Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2017
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Přehled soutěží pro rok 2017
Odeslat odpověď
Příspěvků: 235 • Stránka 7 z 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Příspěvekod Aleš R. » 23 zář 2017, 21:20

Vit píše:Akorát mě štve tohle nadávání na Eduarda za každou cenu! Všichni (skoro) umíte jenom kritizovat.

Meleš nesmysly.Ze tam nebylo světlo tak, že nebyly na modelech poznat barvy (místy) je objektivní fakt, žádný nadávání za každou cenu. Ale čekal jsem, kdo se tu objeví, že na všechno viděl a ostatní chtějí jen škodit. Tož vítej, Víte.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Pelej » 23 zář 2017, 21:24

Vše podstatné asi už bylo řečeno... jen pro příště nějak lépe vymyslet zakončení akce aby pak modeláři nemuseli ještě půl hodiny čekat než si budou moci odvést modely. To byl pro mě asi nejhorší problém dneška. Snad se to na příště víc odladí
Tom Model Kits na FB

VLÁKNO O UKRAJINĚ ZAMČENO, RUSOFILNÍ ŠPÍNY DOSÁHLY SVÉHO. GRATULUJI!!!
Tomáš Pelej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 23 zář 2017, 21:31

Mě by zajímalo, jak se jako taková věc "přihodí", že se pro výstavu modelů vybere prostor, kde je tma jak v prdeli.
Buď se do těch prostor nikdo dopředu nešel podívat, což je blbost, nebo šel, a usoudil, že to světlo je ok, anebo věděl, že ok není, ale sere pes, protože tržby to neovlivní. No, priority jsou jasně vidět a já už to ani nikomu nezazlívám.
Ty prostory byly příšerný, ale zároveň příšerně zábavný, já jsem nevěřil, že takovejhle kovanej devadesátkovej bizár ještě někde existuje.Ty obrazy na zdech tyvole!! Současná cílovka zřejmě bude chudší ruská klientela z děrevní na Sibiři, která tam srká Sračkoplamen za 60 korun, oči navrch hlavy z křišťálu a echt perskejch koberců, a doma pak vypráví, že byli v žitě na Západě :)) Jako fakt vtipný, ale příště určitě přijdu bez modelů, protože čekat až do šesti než budu moct utéct, takový kopec té srandy zas nebyl. Zato si asi vezmu mokasíny a fialové sako.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 23 zář 2017, 21:48

Existuje, a konají se tam honosnější akce (Právník roku, volební štáb významné politické strany). Já bych na to pohlížel raději pozitivně, nepochybuji, že se účastníci i tak bavili (:) Negativ si budou vědomi i organizátoři a určitě to příště, přinejmenším částečně, zohlední. Ale zpětná vazba nepochybně má sou cenu, o tom žádná.
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vit157 » 23 zář 2017, 21:59

foto: auta + letadla:
http://www.detailscaleview.com/2017/09/ ... eport.html

Taky muzu reknout ze bylo by lip mit vic svetla. :(
vit157

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 23 zář 2017, 22:02

Martine, teď jsem si díky Tobě dohledal, že v roce 2013 tam měl volební štáb Miloš Zeman.

Miloš Zeman Seal of Approval! :grin:

p201301260238401.jpg

Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 23 zář 2017, 22:05

Vladimír Kafka: Komentář za 100 bodů! Díky, byl jsem z dneška trochu rozčarován, ale tohle mi spravilo náladu :-D
Vít: Byl jste někdy na ModellBrnu? 100 a 1. A taky to pořádá Eduard. Nemám problém pochválit, věru ne a Eduardy zvlášť, ale zde se to prostě nepovedlo...
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 23 zář 2017, 22:10

Ono by stačilo rozsvítit vše, polovina žárovek v lustrech nesvítila. Prostorymezi stoly byly malé,
ale když tam ještě vlezou šerpové tak tam není hnutí. Chce to trochu ohledu k ostatním.
Prostory rozhodně lepší, záchod na každým rohu. Někdo hold podzemí, někdo kvalitu.
Za mě lepší, příště prohodit sály, rozsvít všechny lampy naplno a zakázat šerpům baťohy.
Poděkování organizátorům a všem kamarádům za setkání a pokec.

PS. pokud se smějí balit modely až v 18.00 (což mi přišlo jako teror (:) ) tak by to mělo platit pro všechny stejně.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 23 zář 2017, 22:16

to Vláďa: Jojo, a nebyl, myslím, v minulosti sám :-D Já pamatuji i jeho bývalou stranu :) A pan budoucí asipremiér také nesídlí daleko (btw.: V předpokládám jeho budově výborný oběd, žádné V. kuře). No je tam ten konec světa nějak politicky v centru dění, což nás modeláře ale samozřejmě nezajímá (:)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 23 zář 2017, 22:37

Čekal jsem co změna prostor přinese, fandil jsem jí. To, že mi to v něčem přijde nakonec rozpačité je možná otázka zvyku, respektive vychytání některých much, pokud to půjde.
Garáže měly výhodu v kompaktnosti (vše na jednom místě), což byla ale současně nevýhoda. Prostředí nebylo moc důstojné, co naplat...
Hotel je asi fajnovější, byť ten návrat do devadesátých let je úsměvný. Světlo bylo ale šaptné, hlavně v sobotu ráno (zdálo se mi, že svítila snad ještě míň než jen půlka světel jak píše Míla, odpoledne to bylo o něco lepší, ale celkově bylo osvětlení špatné, modeláři navíc stínili, jak tam bylo málo místa...). Ráno mě to vysloveně odrazovalo od toho si modely prohlíšet. Prohození sálů by snad pomohlo.
Trochu nevýhoda je ta roztahanost, ráno jsem měl navíc trochu strach, když jsme se tam s modely motali mezi hosty co chodili ze snídaně...
Balení modelů - je to těžký, když se začne balit dřív, tak se to kritizuje (a akci myslím hromadný exodus před koncem škodí), ale tady to bylo až absurdní - modeláři stáli s krabicemi nastoupení v řadě u stolů u svých modelů a čekali snad dvacet minut na výstřel ze startovní pistole, aby začali balit. Skoro jsem si to chtěl vyfotit... V tu chvíli už se stejně nedalo nic okukovat, protože ke stolům se nedalo dostat...
Tak uvidíme, možná to potřebuje si sednout, je to hodně o zvyku, člověk byl na Butovice zvyklej, věděl kde kdo má stánek a co se kde odehrává...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel.hawk » 24 zář 2017, 01:53

Fotím pouze letadla WWII bez rozlišení měřítka. Na E-day jsem udělal 1.211 fotek, které obsáhnou cca 70% modelů letadel WWII. Fotím letouny obvykle ze všech stran a pokud je to možné, tak i zajímavé detaily.

https://www.zonerama.com/Hawk/476399

Fotky jsou členěné podle typu letounu. Po rozkliknutí fotky je vpravo dole ikonka na stažení aktuální fotky i celého alba.

Letošní E-day bylo na focení nejnáročnější za posledních 6 let. Lustry byli moc vysoko, málo svítili a barevný odstín byl moc do žluta. Mezery mezi řadami stolů byli malé, zkrátka málo místa. Také jsem měl nedávno dva menší úrazy rukou a nohou, takže večer po soutěži jsem skoro necítil ruce a nohy jsem bolestí naopak cítil až moc. Ale nedalo mi to, fotky jsem roztřídil a dal do galerie Zonerama. Snad se budou líbit.
Rozestavěno 1:72: Ju 287 V1 (Huma), Spitfire Mk.VC (Airfix), He 111 H-5 (Airfix), 2x Fw 190 (Eduard), MiG-3 (HobbyBoss).
Čekatelé 1:72: B-25 G konverze (Airfix), Ju 288 (Huma), Do 17 Z (Airfix).
Hybernace 1:72: Ju 388 J-3 V14-2 FuG 218 (R.V.Resin).
https://Hawk.zonerama.com Fotky z modelářských soutěží 2012-2025
karel.hawk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 24 zář 2017, 04:50

E-day 2017 kategórie HOBBY - výsledky a fotografie ocenených modelov

https://www.eastmodels.sk/clanky/610/po ... delov.html
Přílohy
DSC_3000 (2).JPG
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek » 24 zář 2017, 07:37

Doufám, že se mýlím, ale proč mám osobní pocit, že vstup Eduardu do Modellbrna mělo svůj důvod. Eday se přestěhuje do Brna, Modellbrno zanikne. Cenou a prostorem je BVV asi zatím nenahraditelné a včerejší Eday na hotelu byl jakýsi přechodový stav.
marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 24 zář 2017, 08:29

Nebo naopak? Modellbrno zůstane a eday vsákne do sebe?
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 24 zář 2017, 09:11

Aleš R. píše:.... Ale čekal jsem, kdo se tu objeví, že na všechno viděl a ostatní chtějí jen škodit. Tož vítej, Víte.

No vidíš, já zas čekal, že se ozveš zrovna ty :grin:

Já nekomentoval, že tam bylo moc/málo světla, ale to jak si spousta lidí rádo kopne do Eduarda. Takže ta tmavá místnost se jim moc hodí akorát k osobním výlevům...
Že tam málo světla atd. je prostě fakt, nemusí se to tu 100x opakovat jen aby si mohl každý kopnout osobně. V tématech o jiných modelářskýh setkáních se nikdy nic negativního neřeší a přitom by toho bylo... ale proč, když je to koníček, zábava.
Život je krásnej 8-)
Vit

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 235 • Stránka 7 z 16 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16

Zpět na Rok 2017