Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Ostatní modely ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

figúrky ROCO

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

figúrky ROCO

Příspěvekod spit1010 » 03 zář 2008, 16:15

Zdravím!

Pri robení poriadkov som narazil na figúrky vodcov a veliteľov WWII od firmy ROCO v mierke 1:35, ktoré som pred časom dostal od dobrého priateľa.
Máte s nimi nejaké skúsenosti?
Sú na takej úrovni, že sa ich oplatí robiť?? Nemám totiž s figúrkami žiadne skúsenosti.
Tiež neviem, z akých podkladov pri maľovaní vychádzať. Nie sú k tomu žiadne farebné schémy alebo návody.

Za návrhy a rady vopred ďakujem!
Přílohy
roco.jpg
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
spit1010

• Odpovědět s citací

Re: figúrky ROCO

Příspěvekod sir Alron » 03 zář 2008, 23:05

Já bych si to schoval jako kuriozitu (sám mám doma totéž je 1/87 a nejsem si jistý jestli tam náhodou místo Rommela není 2x Göring. ) Takovýhle set už asi nikdo nikdy nevydá. Na pokusy s figurkami si kup něco běžnějšího,tohle je taková pěkná kuriozita z doby kdy se na pol.korektnost zas tak moc nevědělo, myslím že dnes by už takovýhle set nikdo nevydal (v plastu.)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod john mad doe » 07 zář 2008, 13:19

spit1010 píše:Zdravím!

Pri robení poriadkov som narazil na figúrky vodcov a veliteľov WWII od firmy ROCO v mierke 1:35, ktoré som pred časom dostal od dobrého priateľa.
Sú na takej úrovni, že sa ich oplatí robiť?? Nemám totiž s figúrkami žiadne skúsenosti.
Tiež neviem, z akých podkladov pri maľovaní vychádzať. Nie sú k tomu žiadne farebné schémy alebo návody.

Já nevím, dělal jsem je kdysi a jestli začínáš, je to celkem fajn, ael mám k tomu vcelku zásadní výsady-některé figurky vypadají směšně, hlavě goering), plast je dost tvrdý, v důsledku čehož (krásná fráze, že?) špatně se začišťuje, praská a láme. Dále si dej pozor na barvení stalina, jeho knír nedělej hnědou, ale ztmavenou barvou kůže, jinak bude vypadat, jako by mu někdo nasral do obličeje. de Gaule je si nejlepší figurka setu, dá se přeďělat na tramvajáka z pražského povstání.
Každopádně, hodně štěstí a ať ti to vyjde.
john mad doe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod john mad doe » 07 zář 2008, 13:25

sir Alron píše:Já bych si to schoval jako kuriozitu (sám mám doma totéž je 1/87 a nejsem si jistý jestli tam náhodou místo Rommela není 2x Göring. ) Takovýhle set už asi nikdo nikdy nevydá. Na pokusy s figurkami si kup něco běžnějšího,tohle je taková pěkná kuriozita z doby kdy se na pol.korektnost zas tak moc nevědělo, myslím že dnes by už takovýhle set nikdo nevydal (v plastu.)

Erm, pokud budeš chtít, můžem někdy pokecat na téma politická korektnost po icq.
A k tomu, že se tehdy na politickou korektnost nehrálo? zajímavý názor...hajlující hitler byl tak nějak přípustný, ale poküd tam tehdy nebylo něco takového, jako hra na pol. korektnost, proč se musel například stáhnout plakát na film Bitva o británii, na němž befko sundávalo spitfira plakátem, na němž je to naopak? Nebo stažení Condorů od revellu, protože na krabičce byl condor bombardující spojenecký konvoj? A kde si mohl u nás ve východním bloku sehnat jakékoliv německé nebo japonské letadlo?

Tehdy se fakt na nic nehrálo....
john mad doe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 07 říj 2008, 22:20

spit1010 píše:Zdravím!

ja som tento set pred cca rokom, mozno rokom a pol dostal od kamarata a ked som to poriadne pozrel, tak som nic z toho nechcel pouzit, ale ber to z hladiska ze som vylozene figurkar, takze plast nemam moc v laske, iked dnesne dragony su uz o niecom inom. Kazdopadne som jedneho pouzil a to sice adolfa( viewtopic.php?f=123&t=12007 ), ale ako sochu, na nic ine sa asi ani neda pouzit, je mi jasne ze je to vymysel, ale mne sa to paci tak preco nie :-D , ak chces nieco co by sa aj malo ako tak podobat na nejakych vodcov, tak skus znamejsie fyrmy ako andrea ci pegaso. Od andrei mam aj adolfa v 54mm a ten je uz o niecom uplne inom viewtopic.php?p=303972#303972 .
Snad som ako tak poradil :wink:
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse