Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Ostatní modely ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

figurky

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 11 kvě 2007, 15:34

To neni zasirani mista, vzdyt je to k tematu. A je to muj chlivek :-)
Tvare (a ruce) barvim: zaklad humbrol - barva pleti c. 61, stiny olejovka pletovy odstin + trocha cervene + trocha hnede, zesvetleni olejovka pletovy odstin + bila.

On je problem v tom, ze to delam tou stiraci metodou a drybrushem, namisto postupneho stinovani a zesvetlovani zakladove barvy. Takhle tam mam vlstne jen jeden stin a jedno svetlo. Ale jelikoz stavim a maluji pro radost, tak se s tim neparu, protoze to uz me nebavi 8) 8) 8)

Co se tyce podkladu na drevo (zbrane), tak cosik mam (hlavne cerpam z knihy Nemecti vojaci ve druhe svetove valce). Zbrane tam jsou od svetle hnede (humbrol 110) az po hodne tmavou hnedou. Ta tmavost ale muze byt zpusobena starim.

Ty znas nejakou lepsi metodu na naznaceni letokruhu na dreve zbrani ?
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 11 kvě 2007, 15:53

K tvaram: treba si vzdy urcit, odkial chces aby ti dopadalo svetlo na tvar. Zvycajne davam bielu olejov na obocie, koren nosa, nos, spicku nosa, licne kosti a bradu. Samozrejme roztupujem. Lenze pozor - tvar to nie je iba svetla. Samozrejme, pred tou bielou tam davam na miesta kde bude "tma" rozne odtiene tmavych farieb. Inak nic noveho, vsetky tieto postupy tu uz boli stokrat prebrane.

Co sa tyka postupu znazornenia dreva, dobre postupy boli v Modelari. Za seba - nemozem povedat, ze by som pouzival iba jednu metodu, je ich viac, o.i. i tu, ktoru pouzivas, ale castejsie sa idem vyblaznit so stetcom, olejom a syntetikou. V poslednej dobe ale prechadzam vyhradne na akryly, ktore mi vyhovuju viac ako oleje (na figurkach samozrejme, oleje na technike su o niecom uplne inom). Treba vyskusat, co ti najviac vyhovuje, a potom i kombinovat zauzivane postupy.

Tu je niekolko fotiek pazieb:
Přílohy
IMG_0295.jpg
IMG_0299.jpg
IMG_0301.jpg
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Infanteryman » 11 kvě 2007, 20:41

Tak toto mať doma... :-D
Infanteryman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 12 kvě 2007, 13:59

Ten Vickers ci Maxim na trojnozce (ci co je to za kulomet) opravdu Nemci pouzivali ? Videl jsem ho take na jedne sade figurek od Dragonu.
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 12 kvě 2007, 15:43

Bobanski píše:Ten Vickers ci Maxim na trojnozce (ci co je to za kulomet) opravdu Nemci pouzivali ? Videl jsem ho take na jedne sade figurek od Dragonu.

Pouzivali.
KPM Bratislava
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 14 kvě 2007, 18:14

Tak jsem zacal dalsi...
Přílohy
figurky006.JPG
figurky007.JPG
figurky008.JPG
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 14 kvě 2007, 18:20

Když tak vidim ty figurky do hakla, tak ti nerad musim říct, že jsou k ničemu. Do hakla se ti za žádnou cenu nevejdou. Jsou moc velký. Řidič a radista ti nedaj asi o centimetr na vejšku i dýlku. Zkoušel jsem je do AFV a tam se nevešli vůbec, drak je stejně velkej. :evil:
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 14 kvě 2007, 18:23

panther píše:Když tak vidim ty figurky do hakla, tak ti nerad musim říct, že jsou k ničemu. Do hakla se ti za žádnou cenu nevejdou. Jsou moc velký. Řidič a radista ti nedaj asi o centimetr na vejšku i dýlku. Zkoušel jsem je do AFV a tam se nevešli vůbec, drak je stejně velkej. :evil:

No ja neviem... Co som mal moznost zatial vidiet, pasovali do Dragonackeho Cecka jedna radost. Ved su aj prave pre Cecko robeni - ma to byt doplnok ku Grossdeutschlandu z Kurska. Ale v kazdom pripade dobre vediet, mam ich doam tiez (na pripravovanu dio z Kurska + Panther D), takze budem preventivne priebezne skusat a upravovat.
KPM Bratislava
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 14 kvě 2007, 18:29

Branko píše:
panther píše:Když tak vidim ty figurky do hakla, tak ti nerad musim říct, že jsou k ničemu. Do hakla se ti za žádnou cenu nevejdou. Jsou moc velký. Řidič a radista ti nedaj asi o centimetr na vejšku i dýlku. Zkoušel jsem je do AFV a tam se nevešli vůbec, drak je stejně velkej. :evil:

No ja neviem... Co som mal moznost zatial vidiet, pasovali do Dragonackeho Cecka jedna radost. Ved su aj prave pre Cecko robeni - ma to byt doplnok ku Grossdeutschlandu z Kurska. Ale v kazdom pripade dobre vediet, mam ich doam tiez (na pripravovanu dio z Kurska + Panther D), takze budem preventivne priebezne skusat a upravovat.

Jak říkám, do AFV nešli, hlavně radista, to byl porod a při zkoušce porovnání velikostí se mi zdál drak velikostně shodnej a řidič, který je k haklům dodáván z hmoty Dragon Styre je také menší než všechny ostatní figurky. Musím ale uznat, že do C od draka jsem je nezkoušel.
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 14 kvě 2007, 18:37

panther píše:Jak říkám, do AFV nešli, hlavně radista, to byl porod a při zkoušce porovnání velikostí se mi zdál drak velikostně shodnej a řidič, který je k haklům dodáván z hmoty Dragon Styre je také menší než všechny ostatní figurky. Musím ale uznat, že do C od draka jsem je nezkoušel.

Ako hovorim - vdaka za informaciu, je dobre vediet, ze nieco na modele (v tomto pripade na figurke, resp. na figurkach) nie je v poriadku. Je lepsie upravovat figuru pred kompletnym zostavenim a naterom, ako potom, ked ju ma clovek hotovu tak zisti, ze sa mu nevlezie tam, kam chcel. To su potom infarktove stavy.
KPM Bratislava
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 28 črc 2007, 16:46

tak ctyri figurky mam uz skoro hotove, chybi akorat zaverecna patina
Přílohy
P7285106.JPG
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod CSR » 29 črc 2007, 20:07

Líbí se mi tvoje práce =D> ,akorát ti doporučuju zbraně přejet tuhou získá to takový kovový nádech a nebude to tak matné. :paint:
Modeláři hlaste případy lichvy a předražování.

KPM Slaný
Jan Burle
CSR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 30 črc 2007, 07:09

Bobe, já to s oleji na stínování ksichtů taky nikdy neustál a nešlo mě to pořád stejně. Zkus ty akrylové Valleja na štětec. Víc se k tomu jak to malovat už dodávat nemusí, budeš překvapený, jak to bude vypadat.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 30 črc 2007, 09:23

Uniformy jsou barvený a stínovaný opravdu pěkně Bobanski, ale ty obličeje a ruce by snesly stínování ještě o hodně víc...Jo a nevím, jestli to máš už na 100% slepený, ale ti dva borci vpravo držej zbraně hooodně nereálně - puška by mu vypadla a sapik taky nějak tak divně vězí mezi rukou a tělem...
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 30 črc 2007, 10:29

já bych řekl že tomu sapíkovy chybí popruh.podle postaveni te leve ruky
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse