postavenou Hawu :D) je opraveno. Schéma zbarvení nabízí 3 SEA varianty (že by to byl nakonec ten zubatý?). Na podvěsy je možno dát přídavné nádrže, AGM-45 Shrike, AGM-78 Standard a kontejnery ALQ-87. Nabízená varianta s 4x AGM-45 je docela raritní. Varianty výzbroje musím ještě dohledat, mám pocit, že to bylo většinou 1x Shrike, 1x Standard, ALQ-87(?), 1x podtrupová a 1x podkřídelní nádrž. Model mám teprve od středy minulého týdne (i když ho v RK Techu už měli už před 14 dny) a do včerejška jsem si dovoloval, takže jsem se na něj letmo mrknul až dnes.

Chci ho stavět jak krabičku, na nějaké vetší úpravy nemám čas. Pravděpodobně dříve než Thuda dodělám Skyhawka E/F od Italky, kterého mám ve velkém stádiu rozpracovanosti (křídla už jsou přilepená k trupu), tak ho sem také hodím. MiG-17 v jiném chlívečkujde velmi pomalu, ale pokroky jsou...
Přílohy
Krabice.jpg
Díly.jpg
Podvěšení.jpg
Schéma_1.jpg
Schéma_2.jpg
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

• Odpovědět s citací

Re: F-105 G Thunderchief od Trumpety v 72

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 24 čer 2008, 07:23

Ty zdvojený Shriky jsou dobře, ale byly jen na jednom křídle, na druhé straně jako protizávaží rušička (asi) Na tý fotce není moc zřetelný co tam je, ale raketa to není. Piloti z týhle konfigura ce prej nadšený nebyly, lítalo se stím naprd.
Přílohy
f-105g-agm-45-17thwws.jpg
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Gratz » 24 čer 2008, 12:06

Včera jsem se koukal do nějakých matrošů a vylezlo z toho, že je možná i varianta 4x Shrike a dokonce i 2x Standard a 4x Shrike. Ale byly to výjimky a u těch dvojpodvěsů na Shrike byly problémy s vibracemi po odpalu jedné rakety. Docela často se používalo 2 x Shrike (pod každý konec křídla), 1x Standard a 2 nádrže, nebo 1 Shrike byl nahrazen některým z kontejnerů ALQ.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz
von Gratz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 24 čer 2008, 12:21

Ty dvojice Shriků se bojově používala ale ne moc, klidně jí udělej. Ale jak píšeš sám , byly s tím problémy. I klasika je dobrá.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

Odeslat odpověď

Zpět na Vietnamská válka