Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2017
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Přehled soutěží pro rok 2017
Odeslat odpověď
Příspěvků: 235 • Stránka 6 z 16 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Příspěvekod InDoSeK2 » 23 zář 2017, 19:36

Taky bych se přimluvil za podpůrný osvětlení. I když právě pro auta a motorky vyšel asi nejlíp osvětlený stůl, stejně to nebylo ono. A ani ta chvíle, než zapli klimu, nebyla moc příjemná. Pak už to šlo.
Organizačně to bylo na jedničku, chtěl bych pochválit hlavně chlapy mezi stoly, kteří dohlíželi, aby se lidi nechovali jako lidi. Ukazoval jsem kolegovi něco na modelu a vzal ho do ruky(mým vlastním- na cizí bych nesahal ani se svolením) a už byl u nás a sledoval, co to tam provádíme s dotazem, zda je to můj model, pak jsem mu musel ukázat papír, na jehož základě nám pak povolovali si modely vzít ze stolů. Organizace zkrátka na jedničku, jen ty prostory nejsou na modelářskou výstavu ideální( natož na takhle velkou).
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 23 zář 2017, 19:50

Já bych to negativně v žádném případě nehodnotil. Chápu negativní ohlasy na světlo, to jo, ale záleží na tom, jak to člověk pojme. Popravdě, modely jsme viděli asi 5 minut v ostré bodovačce a stačilo :lol: O tom to pro mě osobně není. Je to o setkání s kamarády, něco málo třeba nakoupit... my si to v těchto intencích užili nadmíru (:) Lidí mraky, příště přijedou zase. Myslím, že i pořadatelé budou spokojeni. Berme to pozitivně, byl to pěkný den (:)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Kolář » 23 zář 2017, 20:17

První výstava na které jsem si neprohlédl soutěžící modely.. Škoda. :( Už bych se jen opakoval. A tak jsem se těšil.
A co se týká prodejců tak jsem jen "zkontroloval" Bílka a MPM protože byly hned u vchodu a zbaběle odtud utek. Důvody proč už bych jen opakoval.
Naposledy upravil Zbyněk Kolář dne 24 zář 2017, 11:26, celkově upraveno 2
Zbyněk Kolář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 23 zář 2017, 20:19

Tím, že byl eday konečně jednodenní jsem se jel poprvé podívat. Nemůžu srovnávat s garážemi, ale prostředí hotelu bylo fajn. Ano chtělo by to trochu víc místa (víc stolů, zredukovat prodejce?), bylo toho opravdu hodně na jednom místě. To světlo ale fakt byla tragédie, jestli je tohle v těch sálech normální, tak na těch kongresech musí účastníci chrápat jedna radost. A ještě jedna drobnost - chápu že modeláři mají ten nevkusný zvyk balit během vyhlašování, tak vcelku beru tu podmínku, že se smělo sklízet až po vyhlášení. Nicméně když vyhlášení a celé ukončení soutěže nastane v 17,30 a modeláři (veřejnost už tam ani nebyla) musí ještě půl hodiny nedočkavě čučet na stoly s modelama než padne 18. hodina a budou si je moct sklidit ... No, vážně to nešlo o těch 20 minut dříve?

Ale rád jsem setkal s novými tvářemi, které jsem předtím znal jen z fora.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cooper » 23 zář 2017, 20:20

Tak prostory doopravdy jsou repre, ale to je vše. Světlo vážně mizerné a rozestavění stolu s modely šílené. Měl jsem to naplánovány jako rodinný výlet na ktery jsme se těšili a nakonec jeli domů dosti zklamaní. Placené parkování neberu vůbec v potaz,to uz je všude. Mám malý dítě tak jsme vzali kočárek,bohužel po zjištění stavu ve vnitř jsme ho dali zpět do auta. Nedalo se tam s ním nikde jezdit, úplně skvělé odrazení rodin s malými dětmi. A dále jsou skvělí borci s těma krosnama na hory se kterými vás ještě pěkně v těch uličkách pomlatí. Takže doopravdy zlaté garáže.
Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 23 zář 2017, 20:44

Za celý klub veselých lepičů bych chtěl poděkovat organizátorům, společnosti Eduard za možnost prezentace jiného pohledu na modelařinu, než jen uniformovanou dokonalost ve všech ohledech.
Akce změnila oproti minulosti místo konání, což vyvolalo určité emoce, které provázeli celou akci, nicméně kdo chce psa bít, vždy si najde hůl.
Závěrem posíláme "light" pozdrav z naší Edayové Afterparty.
Martin "moloko" Mígl
Přílohy
20170923_083827.jpg
20170923_194538.jpg
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman_CZ » 23 zář 2017, 20:47

Chci Butovice. Jako vzduch v poledne nebyl zlý, ale ta tlačenice u všeho mě totálně otrávila. Otrávil mě i přervaný autobus 115. Podrobnější prohlídka modelů v tom menším salonku nebyla psychicky zvládnutelná.
Roman_CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 23 zář 2017, 20:48

Za mě dobrý ;-I Skvělé nákupy, skvělí lidé, parádní akce.

Akorát mě štve tohle nadávání na Eduarda za každou cenu! Všichni (skoro) umíte jenom kritizovat.
E-day byl vždy spíš prodejní veletrh plný akcí a prodejců než výstava. Ostatně ani není v přehledu Z. Skopána, protože ji nepořádá žádný modelářský klub, ale výrobce modelů.
Ono by nejspíš šlo dát modely do toho velkého sálu, kolem každého modelu by bylo metr místa, sehnat víc světel a prodejce do něj nepustit.... Jé to by pak bylo keců, že jste neměli kde nakoupit v AKCI!!

Čáslavští prominou, ale pro srovnání akce v Čáslav - skvělá akce, nekritizuji, fakt paráda. Ale, 197 modelů a 3 slovy tři prodejci. A o akci jsou tady 3 stránky pochvalných přispěvků, jak to byla skvělá supr úžasná akce! Neříkám že nebyla. Jasně byla, ale zkuste si představit, že by tam příště přijelo 5000 lidí, 70 prodejců a 2000 modelů. K tomu workshopy, besedy, autogramiáda atd.... Myslíte že by tam nebyla tlačenice a všechny ty problémy E-daye?
Tak přestaňte kritizovat a jeďte si tam příští rok všichni. A do Nymburka a Plzně a Písku... dle vašich ohlasů tam všude mají určitě perfektní osvětlení a víc místa.
Do Prahy vás pak přijede míň a my zbylí si pak užijeme akci bez front a mačkání a i světla bude víc....a batohů míň :grin: :lol:
Děkuji.

OBROVSKÁ POCHVALA POŘADATELŮM [-o< =D>
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 312_Karl » 23 zář 2017, 21:00

Prostredi jednoznacne hezci nez v garazi. Jednodenni akce je dalsi plus. Pristi rok staci prohodit saly (prodejce do malyho a do salonku, modely do velkyho), zeptat se poradatelu z Trebovy, jak se ma na stoly spravne svitit a bude to parada. Pro me jednoznacny vrchol akce beseda s pany Velcem a Sorelem. Diky moc za ni!

za eday2017 urcite palec nahoru

jako vstupenkac bych misto celovky daval nejakej picifuk. Obcas to byla v tech uzkych prostorach mezi horolezcema s batohem fakt sila :)
312_Karl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 23 zář 2017, 21:03

Díky.
Nic víc, nic míň...
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 23 zář 2017, 21:04

Za mě: chtělo by to trošku víc prostoru. Hotel si maloučko hraje na to, co není. To není výtka na Eduardy, akce jinak perfektní. ALE: obrovské zklamání ze stravovacích možností: dvě restaurace zavřené, v další čutálisti a v té jediné přístupné jenom fronta na guláš nebo klobásu! To je hluboko pod úrovní Galerie v Butovicích. Ale ten smrad z výfuků mi teda nechyběl....
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vit157 » 23 zář 2017, 21:05

Kratke video - modely Masters:

https://youtu.be/Tjf1uHd1StY
vit157

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 23 zář 2017, 21:08

Nové prostory jsem přivítal málem s jásotem, protože v garážích bylo přímo tragické světlo a o to jde na výstavě především. Hotel je zařízen ve stylu raných 90. let čemuž bohužel odpovídá i osvětlení v malém sále. Pro příští ročníky by bylo dobré ty pseudokřišťálové lustry umýt a svítit něčím jiným, než šedesátiwattovými bludičkami. Místa mezi stoly bylo tak málo, že jsem si modely stihl pouze zběžně prohlédnout, ale to co mě zajímalo jsem stejně neviděl kvůli nedostatku světla. Ve velkém sále byla situace podstatně lepší a dost mě mrzelo, že se výstava nekoná právě zde. V každém případě je co zlepšovat, i když organizačně bylo vše zvládnuto skvěle.
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 23 zář 2017, 21:15

Budiž světlo a Butovice!!!! Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman_CZ » 23 zář 2017, 21:16

Já jsem byl také ten horolezec s batohem. Ale jak to mám udělat, když chci vzít synka, nějaký proviant prostě sebou potřebuju. Navíc tam každej druhem "voněl" protože se tam v těch bundách potíme jak čuňata. Byla tam úschovna? Klidně tam za menší poplatek tam budu chodit v trenkách a pantoflích, když mi to tam někdo všechno ostatní pohlídá. :-D Jinak hlavně, že to ještě je, modelářských akcí není nikdy dost.
Roman_CZ

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 235 • Stránka 6 z 16 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16

Zpět na Rok 2017